Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak Hillary Clinotonová našla „ruské agenty“ v Americe

29. 10. 2019

 

Vladimir Prochvatilov

24. října 2019

 

V americké Demokratické straně planou slovní války. V říjnu tohoto roku uvedla Clintonová, že „Rusové se zaměřili na jednu ženu“  a připravují ji na demokratické primárky, aby byla třetí stranou ve volbách 2020.

 

Tulsi Gobbardová je členkou Sněmovny reprezentantů USA. Clintonová ji označila za královnu válečných štváčů a za zosobnění korupce a prohnilosti. Tato žena byla v minulosti důstojnicí ozbrojených sil USA, je veteránkou války v Iráku a majorkou v havajské národní gardě. Dosud u voličů úspěšná nebyla, její oblíbenost nebyla ani 2 %. Za příčinu označila dohodnutou kampaň Clintonové a jejích spojenců ke zničení její reputace. V televizních debatách v přímém přenosu obrátila pozornost Američanů na to, že válku v Sýrii zahájila tehdejší ministryně zahraničí Clintonová, provádějící politiku „regime change“ (změna režimu) a opakovaně vyzývala k ukončení války z důvodu změny režimu.

 

Max Blumenthal, vydavatel nezávislého portálu The Grayzone odhalil tajemství útoku Clintonové na Gabbardovou. Clintonová má několik podřízených kandidátů do primárek a jejich týmy jsou sestaveny z jejích bývalých spolupracovníků. S jejich pomocí hodlá potírat protiválečné nálady v Americe, které nabírají na síle.

Podle Blumenthala má Clintonová mnoho peněz od svých přátel „z Wall Streetu, z obranného průmyslu a z elitních čtvrtí“. Tyto prostředky využívá na „odpornou úplatkářskou síť“. V Gobbardové vidí nebezpečí pro jí protěžované demokratické politiky – Harrise a Bookera. K dalším útokům dojde podle Blumenthala na Sanderse a jeho stoupence, aby byli vyloučeni z účasti na Gabbardovou zahájené kampani proti válkám pro změnu režimu.

Clintonová se nechala unést a nazvala ruským agentem šéfku strany zelených Jill Steinovou, která z politiky dávno odešla a pracuje jako dětská lékařka v Bostonu. Když uvedla, že se na Gabbardovou zaměřili Rusové, silně zvedla její popularitu. Oznámení, že si ji Rusko připravuje jako štít v prezidentském boji roku 2020, mělo opačný účinek než očekávala. Gabbardovou nadšeně vítali lidé z Iowy, kam přijela na setkání se svými příznivci. Na tamní univerzitě ji jeden muž obdaroval ušankou. Ona zvolala: „Ó, to je ruská čepice!“ Její příznivci souhlasně křičeli a volali: „K čertu s Hillary!“ a „Je čas Tulsi!“.

 

Názor profesora námořní školy Nicholse: „Clintonová svým hrubým a nemotorným označením, že je Gabbardová nástrojem Rusů, vdechla nový život do své účasti v primárkách. Neuplynul ani den a Gabbardová začala sbírat sponzorské prostředky. To bylo možno předvídat, stejně jako východ slunce.“ Podle něho je chybou Clintonové to, že se považuje za arbitra Demokratické strany, ale tím ve skutečnosti není. Její síla je v penězích od sponzorů z vojensko-průmyslového komplexu. Patří mezi nejvlivnější organizátory peněz Demokratické strany.

Mezi sebou zápasí nejen politici (řečmi v televizi), ale i voliči (fyzicky na ulicích). Při nedávné cestě Trumpa do Minneapolisu k vystoupení na mítinku došlo k rozbrojům. Stovky jeho protivníků napadli jeho stoupence, obklopili je auty, bojovali s policií a na policisty házeli těžké předměty. Křičeli, pálili čepice a volali: Zabijte policajta, zachraňte život!

New York Times píše, že Gabbardovou podporuje bývalý hlavní stratég Bílého domu Bannon, bílý nacionalistický vůdce  Richard B. Spencer, republikán Ron Paul a evangelista F. Graham. Krajní pravicový teoretik spiklenectví Mike Chernovich věří, že Gabbradová „má dobrou energii, dobrou auru a cítíte u ní, že je seriózní a velmi trumpovská“.

 

Blumenthal tvrdí, že neohrabaný útok Clintonové označuje „mentalitu lidí, kteří nemají vztah k průměrným Američanům a … pokud Trump projde přes ságu impeachmentu, může další čtyři roky zůstat v Bílém domě“.

Převzato z Fondsk.ru

Outsidermedia.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář