Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledáme fotografii pana dr. Jiřího Beneše

15. 1. 2022

Hledáme fotografii pana dr. Jiřího Beneše

 

Řada příbuzných pana prezidenta E. Beneše byla v koncentračních táborech. Někteří z nich se již domů nevrátili. Svědectví o nelidských podmínkách v KT vydal Jiří Beneš, synovec pana prezidenta Beneše, ve své knize "V německém zajetí".

Doufali jsme proto, že získat fotografii tohoto autora nebude problém. Ale byl a velký. Nenašli jsme ji ani po usilovném hledání.

Jedinou fotografii, kterou jsme získali, je ta, která je uvedená na níže vyvěšeném článku. Nejsme si ani jisti, zda jde o foto pana dr. J. Beneše. Přesto jsme ji použili.


Jsme velmi zklamáni. Ptáme se, jak je to možné? Fotografie nejrůznějších německých vrahounů jsou k mání. Jiné fotografie ukazují vnady polonahých žen atd., atd. Vše to směřuje, jak se domníváme, k tomu, abychom zapomněli na naše hrdiny, na jejich osudy a tváře. Proto také zřejmě pamětní deska paní Hany Benešové, jež byla „odborně sejmuta“ v r. 2012, šlo o opravy fasády a domu v Loretánské ulici č. 2., dosud po více než devíti letech nebyla vrácena na původní místo. Kdo z pozadí  takovou „politiku“ řídí? Jde zřejmě o součást širokého úsilí o přepisování našich dějin.

Kdo má takové zavrženíhodné činnosti čelit než právě my?   Prosíme proto, vážení přátelé, kdo má nebo najde fotografii pana dr. Jiřího Beneše o její zaslání nebo vyvěšení přímo ke komentáři k některému z textů z jeho díla.

Děkujeme moc.

ČNL