Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakov Kedmi objasnil, co nutí USA k nervozitě ve vztahu s Ruskem

19. 12. 2021

Jakov Kedmi objasnil, co nutí USA k nervozitě ve vztahu s Ruskem

17. prosince 2021

Rusko i Spojení státy disponují velkými zásobami jaderných zbraní. Přitom moderní technologie umožňují vyrábět bomby s náloží malé síly, které neničí celá města, ale jen vyčleněné, dobře opevněné objekty. To zeslabuje psychologickou bariéru k použití těchto zbraní v moderních válkách.

Podle slov politického znalce a bývalého šéfa izraelské služby Nativ rozmístily USA v Německu bomby o síle kolem 0,3 kilotun, přitom v roce 1945 v Hirošimě a v Nagasaki svrhly bomby o síle 13 až 21 kilotun.

Pozornost přitahují také změny doktrín Moskvy a Washingtonu. Dříve mohly země použít své jaderné zbraně jen v odpovědi na stejný útok ze strany protivníka, dnes jsou Rusko i USA rozhodnuty odpálit své rakety v případě vzniku nebezpečí pro svoji existenci. To ve Washingtonu vyvolává obavy.

Biden stále tvrdí, že USA jsou velmi nervózní, a zdůrazňuje: „Ve vztazích s Ruskem potřebujeme jistotu.“ Chce od Ruska slyšet, kam až sahá jeho trpělivost.

Kedmi řekl, že Putin už nejednou vystoupil s varováním, že agresorská země bude zničena ještě před tím, než její rakety dosáhnou Rusko. A není důležité, zda ponesou jaderné nebo nejaderné nálože, neboť žádný radar nedokáže stanovit typ bojové hlavice.

Převzato z Topcor.ru

outsidermedia.cz