Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrad podal žalobu na Stehlíkovou

6. 2. 2022

Hrad podal žalobu na Stehlíkovou

 

 

Dnes 9:42, 6.2.2022

Kristýna Tomšů, Novinky

 

Kancelář prezidenta republiky (KPR) podala žalobu na lékařku Džamilu Stehlíkovou kvůli výrokům o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Informoval o tom Zemanův advokát Marek Nespala.

Lékařka a exministryně Džamila Stehlíková

Lékařka a exministryně Džamila Stehlíková Foto: Profimedia.cz

Předžalobní výzvu Hrad zaslal již na konci ledna. V ní požadoval milion korun jako odškodné (má přijít Fondu ohrožených dětí), omluvu za její výroky a seznam lidí, kteří jí měli vyzradit údajné informace o prezidentově zdravotním stavu. Stehlíková uvedla, že se omlouvat nehodlá.

 

Stehlíková v období Zemanovy říjnové hospitalizace například tvrdila, že zdraví prezidenta souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou nebo že ho postihlo delirium tremens. Podle Nespaly si tyto informace buď Stehlíková vymyslela, nebo ji někdo napálil.

 

Řekněte jména. Zeman chce ze Stehlíkové dostat identitu donašečů z ÚVNDomácí

Řekněte jména. Zeman chce ze Stehlíkové dostat identitu donašečů z ÚVN

„Důležité je, že se doktorka Stehlíková k této věci neustále vyjadřuje i po podání žaloby, pokračuje v tom. Bude na posouzení soudu, jak toto její chování – které je za všemi hranami, o lékařské etice ani nemluvím – ocení,“ řekl prezidentův advokát v rozhovoru pro server iDNES.cz

 

Žaloba byla k soudu podána 31. ledna. „Týká se přesně vymezených výroků. Samotná doktorka Stehlíková řekla, že není gastroenterolog, že se vyjadřuje vzhledem ke své pětatřicetileté praxi psychiatričky, odborné specializované lékařky,“ uvedl Nespala…