Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrdina, nebo padouch?

20. 4. 2022

Hrdina nebo padouch?

 

 Jak již v historii bývá dobrým zvykem, skuteční mučedníci jsou líčeni jako sprostí zločinci, a naopak, nejhorší vrazi jsou vydáváni za udatné reky.

 J. Assange, který mimo jiné zveřejnil tajné dokumenty a emaily týkající se amerických vojenských aktivit v Jemenu, je vláčen soudy a vězněn jako nejhorší vyvrhel. Válka v Jemenu nás ale očividně nedojímá a na školách se o ní neučí. Proč taky, že?

 Rozvojový program OSN zjistil, že v důsledku války vedené Saúdskou Arábií s podporou USA zemřely sta tisíce Jemenců: „Porovnáním současné reality v Jemenu se scénářem, kdy by ke konfliktu nikdy nedošlo, můžeme poskytnout odhad celkového počtu mrtvých - počtu úmrtí způsobených přímo i nepřímo. Tímto způsobem jsme zjistili, že do konce roku 2021 povede konflikt v Jemenu k 377 000 úmrtím - téměř 60% z nich je nepřímých a způsobených problémy, jako je nedostatečný přístup k potravinám, vodě a zdravotní péči."

 

 Není většího pokrytectví, než když si Západ hraje na arbitra morálky a snaží se vystupovat jako obhájce práva a humanity.

 Jako důkaz pro toto tvrzení lze použít známou fotografii, na níž západní ikona, před níž si český mainstream takzvaně sedl na zadek, M. Albrightová, líbá H. Thaciho.

 Byl to právě H. Thaci, kdo během bojů v Kosovu fyzicky likvidoval své odpůrce a mučil zajatce. Rovněž měl být zapleten do ilegálních obchodů s lidskými orgány, které kosovští Albánci během konfliktu odebírali zajatým Srbům, ale i krajanům, kteří nesouhlasili s praktikami útočníků. V roce 2020 byl Zvláštním tribunálem pro zločiny v Kosovu v Haagu obviněn z terorismu a ze zodpovědnosti za páchání válečných zločinů.

 Jinými slovy, M. Albrightová se hlásila k válečnému zločinci. Toto by měli čeští učitelé vykládat žákům, když se jich udiveně zeptají, jak dnes „svět může přihlížet zločinům V. Putina – a nic nedělat“.

 Není divu, že se Západ ani nezardí, když nyní podporuje na Ukrajině nacistický prapor Azov.

V červnu 2015 schválila Sněmovna reprezentantů v USA dodatek k zákonu o zahraniční vojenské pomoci, v němž zakazuje americkým instruktorům výcvik příslušníků ukrajinského dobrovolnického praporu Azov a blokuje dodávky mobilních protiletadlových raket na Ukrajinu. Příslušníci praporu Azov jsou v dodatku označeni za neonacisty a rasisty.

 

 Mainstream nám dnes vtlouká do hlav, že za pár let se prý tito nacisté sami denacifikovali – a dnes jsou to „stateční bojovníci“. Tomu může věřit jen ten, kdo věří, že USA hájí lidská práva a humanitu.

 

 Šéfka poslaneckého klubu strany SYRIZA, Olga Gerovasilisová se proti podpoře nacistů vyjádřila více než srozumitelně: Dnes jsme si vyslechli s úctou a solidaritou demokraticky zvoleného prezidenta Ukrajiny, pana Zelenského, který čelí ruské invazi a jemuž vyjadřujeme podporu. Nicméně je nepřijatelné, že společně s prezidentem Zelenským dnes oslovil řecký parlament člen pluku Azov.“

 A to je přesně to, oč tu kráčí: Je nepřijatelné, aby kdokoli, kdo se nazývá demokratem, posvětil mučení, vraždění a hlásání se k tomu nejhoršímu, s čím se celý svět ve dvacátém století potýkal.

 Prezident Zelenskyj se měl dávno od praporu Azov (či Aidar) distancovat a bojovat proti němu. Místo toho vystupuje po jeho boku a vyznamenává jeho členy. To by měl být pro celý svět jasný signál, proč požadovat jeho okamžitou demisi.

 Tím druhým by pak měly být jeho podvody.

Podle dokumentů Pandora Papers se V. Zelenskyj nejen „paktoval“ s oligarchou Ihorem Kolomojským, který kvůli praní špinavých peněz čelí sankcím USA, ale dosud nejspíš těží z prostředků, které mu miliardář posílal do offshorových firem, podobně, jako jeho předchůdce P. Porošenko, jehož právě V. Zelenskyj tvrdě kritizoval.

 Reportér Deníku Gazeta Prawna je spoluautorem knihy Černé zlato o tajném obchodu s uhlím vytěženým na okupovaném území na východní Ukrajině.

 „Pokud by to znamenalo zradu, tak by na lavici obžalovaných mohl usednout vedle Porošenka i prezident Zelenskyj, protože dělá přesně to samé, jen to řídí trochu jiní lidé“, vyjádřil se jasně polský novinář Michał Potocki.

 

 Mainstream nám dennodenně vtlouká do hlav, že válka na Ukrajině začala v roce 2022 – a nebyla nikým vyprovokovaná (Ponechme nyní stranou, co má či nemá stačit k vyprovokování vojenské operace). Přitom ČT 24 přinesla následující Zelenského slova: „Naše jednotky v regionu jsou jedny z nejlepších, které máme. Je to velká skupina, kterou chce Rusko obklíčit a zničit. Je to 44 tisíc profesionálních vojáků, kteří bojují ve velké válce už od roku 2014.

 Není pochyb o tom, že oněmi udatnými jednotkami myslí Zelenskyj právě prapor Azov. A vzhledem k výše popsaným skutečnostem si snadno domyslíme, jak se Azov choval k Rusům na Donbase. Opravdu nemáme zájem na nezávislém vyšetření jeho zločinů?

 Západ tento zájem evidentně nemá. Stejně, jako ho nemá v případě masakru v Oděse z 2. 5. 2014, kdy byli upáleni lidé – a dodnes jejich vrazi nejsou odsouzeni. 

 Na základě všech těchto ověřitelných faktů nemohu v žádném případě vyjádřit V. Zelenskému podporu. Takto hrdina nevypadá. A je tragické, že právě on je tím, pro něhož Západ riskuje vypuknutí třetí světové války.