Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak o vše přijdeme aneb rychle z Evropské unie

14. 4. 2021

Jak o vše přijdeme aneb rychle z Evropské unie

www.inadhled.cz  

14. 03 2021

 

Slovensko se poslední dobou stalo laboratoří Evropské unie. Ukázkou této skutečnosti je celoplošné testování obyvatelstva, které vláda premiéra Matoviče zavedla první v Evropě. Neradujme se, my jdeme ve stopách Slováků. Co vymyslí pod Tatrami, to k nám vzápětí doputuje. Zdá se, že obě slovanské země jsou řízeny ze zahraničí, a je velmi pravděpodobné, že se na nás zkouší, kam až lze zajít. A to v mnoha směrech včetně naprostého národního zchudnutí. Ostatně Alena Schillerová již prohlásila, že zvyšování daní je jisté, otázkou zůstává, o kolik a za co.

 

Momentálně se na Slovensku diskutuje nad daňovou novelou, která se týká daně z nemovitosti, kterou majitelé domů, bytů a pozemků odvádí každoročně státu. Samozřejmě se daně budou zvyšovat, to je nejlevnější ,,lék" na zdevastované ekonomiky ordinovaný vládními asociály, ovšem to, co je právě teď v této novele zařazeno, plně odpovídá výroku Němce Schwabeho. Připomeňme si, že jde o člověka velmi aktivního na sedánkách elit v Davosu a hlavní tvář programu pro budoucnost nazvaného Great Reset. Ten výrok zněl: ,,Budeme lidi motivovat k práci a zároveň dosáhneme toho, že v roce 2030 budou rádi, nebudou li nic vlastnit.“ Pokud přemýšlíte o tom, co tím myslel, napovíme Vám. Slováci nám to totiž právě teď ukázali.

Daň z nemovitosti by ročně po schválení této novely dosáhla 1,6% z komerční ceny domu, bytu, pozemku, dílny, továrny. Takže si vezměme vzorový příklad. Máte rodinný domek s pozemkem v celkové hodnotě 10 milionů korun. Když se podíváte na nynější ceny nemovitostí, je to spíše menší dům za hranicí Prahy. Možná řadovka. Takže roční výpočet činí 160 000, - korun. Ať už jste aktivní pracující, důchodce či jste dům postavili svépomocí za několikrát zdaněné peníze, je to neúnosné. Dosud to bylo cca 100x méně. Co to znamená? To si spočítáte jistě sami, zvláště pokud navíc platíte hypotéku, uvědomíte si, že bude rapidně stoupat cena elektrické energie, plynu i vody. Netýká se to však jen domů, podobně to dopadne na byty a pravděpodobně i komerční objekty. Bude li platba této daně nad Vaše síly, v pohodě, stát ji po Vás nebude chtít, ale bude se načítat. Dojde li na prodej domu, budete však muset dluh doplatit. A pokud v něm zůstanete, za pár let, spíše v řádu desítek, přejde Váš majetek plynule do rukou státu a Vy se stanete nájemníkem v kdysi svém domu či bytu.

  Už jste pochopili výrok Schwabeho?  Nebudete chtít nic vlastnit. Dům, chatu, zahradu. Ale pracovat budete muset, protože musíte platit nájem. Navíc zvýšený o část daně, kterou bude pronajímatel bytu platit v rámci daně z nemovitosti. Nevěřte tomu, že státní byty budou v nájemném vstřícnější. Zlodějský státní systém vyvíjí stále usilovnější činnost směřující k Vašemu ožebračení. A Slováci se toho chytili jako první. Je možné, že novelu neschválí v této podobě a ustoupí tlaku. A dohodnou se na 1%. Jenže i to je stejně šílené, přesto to média vyhlásí za úspěch. Důchodci budující si zázemí celý život dostanou poslední ránu do vazu, střední generace totálně zchudne a mladí se vrátí do státního, jako tomu bylo za komunistů. Bohatí zůstanou v domech, jen za ně více zaplatí. Mimochodem podobný systém funguje v Kalifornii, kterou plno lidí rychle opouští. A zbytek je plebs, který nikoho nezajímá. Ještě je třeba si uvědomit, že to samé se dá udělat s dalšími dosud dostupnými komoditami. Tedy například se podobný způsob uplatní na jakékoliv soukromé vlastnictví. Nejen na letadlo, loď či auto, ale třeba i na kola, televize, cokoliv. Budete nuceni si vše pouze pronajímat. Mimochodem, v Německu se Zelení stávají postupně nejsilnější stranou a toto je jejich cíl.

  Evropská unie se řítí do propasti a nás vrací do doby znárodňování a kolektivizace. Pokud k tomu dojde, a Slovensko je blízko už jen tím, že se o tom uvažuje a návrh je na stole, pak už nebude možné sedět doma a být zticha. Už nyní je nejvyšší čas ukázat, že ne vše si necháme líbit. Nastala doba, kdy je třeba pozvednout hlas, a když to nebude stačit, vzít do ruky i zbraně. Jakékoliv. Husité si vystačili s okovaným cepem, možná se k něčemu podobnému budeme muset snížit i my. A s vítězstvím Pirátů, STAN a případnou účastí Top09, ČSSD,ODS či ANO v další vládě se k ztrátě všeho, co jsme celé životy budovali, tryskem přiblížíme. Každý, kdo vidí v Evropské unii světlou budoucnost, je idealista podléhající slibům vycházejícím z prohnilé neomarxistické ideologie.  Dát hlas komukoliv, kdo se balí do vlajky EU, je hloupost a znak nepochopení toho, co na nás postupně dopadá. Václav Klaus st. v nedělní televizní debatě jasně naznačil, že nynější vláda i parlamentní opozice dovede naší krásnou zemi maximálně do....pekla. Nelze jinak, než s ním souhlasit.

Jindřich Kulhavý

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář