Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hnědá symbolika sluší někomu jinému

5. 10. 2020

Hnědá symbolika sluší někomu jinému

Ivan David

5. 10. 2020

 

Několik médií, například Novinky, přidělovalo SPD ve volebních diagramech hnědou barvou. Jde o jasnou symboliku fašismu, kterou se média snaží podprahově podsunovat čtenářům a divákům ve spojitosti s našim hnutím. Snaha má navazovat na primitivní škatulkování SPD jako „ultrapravice“. Ve skutečnosti je SPD vlastenecká strana, která si přeje, aby národ žil dál. Je to dnes bohužel nesamozřejmé a je to přesný opak toho, o co šlo fašistům. Proto máme ve znaku červenou, modrou a bílou . Nemíním teď polemizovat o rozdílech mezi nacismem a fašismem.

 

Byl to předseda ODS Petr Fiala, kdo měl od začátku kariéry úzké vztahy se Sudetoněmeckým landsmanšaftem. A byl to naopak předseda SPD Tomio Okamura, kdo například 24. května 2018 upozornil, že naše strana se jasně vymezuje proti aktivitám tzv. Sudetoněmeckého krajanského sdružení a připomněl tzv. konečné řešení české otázky. Proto odsoudil účast poslanců KDÚ-ČSL a TOP09 na jednání Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Měl tím konkrétně na mysli předsedu lidovců Bělobrádka, ministra kultury Hermana a poslance Korteho z TOP09. Ale přítomna byla také ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Marksová-Tominová. Nevím, čím jí okouzlili „milí krajané“. Hovořila o duchu smíření. Jen zapomněla dodat, že smířit s vývojem se máme my.

 

Nestačí, že soudy vydávají obrovský nemovitý majetek potomkům šlechtických rodů napojených na nacisty, že se prý máme stále omlouvat za poválečné násilí na Němcích, zatímco o předcházejících šesti letech násilí na českém obyvatelstvu v Sudetech a Protektorátu se mlčí. Máme se smiřovat s tendenčními veledíly konjunkturálních umělců. A co je nejhorší, diplomacie ČR („česká“) čeká vždy na stanovisko Berlína, pokud si netroufne ho uhodnout.

 

K nelibosti mnohých jsem hlasoval v Evropském parlamentu pro rezoluci proti fašismu. Oni asi měli na mysli vlastenectví v naší frakci Identita a demokracie. Já mám ale na mysli bratříčkování zejména Německa s Tureckem, s nímž Evropská unie stále vede přístupové rozhovory navzdory tureckému tradičnímu vraždění vlastního obyvatelstva na etnickém základu, navzdory desetitisícům vězněných novinářů a politiků včetně zvolených starostů, desetitisícům lidí, kteří nemohou vykonávat svoje povolání, navzdory podpoře džihádistů z „islámského státu“ navzdory agresi vůči, Řecku, Sýrii a nyní Arménii. Většině „demokratů“ nevadí ani ukrajinský režim, na kterém se podílejí fašisté, nevadí oslavy vojáků SS v pobaltských státech a bezprávné postavení tamních národnostních menšin. Zato vadí státy překážející tradiční západní politice Drang nach Osten.

 

To oni si zaslouží hnědou barvu. My v SPD jsme vlastenci a samozřejmě antifašisté.

 

novarepublika.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář