Jdi na obsah Jdi na menu
 


K smíchu nebo pláči - Rajchl popustil fantazii na špacír

15. 12. 2023

K smíchu nebo pláči - Rajchl popustil fantazii na špacír

 

Advokát a předseda strany PRO se ve svém článku s notnou dávkou ironie pokusil ilustrovat, jak by nejspíše vypadaly titulky v Rusku, kdyby se tam nyní odehrávalo přesně to samé, co se děje u nás.

Jindřich Rajchl (PRO)

15. prosince 2023 - 06:30

 

„Jak by asi vypadaly titulky našich novin a webů, kdyby se v Rusku odehrávalo to, co u nás?

 

"Rusku už docházejí základní léky - lidé stojí frontu i na penicilin!"

 

"Proti Putinovi se bouří lékaři, učitelé i zemědělci! Blíží se jeho konec?"

 

"V kauze Dozimetr, kde jsou vyšetřování lidé z okolí Sergeje Šojgua, došlo k podezřelému úmrtí již čtvrté osoby. Experti tvrdí, že ve vraždách má prsty FSB."

 

"Před Kremlem se zastřelil senior. Neunesl svou tíživou finanční situaci. Zbídačování národa Putinem nebere konce."

 

"Ruské firmy krachují po stovkách. Blíží se ekonomický kolaps celé země?"

 

"Už jen 16% Rusů věří Putinovi. Situace se zcela vymkla kontrole a jeho pád je jen otázkou času."

 

To by bylo něco pro naše rusofoby, že? Ale jim zatím nezbývá než se nadšeně radovat z toho, že v bývalých moskevských McDonaldech došly po převzetí ruskou stranou hranolky. Tomu říkám tragédie!

 

 

 

Docela by mě zajímalo, kdy si lidé konečně uvědomí, že si tady pořád hrajeme na hogo fogo vyspělou západní demokracii, ale ve skutečnosti jsme pod úrovní banánové republiky, když zde neplatí ani základní demokratické mechanismy.

 

Tím prvním a nejzásadnějším je to, že vláda, které důvěřuje 16% lidí, prostě musí podat demisi. Okamžitě a bez debat," uzavřel svůj facebookový komentář Rajchl.

 

A přestože je Rajchl známý jako velmi tvrdý kritik současné Fialovy vlády, v blížícím se čase Vánočních svátků tentokráte nešetřil humorem a na svém facebooku barvitě popsal, jak se v předvánočním čase chystá stát se disidentem.

 

„Tak jsem se rozhodl, že se v předvánočním čase stanu disidentem! Koupil jsem si živého kapra a od známé objednal krabici jejího domácího cukroví. Nechávám svítit ve čtyřech místnostech najednou a teplotu v obýváku jsem nastavil na 24 stupňů. Místo sprchy si napustil plnou horkou vanu a u všech pet lahví odtrhnul neodtrhnutelná víčka.

 

Psali jsme:

Zelenskij už spí s pistolí pod polštářem, říká Vidlák

 

A abych je dorazil, tak jsem si pod stromeček koupil knihy od Dostojevského a Puškina a mezi svátky hodlám tuto závadnou literaturu při poslechu Čajkovského přečíst. Prostě typický dezolát!

 

P.S. Na STB (pardon, ono už se to jmenuje KRIT) mě hlásit nemusíte - udělám to pro jistotu sám," napsal ještě s notnou dávkou humoru na adresu kroků Fialovy vlády Rajchl.

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)