Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je toto vůbec možné?

18. 12. 2022

Je toto vůbec možné?

 

Cash Only - Konfiskace úspor je pro Česko nejpřijatelnějším řešením

Jiří Zatloukal

 

Ve společnosti vzniká velký tlak, protože lidem, kteří nedostali přidáno, nestačí mzdy na stávající výdaje a musí se uskromnit.

10:00

V Česku začíná ekonomická krize, která výrazně zasáhne život nižší a střední třídy. Záležet bude jako vždy hlavně na vývoji v zahraničí.

 

Poznámka ČNL: Bude také velmi záležet, kolik dalších miliard nás bude stát Ukrajina. Není přece možné konfiskovat úspory občanům a konfiskované peníze třeba jen z části dávat Ukrajině.

 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-cash-only-konfiskace-uspor-je-pro-cesko-nejprijatelnejsim-resenim-221532#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Stanjura: Chci stavební spoření bez podpory a omezit výchovné

čera 9:57

Jakub Svoboda

 

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) plánuje zrušit státní podporu stavebního spoření či omezit takzvané výchovné k penzím. To se přitom má teprve začít vyplácet s novým rokem. Také by se podle něho mohla u některých položek zvýšit daň z přidané hodnoty (DPH), a to zrušením jedné z jejích snížených sazeb.

 

Poznámka ČNL

Co je to za vládu? Nedávno schválila výchovné k penzím a nyní uvažuje o jeho snížení?  

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-stanjura-chci-stavebni-sporeni-bez-podpory-a-omezit-vychovne-

40417729#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz