Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je EU budována na křesťanských základech? Jsou poslanci EP křesťany?

15. 9. 2021

Je EU budována na křesťanských základech? Jsou poslanci EP, zvláště ti, kteří jsou sdruženi  v tzv. Evropské lidové straně, křesťany?

 

Evropská unie o svém křesťanském charakteru mluvila celá desetiletí a vytrvale své křesťanství hlásala na všechny světové strany. Největším poslaneckým klubem v Evropském parlamentu jsou tzv. evropští lidovci, kteří své křesťanství prezentovali všude, kde mohli a kde dosud jim naslouchají.

V Písmě svatém si můžeme přečíst slova, že podle skutků můžeme zjistit, kdo je křesťan a kdo se za něj jen vydává. A tak nyní k tomu, koho skuteční křesťané považují za rodinu? Jednoznačně matku, otce a děti. V dřívější křesťanské době se děti neprodávaly a také nekupovaly. Šlo o děti, které se v manželství narodily jejich rodičům.

Ještě jedna zásadní věc. Křesťanství zásadně hlásalo a dosud tak činí, že dítě, počaté a dosud nenarozené, má právo na život. Dítě narozené má žít v podmínkách, které zaručují jeho rozvoj.

 

Pokud by páni poslanci EP byli většinově skutečně křesťany, již dávno kupčení s dětmi, dokonce přímo v Bruselu, by bylo mimo zákon. Ale není! Poslanci o tom všem dávno ví a nic nedělají, jen blahosklonně a mlčky, bez protestů, tomu všemu přihlížejí. A to je z křesťanského hlediska skandální.

 

V současnosti jejich uvedená pasivita je nahrazena aktivitou. Ale jakou? Poslanci a poslankyně EP přijali usnesení, že „Homosexuálne manželstvá a partnerstvá musia uznávať všetky štáty EÚ.“ Ale toto usnesení je v hrubém rozporu s křesťanským chápáním rodiny. Toto jejich rozhodnutí nadto vytváří novou konstrukci rodiny, jež je pro křesťany nepřijatelná. Svým rozhodnutím dávají „křesťanští“ poslanci a poslankyně najevo, že tradiční křesťanskou rodinu chtějí „zrekonstruovat“. Podle jejich skutků jsme poznali, že skutečnými křesťany zřejmě nejsou. Jinak by nemohli uzvednout ruku pro takové nekřesťanské usnesení. A nejen to! Ani EU už nemůže  důvěryhodně mluvit o svých křesťanských základech.

 

Křesťanství vždy věnovalo a věnuje svoji přednostní pozornost dětem a jejich životům, nikoli tedy svazkům  lidí stejného pohlaví. Platila i zásada, že spořádaná rodiny je základem spořádaného státu. Chceme ji opustit?

J. Kovář