Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrr na něj!! Prof. PhDr. St. Kučerová, CSc.

12. 12. 2021
Hrr na něj!!
Prof. PhDr. St. Kučerová, CSc.

 
Tak nám naše televize zase  nabídla hysterickou  kampaň proti prezidentovi. Očekávala jsem -  podle toho, jak  vehementně a procítěně, jak pobouřeně a s jakým spravedlivým hněvem  se pohoršovali televizní hlasatelé, někteří politici a novináři -
že prezident  nejspíš  vyzval protivníky předsedy vlády k individuálnímu teroru.  Pak jsem si vyslechla, co prezident doopravdy řekl  na otázku, jak se zbavit premiéra.     

 
Především odpověď zobecnil, netýkala se následkem toho jen premiéra, ale osoby politika vůbec, a on výslovně uvedl, "prezidenta nevyjímaje".  Řekl tedy, že zbavit se politika, "prezidenta nevyjímaje", lze demokraticky cestou voleb. Pak ještě, a to  dodával jako žert a publikum to také jako žert vzalo a smálo se,  zbývá cesta nedemokratická, a to je -  "Kalašnikov".  

 
Naše masmédia a leckterý politik se ovšem nesmějí. Licoměrně  předstírají, že žertu nerozumějí a navýsost  pohoršeni "nechutnými"  slovy, kterými prezident  ohrožuje život premiéra a jeho rodiny, kazí morálku doma a pověst státu za hranicemi, dávají najevo, že by měl být  funkce zbaven.  A přece, kdo jen trochu rozumí žertu, může  místopřísežně prohlásit, že prezident   skutečně  přítomné nevyzval, aby politici, jeho nevyjímaje, byli postříleni.