Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je čas, aby se Rusko postavilo za své požadavky

24. 1. 2022

Je čas, aby se Rusko postavilo za své požadavky

 

Proč britské ozbrojené síly zřídily vzdušný most s Kyjevem a agresivně vrhaly protitankové střely a jejich speciální jednotky na Donbas? Proč jsou na únor plánována společná bělorusko-ruská cvičení? Proč americký ministr zahraničí Blinken letí nejprve do Německa, kde ho navštíví zástupci Francie a Británie, a poté do Kyjeva a poté uvidí Sergeje Lavrova ve Švýcarsku? Při jaké příležitosti letěl íránský prezident Ibrahim Raisi do Moskvy na setkání s prezidentem Putinem? Proč Rusko přestalo popírat koncentraci určité skupiny vojsk na hranicích? Co se skrývá v Lukašenkových slovech o provokacích na západních hranicích běloruské hranice? Mnoho otázek. 

 

Existuje jediná odpověď: Rusko položilo své požadavky na jednací stůl, je pochopitelné, že je za tahu nikdo nepřijme, nyní je čas vyzkoušet ruské odhodlání hájit své požadavky. Mnohým na Západě stále nesedí do hlavy, že Rusko již není objektem, který lze nadále klamat nebo zastrašovat, Rusko je připraveno v praxi dokázat, že má status nezávislého subjektu světové politiky. 

 

Západ se proto po krátkém ozbrojeném střetu či měsících vzájemného zastrašování (ještě musíme zamyslet nad tím, kdo má pevnější nervy, Rusové nebo Evropané?) bude muset vrátit k jednání a vyvinout přijatelnou formu zabezpečení pro Rusko. Mimochodem nejnebezpečnější z tohoto pohledu je únor. S ohledem na to plánujte své záležitosti.

 

Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/…tml

Politicus.ru

Přišlo e-poštou