Jdi na obsah Jdi na menu
 


K událostem v Dagestánu...

31. 10. 2023

 

 Agentury přinesly informace o nepokojích v hlavním městě Dagestánu Machačkale, a v médiích už se objevily titulky, jak: „V Rusku muslimové útočí na židy!“ atd. Dagestán je součástí Ruské federace a většinu jeho obyvatel tvoří muslimové, dosud loajální ruští občané. Dav rozběsněný výzvami jednoho internetového tv. Kanálu tam vzal útokem letiště, na němž přistálo letadlo z Dubaje do Machačkaly, v trhly i na letištní plochu a chtěly odtud vyvléct a lynčovat židovskou část pasažérů.

V neděli v Machačkale vnikli místní obyvatelé po příletu letu z Tel Avivu na letištní dráhu. Bylo oznámeno, že ti, kteří pronikli, pravděpodobně hledali přilétající izraelské občany, a vypukly nepokoje.

Na místo dorazily orgány činné v trestním řízení. Dagestánský muftí Achmad Abdulajev ve videoposelství označil vystupování proti Židům za chybu a vyzval spoluvěřící ke klidu. Regionální úřady brzy oznámily, že situace byla zvládnuta, a Rosavija uvedla, že letiště bylo vyklizeno od neoprávněných narušitelů. Na letišti se rozezněl poplach, po kterém se lidé začali rozcházet a letecký přístav byl uzavřen.

 

Hlava Dagestánu Sergej Melikov prohlásil, že "Dagestánci soucítí s utrpením obětí jednání nespravedlivých lidí a politiků a modlí se za mír v Palestině", ale to, co se stalo na letišti, označil za hrubé porušení zákona. Poznamenal, že činy výtržníků budou náležitě posouzeny orgány činnými v trestním řízení. Melikov také řekl, že účastníci "bezpráví" na letišti vrazili nůž do zad těm, kteří v roce 1999 položili životy při obraně republiky před teroristy, i těm, kteří jsou dnes na válečných polích SVO.

 

Ruská ombudsmanka pro lidská práva Taťjana Moskalkovová uvedla, že cílem událostí na letišti v Machačkale bylo podněcování etnické nenávisti s cílem destabilizovat občanský mír v Rusku. Hlava sousední, Severní Osetie, Sergej Menajlo, označil události v Machačkale za provokaci naplánovanou zvenčí.

https://ria.ru/20231030/makhachkala-1906059164.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

 

A jsou už první reakce expertů i blogerů na údálosti, z nich ž uvedu dvě – vojenského publicisty Vláda Šurygina, skupinu blogerů „mig rossii“ a blogera Dmitrije Stěšina:

Odpoví mi někdo, píše Šurygin, proč zrůdy z CIPSO spolupracují s Dagestánci lépe a organizovaněji než dagestánské vedení? Nebo je obvyklejší informovat o silových metodách odstraňování následků neúspěšné ideologické práce?

 

Palestinsko-izraelský konflikt nepřestává být zbraní v rukou CIA: Telegram-kanál "Utro Dagestána", který byl přistižen při práci pro Bezpečnostní službu Ukrajiny a jemuž velí zapřisáhlý nepřítel Ruska a z Ruska na Ukrajinu v minulosti uprchlý Ilja Ponomarjov, vyýzval lidi, aby obléhali hotel Flamingo, protože v něm údajně bydlí uprchlíci z Izraele – byla to lež. Nicméně tomuto nesmyslu uvěřily desítky lidí, kteří se nechali touto stanicí vyprovokovat ke konkrétním akcím – aby vykřikovali antisemitská hesla, nebáli se policie a vyzývali další a další k účasti.

 

Každému je jasné, že o Dagestán ve skutečnosti nejde, nebo ano? Že se zde právě teď praktikuje technologie informační války a masové kontroly?Je to jen cvičiště.Stovky nepřátelských specialistů na psychologické operace teď pozorně sledují počínání úřadů, davu, informační pokrytí situace. A vyvozují z toho závěry.

 

Jenomže příště, až autoři vezmou v úvahu své nedostatky, bude další výkřik. A už ne v Dagestánu. Ale například proti „ruským utlačovatelům“ v nějakém jiném velkém regionu

A bude určena například zahraničním pracovníkům, migrantům. "Vzpomeň si na povstání v roce 1916“.

 

Říkáte, že nic takového neexistuje? Samozřejmě že ano. Tři války - Libye, Sýrie, Ukrajina 2014 - byly zahájeny prostřednictvím sociálních sítí.

Můžete rozjet další téma. Rusové proti Rusům - "Zatímco jste na frontě....".

Můžete spustit téma regionů, které nenávidí obyvatele velkých měst - "Žijí z vašich peněz".

O tom to celé je. To je ta "povstalecká válka", o které s kolegy neustále píšeme.

Proto je tak důležité, aby reakce úřadů na události v Machačkale byla rychlá, jasná, zřetelná a tvrdá.

https://t.me/mig41/30181

 

Dmitrij Stěšin ve svém blogu píše:

Nyní je již jasné, na jaké téma nás budou viklat ke 24. roku. Zkouška byla úspěšná. A pokud nedojde k tvrdé a rychlé reakci státu na tento jeskynní teror, bude to jen horší.

