Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiří Vyvadil - Z mých dobře informovaných kruhů…

10. 10. 2022

Jiří Vyvadil - Z mých dobře informovaných kruhů…

10.10.2022 14:21

Breaking NEWS Velvyslanectví EU dostala pokyn k urychlené evakuaci z Kyjeva.

Breaking NEWS

Rusko útočí na kritickou infrastrukturu Ukrajiny

Na Kyjev a jeho okolí padlo až 10 úderů. Přílety přes Dněpr, Charkov (ve městě není elektřina) atd. Seznam se neustále rozrůstá. Už je nemáme čas počítat (alespoň 30 úderů). A ještě nepřestali. Hodně zásáhů v regionech. Došlo k příletu do regionu Konotop.

Seznam zasažených měst se neustále rozrůstá. K výše uvedeným přidám: Oděsa, Kirovograd, Kremenčug, Ivano-Frankivsk, Ternopil, ...

V Kyjevě byla zastavena červená (hlavní) trasa metra. Na západní Ukrajině byl pohyb vlaků místy zastaven (poškozeny rozvodny).

Metro v Kyjevě a Charkově nefunguje. Podle vrchního velitele Zalužného Rusko ráno vypálilo 75 raket (nyní jich je již více).

Ukrajinská PVO selhala.

Breaking NEWS

Starosta města Kryvyj Roh potvrdil vážné poškození tepelné elektrárny Kryvyi Roh - jedné z největších na Ukrajině. Instalovaný výkon při plném využití - 2,8 GW

Breaking NEWS

Bez elektřiny zůstala nejen Ukrajina. V dánském Bornholmu, který je všem známý díky útokům na Nord Stream, došlo k masivnímu výpadku elektřiny. "Celý ostrov je bez proudu." Píší o přerušení podmořského kabelu spojujícího ostrov se Švédskem. Důvody zatím nejsou známy ani hlášeny.

Na zasedání Bezpečnostní rady Putin prohlásil:

Pokud budou teroristické činy proti Rusku pokračovat, odpovíme velmi tvrdě. Reakce budou ve stejném rozsahu jako hrozby Rusku. Nikdo by o tom neměl pochybovat.

Nuže chtělo by to, aby Západ začal trochu přemýšlet.

vaše věc.cz

 

Foto: Budova SBU v Kyjevě, proti které byl také veden dnešní útok. SBU je považována za organizátora a proveditele teroristického útoku proti Krymskému mostu.