Jdi na obsah Jdi na menu
 


Julian Assange je hrdina,Ivan David

17. 12. 2021

Julian Assange je hrdina

Ivan David

Jak  asi všichni víme, britský odvolací soud rozhodl v mezinárodní Den lidských práv o vydání australského občana Juliana Assange do USA, kde mu hrozí trest 175 let vězení a nelze vyloučit pozdější záhadnou sebevraždu.

Za co?

Sbíral a zveřejňoval informace pro světovou veřejnost o tom, co provádějí mocní za našimi zády a často dokonce naším jménem.

Jako investigativní novinář činil to co jiní novináři. Zveřejňoval důležité informace. Rozdíl je v tom, že tak nečinil na objednávku miliardářů ovládajících média, ale z vlastní vůle.

Informoval nás o zločinech organizovaných představiteli států ve prospěch nejmocnějších, kteří je ovládají. Mnoho z těchto zpráv se týká zločinných aktivit hlubokého státu nebo vlád Spojených států amerických.

Na rozdíl od presstitutů neupravoval zprávy, nepodsouval dezinformace, abychom se rozhodovali chybně proti vlastnímu zájmu a ve prospěch zločinců.

Potřebujeme pravdivé informace o všem, co je pro naše rozhodování důležité. Máme na to právo.

Chceme znát pravdu o válkách, genocidě a velkých zločinech páchaných mocnými.

Získávání takových informací je spojeno se značným rizikem. Julian Assange ho podstoupil, proto je pro nás hrdinou.

Trest pro Juliana Assange má vést k zastrašení novinářů a všech demokratů, aby se vzdali svých práv.

Ti, kteří žádají jeho potrestání dokazují, že jim je proti mysli demokracie včetně svobody slova. Pod různými záminkami prosazují cenzuru tam, kde ještě zaznívají pravdivé informace a svobodný názor.

Diktatura ve světě, který si říká svobodný, je na dohled.

Nadnárodní hluboký stát usiluje o zásadní omezení demokracie včetně svobody slova.

Paní komisařka Věra Jourová, která se má věnovat evropským hodnotám mlčí. Demokracie k hodnotám Evropské unie zřejmě nepatří.

V nejbližších dnech předá skupina asi padesáti českých aktivistů dopis britskému premiérovi Borisi Johnsonovi se žádostí, aby zabránil vydání Juliana Assange do Spojených států amerických.

Hrozící trest pro novináře Juliana Assange by měl aktivizovat světovou veřejnost k jasnému protestu.

Udělejme ve vlastním zájmu vše, abychom dostávali pravdivé informace a mohli se správně rozhodovat. Chraňme právo každého svobodně šířit pravdivé informace.

rukojmí.cz