Představte si, co teď cítí lidé v těch letadlech. Jak jsou vyděšení. „Skvělá reklama“ pro dagestánská letoviska -  co říkáte?.

Co je pozoruhodného na návštěvě islámského davu na letišti v Kaspijsku? To, že je všechno podle not, mám s čím srovnávat, pracoval jsem na 13 "barevných" revolucích. Je pravda, že ruské "barevné" téma má některé zvláštnosti.

 

  • Tradiční chování bezpečnostních složek spočívá v tom, že zmizely, jakmile se shromáždilo kritické množství útočníků.
  • V jiných zemích, když strážci zákona zmizí z ulic a z noosféry vůbec, začnou majitelé kanceláří vytahovat z výkladních skříní počítače a kožichy. V Rusku je to ale trochu jinak.
  • V Rusku se rebelové nechávají nějakou dobu, dovádět, a teprve po 10-15 hodinách, když novost vjemů rebelů začne opadat a dostaví se fyzická a psychická únava, je začnou rozhánět a odvážet.

 

A oni už budou přesně vědět proč, i když se nepřiznají. Strážci zákona pak dlouho odvádějí ty, kteří se vyznamenali, a zametají za nimi stopy. Tak, aby nic dalšího nerostlo. Jestli si někdo myslí, že bezpečnostní složky severního Kavkazu, vždy vycvičené sezením v zeleném lese pod zeleným praporem, nějak ztratily vůli po vítězství, tak se velmi mýlí. - Dagestán má jistou politickou zvláštnost. Za politika je v Dagestánu považován ten, kdo dokáže vytáhnout na zteč deset kunaků (bitkařů), a tot řeba i s násadami od smetáku. Po práci se zadrženými se rychle ukáže, čí kunaci pobíhali po letišti. A opatření budou přijata nikoli na úrovni sousedských amirů. Lze připomenout osud Amirova, "nočního dagestánského gubernátora". Přiletěly vrtulníky a odvezly ho do Lefortova (moskevská věznice). A kunakové, kteří připomínali soukromou armádu, se rozutekli na všechny strany.

 

Podle mého názoru začíná vedení Dagestánu ztrácet kontrolu nad situací. Moc nad ulicí přebírají radikálové, za jejichž zády stojí ukrajinského Ústředního centra pro zpravodajství a veřejné mínění -  CIPSO a GUR -(Hlavní správa rozvědek Ukrajiny). Po skandálním pokusu o pogrom v hotelu Flamingo nyní začala druhá série na letišti v Machačkale, kde přistál let z Tel Avivu. Skutečně, ti, kdo věří manipulacím "Utro Dagestánu" (aktivistická skupina) a jim podobným, jsou ovce nehodné toho, aby se nazývaly lidmi!

 

Budou nám vykládat něco o „odpadlících od dagestánského lidu“ atd,  ale ve videu je spousta lidí, kteří se "štěpí".... https://t.me/DmitriySteshin/9232

 

Tolik novináři a blogeři. Nesporné je, že jde o další z řady velmi nebezpečných pokusů kolektivního Západu rozpoutat v Rusku národnostní a konfesní konflikty – když už se jim nedaří Rusko rozvrátit ekonomicky a vojensky. Pozitivní je zpráva, že státní moc přece jen zasáhla rychleji, než někteří předpokládali, a tady jsou první informace:

 

Ministerstvo vnitra uvedlo, že byl zahájen trestní případ hromadných nepokojů. Podle ministerstva zdravotnictví republiky bylo při událostech na letišti zraněno více než 20 osob - strážců zákona i civilistů: více než 10 utrpělo lehká zranění, 10 bylo hospitalizováno, z toho dva byli ve velmi vážném stavu.

Podle informace úřadů byla již zjištěna totožnost 510 osob, které se 29. října večer zmocnily letiště v Machačkale.

Z nich mj. 84 podléhá loňské mimořádné branné mobilizaci, které se vyhnuli a jsou od té doby v pátrání, 17 je provokatérů - uvádí se ve zprávě.

 

Důležité bude i rychlé a zevrubné vyšetření zdrojů toho, co se stalo. Jde o to, že nesporným, řekněme ideologickým organizátorem nepokojů byla výše zmíněná televizní stanice, kočírovaná bývalým ruským poslance Ponomarjovem, který má na triku už i několik teroristických akcí, a za ním stojící ukrajinskou SBU.

Nicméně některé videozáběry ukazují, jak na letištní ploše někteří bojůvkáři útočili kameny. No, ale kameny vhodné k házení, na letištní ploše mezinárodního letiště sotva najdete. Znamená to, že je musel někdo připravit, což kromě již zmíněného informačního a návodného podílu televizního kanálu zpochybňuje „spontánnost“ vystoupení muslimů. Bude tedy na orgánech činných v trestním řízení, aby vypátraly agenturní síť na nepokojích se podílející i její jednotlivé články, přičemž spravedlivý trest musí přijít bezodkladně.

Pokud tady západní centra na něco spoléhají, tak je to tradiční liknavost ruských úřadů…

 

st.hroch        20231030