Jdi na obsah Jdi na menu
 


Igor Korotčenko - USA už nejsou supervelmocí Rusko má rozvázané ruce

17. 8. 2021

Igor Korotčenko - USA už nejsou supervelmocí Rusko má rozvázané ruce

17. 8. 2021 Janinna  

Nedávné události související se situací v Afghánistánu postavily Spojené státy do takové pozice, že ve skutečnosti má dnes Rusko rozvázané ruce pro jakékoli rozhodné kroky na ochranu svých zájmů.

Ruský vojenský expert Igor Korotčenko to řekl ve vysílání televizního kanálu «Россия 1», PolitNavigator.

„Spojené státy dnes již nejsou supervelmocí – jsou obyčejnou regionální velmocí, je to čerpací stanice severní Ameriky, která vyváží zkapalněný zemní plyn. Velká Amerika skončila.

Nechci dupat na americkou vlajku, konstatuji nové geopolitické reality. V těchto nových geopolitických realitách musíme jednat a chovat se odlišně. Tam, kde Spojené státy lezou do zóny našich životně důležitých zájmů, by měly dostat silný kopanec do zadku. Neměli bychom se stydět dělat to.

Naším úkolem je stabilizovat a posílit Lukašenkův režim v Bělorusku, žádné základny NATO, žádné barevné revoluce. Nedopustíme to. Budeme stabilizovat situaci všude tam, kde v post-sovětském prostoru spatříme potřebu tohoto kroku a ochranu našich národních zájmů.

Nedovolíme, aby se z Ukrajiny stalo „anti-Rusko“. Ruce Ruska jsou dnes rozvázány pro jakékoli rozhodné kroky k ochraně našich zájmů. A naši západní partneři, … vidíme, jaké jsou skutečné plody jejich politiky,“ řekl Korotčenko.

Pokec.24.cz