Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Schneider - Mírová infrastruktura

14. 9. 2023

Jan Schneider - Mírová infrastruktura

Lidé, kteří se božím dopuštěním ocitli ve vedení našeho státu, aniž by přesně věděli, co všechno to obnáší, po bezbožných slovech již začali i skutky hazardovat s bezpečností státu, jehož suverenitu za tím účelem hanebně degradovali do podoby dobrovolně podrobeného a zcela devótního slouhy.

Jan Schneider

14. září 2023 - 07:20

 

Tito lidé nevědí, že to například předpokládá přijmout a unést obrovskou odpovědnost, být všestranně vzdělán a mít životní zkušenosti, z nich vůbec nikdo nezažil válku ani nějaký válečný konflikt a mají o tom všem představu doslova jako Hurvínek o válce, píše Jan Schneider v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

 

Jejich nekompetentnost je historicky na nejnižší úrovni, což je téměř neuvěřitelné stejně, jako jejich ideologický fanatismus, zaprodanost, prolhanost a arogance.

Rozhodli se v rámci zavlečení státu do novodobého tažení na Východ (po vzoru nacistického Drang nach Osten) nejen ožebračit národ, sebrat peníze na zdravotnictví, sociální služby a zejména na vzdělávání, ale současně dostat náš stát do dluhové pasti šílenými výdaji na zbrojení, které místo reálného zvýšení obranyschopnosti země zvyšuje riziko jejího napadení, neboť ji hodlá učinit logistickým zázemím útočných formací  - a logistika bývá už v učebnicích  vojenských škol uváděna mezi prioritními cíli protivníka.

Kdyby bylo toto vedení státu schopné vstřebávat informace a poučení z historie, došlo by snad ke zjištění, jak dosud dopadly všechny ty pokusy o tažení na Východ (Drang nach Osten) za účelem rozšíření životního či obchodního prostoru a získání přístupu k bohatým surovinovým zdrojům. Dopadly všechny hanebně, a podobně, jako po napadení vosího hnízda, následoval rychlý a bolestivý úprk před pomstychtivými "asijskými hordami", které byly k nezastavení (které by se ale do Evropy samy o sobě nevydaly).

 

Mluvím tu o Drang nach Osten nejaderném, protože v případě jaderného konfliktu by byla diskuse o budoucnosti zcela bezpředmětná  - kromě těch pár šílenců, kteří si nedělají starosti a naučili se mít rádi atomovou bombu, jak je výstižně zpodobnil ve svém slavném filmu Stanley Kubrick, včetně onoho neovladatelného hajlování. Ti by se pak uchýlili do hermeticky uzavřených podzemních krytů, kde by pak mohli pěstovat divnolásku spolu s Černochovou a Pekarovou Adamovou a dalšími nositeli a nositelkami toho nejvýstřednějšího válkychtivého genotypu, co se na zemi objevil, když se to dílo zřejmě Stvořiteli vymknulo z rukou.

 

Avšak vzhledem k poměrně ignorantské, tradičně korupční a vesele "švejkovské" povaze národa by mohli převážit přívrženci míru, kteří by do toho válečného úsilí  - tak jako do jakéhokoliv jiného výrobního procesu  - mohli "házet vidle". A to by v tomto případě mělo úžasně pozitivní efekt, hodný ocenění Nobelovou cenou míru! A tak z mohutného posilování dopravní infrastruktury kvůli rychlému přesunu bestiálně těžké vojenské techniky na východ, právě v rámci nepoučitelného Drang nach Osten, by bylo v podstatě kulové.

 

Zbořil: Tentokrát nestavíme pevnosti, ale budujeme infrastrukturu


To by však mělo obrovsky důležitou roli pro záchranu (nebo oddálení zániku) západní civilizace, která zřejmě chce zdegenerovat sama a zajít vlastní rukou, a ne převálcováním "východními hordami", které se vždy přehnaly Evropou, aby ztrestaly poražené agresory. Špatná infrastruktura ve Střední Evropě by je totiž mohla účinně zbrzdil, ne-li zastavit.

 

To by snad těm zabedněným hlavám mohlo dojít, protože tak jako by zesílená infrastruktura umožnila urychlit pohyb těžkých západních vojsk na Východ, stejně dobře by mohla posloužit rychlému pohybu těžkých východních vojsk směrem opačným, které by se protentokrát opravdu mohly zastavit až u La Manche.

Válka je vůl. Ostatně, nemělo by se lidstvo chovat už konečně trochu dospěleji? Takových problémů nám přichystává příroda, které by mohly být vodítkem pro opravdu důstojnou obrannou strategii naší země! Posílit integrovaný záchranný systém, vybudovat velkokapacitní záchranářský a hasičský letecký sbor, zpřístupnit lidem základní i odbornou lékařskou péči, a hlavně  - dbát na zvyšování kvality vzdělávacího systému! Jak psal Karel Havlíček Borovský: „Jsou toliko dvě strany politické na světě: strana poctivých a strana nepoctivých; poznáte a rozeznáte je podle toho, kterak školství podporují."

 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)