Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakov Kedmi – „Největší hra začíná“

21. 3. 2022

Jakov Kedmi – „Největší hra začíná“

21. 3. 2022 Janinna  

 

Kedmi řekl, že Západ vrátí Rusku všechny ukradené peníze.

Rusko postavilo Západ před těžkou volbu: geopolitické ústupky nebo ponížení. Tento názor sdílel bývalý šéf izraelské služby „Nativ“ Jakov Kedmi.

 

Řekl, že úspěšné dokončení speciální operace na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny Ruskou federací se stane vážným trumfem Moskvy v procesu vyjednávání se Spojenými státy a jejich spojenci v NATO. 

Západ poté, co nechtěl realizovat plán na vybudování nové globální bezpečnosti, který navrhlo ruské vedení na konci roku 2021, může nyní čelit mnohem tvrdším požadavkům. A ty budou podpořeny závažnými argumenty.

 

„Formuloval bych otázku takto. Rusko dnes řeklo, že podmínky, které byly, již nejsou aktuální a budou předloženy nové. V minulém předloženém návrhu o globální bezpečnosti byl požadavek Ruska, aby se NATO vrátilo k hranicím z roku 1997. A jaké hranice budou specifikovány v těch nových návrzích?  Hranice z roku1945? Může být“ , předpokládal izraelský expert ve vysílání talk show „Večer s Vladimirem Solovjevem“.

 

Kromě toho bude muset Západ vrátit Moskvě všechny její mezinárodní rezervy a učinit další geopolitické ústupky, čímž zahájí proces formování nového světového řádu. Jinak ho čeká ponížení a globální katastrofa. Jiná alternativa v tomto případě podle Kedmiho prostě neexistuje.

 

„Největší hra začíná. Rusko v ní šlo na vabank. A Moskva buď vezme bank, nebo… Ale Rusko nebude pouze v jednom případě: pokud nebude svět,“ cituje experta FAN.

 

pokec24.cz