Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historický exkurs - Pokusy USA na lidech

10. 2. 2020

Historický exkurs - Pokusy USA na lidech

Michal Brand

Motto: Amerika nemá přátele, má jen svoje zájmy. Henry Kissinger

Před několika měsíci se objevila, dokonce i v médiích hlavního proudu, zpráva, že USA možná testovaly potenciál pro využití klíšťat jako součásti možné války vedené biologickými zbraněmi. V rámci těchto pokusů byla možná po USA rozšířena klíšťata nakažená lymskou boreliózou. Takový malý, roztomilý pokus s biologickými zbraněmi na vlastních občanech.

Viz zde:

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/nakazena-klistata-jako-biologicka-zbran-v-usa-proveri-vojenske-experimenty-40290253

Nakažená klíšťata jako biologická zbraň? V USA prověří vojenské experimenty

17. 7. 2019, 17:03ČTK

Americká Sněmovna reprezentantů uložila Pentagonu prověřit, zda za rozšířením klíšťat infikovaných lymskou boreliózou nestojí experimenty armády s biologickými zbraněmi. Informoval o tom ve středu server CNN. Nemoc lékaři ve Spojených státech ročně diagnostikují více než 300 tisícům lidem.

Zákon, který představil kongresman Chris Smith, pověřuje ministerstvo obrany vyšetřováním, zda Spojené státy experimentovaly s klíšťaty a dalším hmyzem v rámci výzkumu biologických zbraní v letech 1950 až 1975. Cílem je zjistit, jestli hmyz využitý v podobném experimentu vědci vypustili mimo laboratorní prostředí, a to ať už náhodou, nebo cíleně.

 

Myšlenka pověřit Pentagon, aby prověřil, zda náhodou Pentagon nespáchal něco protiprávního je vskutku originální. Myslím, že podobně mohl být třeba Dr. Mengele pověřen vyšetřováním, zda experimenty dr. Mengeleho na lidech v Auschwitz nebyly zločinného charakteru. Co by asi tak dr. Mengele sám na sebe zjistil?

Lymská borelióza byla poprvé identifikována v roce 1975 v USA (Connecticut, města Lyme a Old Lyme, které daly nemoci jméno). V roce 1998 byla britskou farmaceutickou firmou SmithKline Beecham patentována vakcína proti americkému typu lymské boreliózy. Proti evropskému typu vakcína neexistuje.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Lymsk%C3%A1_boreli%C3%B3za

https://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease

Rozhovor s objevitelem lymské boreliózy

https://www.youtube.com/watch?v=dCnrUmAPcOE

Tezi, že lymská borelióza je vojenský experiment, který se vymkl z rukou (nebo funguje perfektně, ale podle původního záměru, který je jiný, než normální lidé předpokládají), razí autorka Kris Newby. Ta se mj. odvolává na údajné „doznání“ objevitele lymské boreliózy, prof. Willy Burgdorfera. Nicméně toto doznání, údajně natočené na video, se mi nepodařilo z volně dostupných zdrojů najít.

Rozhovor s autorkou Kris Newby:

https://www.youtube.com/watch?v=F3VSFMbIPIo

Kdo ví. Možná že USA opravdu testovala klíšťata nakažená lymskou boreliózou, možná že došlo k úniku nakažených klíšťat z amerických laboratoří nešťastnou náhodou, možná, že s těmi klíšťaty jde o hoax. Možná. Ale kdo ví?

USA totiž mají poměrně historii poměrně bohatou na podobné experimenty. A to stačí hovořit o věcech, které jsou prokázány nade vši pochybnost.

Experiment Tuskegee – černoši nakažení syfilidou byli pozorováni 40 let bez léčby

V rámci tohoto experimentu byli černí muži nakažení syfilidou ponecháni 40 let bez jakékoli léčby a byli pozorování, aby byl prozkoumán skutečný průběh neléčené syfilidy.

„Lékařský“ „vědecký“ experiment probíhal v letech 1932 až 1972.

(Btw: Vzpomeňte si na to, až Vás zase někdo bude poučovat o těch vzdělaných, inteligentních, lepších lidech...)

https://en.wikipedia.org/wiki/Tuskegee_syphilis_experiment

Pokud snad i tak to někdo bude považovat za konspirační teorii – tady je „omluva” prezidenta Clintona za tento zločinný “experiment”:

https://www.youtube.com/watch?v=Cz1g2b0q9sg

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

 

Experimenty na mentálně nemocných a na vězních – žloutenka, pandemická chřipka (ops, chřipka? ;-)

https://ahrp.org/horrific-us-medical-experiments-come-to-light/

Poměrně solidní přehled z tohoto souhrnného článku:

  • Ve čtyřicátých letech američtí „lékaři“ z New York State Vocational Institution úmyslně nakazili mladé muže „zabijáckou“ baktérií napadající žaludek („deadly stomach bug“). Cílem bylo zjistit, zda je možné tuto nemoc šířit vzdušnou cestou. V tom byl „experiment“ úspěšný – fungovalo to. Není známo, co se s nakaženými muži stalo.
  • Minesotská univerzita v rámci „experimentu“ naočkovala 11 veřejným zaměstnancům malárii, následně je vystavila hladovění a tvrdé fyzické práci. Podrobnosti o experimentu nebyly v archivech nalezeny. Zřejmě v archivu zaúřadoval Viktor Čistič, jako v mnoha jiných případech. (https://www.csfd.cz/film/775-brutalni-nikita/prehled/)
  • V roce 1957, kdy řádila Asijská chřipka, byla vakcína testována na vězních (bez jejich vědomí), kdy vězni byli nakaženi a následně byl srovnáván vývoj zdravotního stavu §myslně nakažených vězňů, kteří dostali testovanou vakcínu, a úmyslně nakažených vězňů, kteří vakcínu nedostali.
  • V padesátých letech američtí „lékaři“ zkoumali možnosti nákazy kapavkou na vězních, kteří se „dobrovolně“ přihlásili k experimentům (řekli jim „lékaři“, že budou nakaženi kapavkou?). Následně byli tito nakažení vězni léčeni antibiotiky. Snad. Viktor Čistič zmizel dokumenty i k tomuto „experimentu“.
  • Další experimenty zahrnují experimenty na vězních s transplantacemi zvířecích varlat a varlat z čerstvě popravených; experimenty na vězních s malárií během druhé světové války.
  • V šedesátých letech američtí „lékaři“ testovali šíření rakoviny injekčním vpravením rakovinných buněk starým a „retardovaným“ (zřejmě stářím, Alzheimerem nebo Parkinsonem postiženým) pacientům.
  • Mezi lety 1963 až 1966 byly americké děti z ústavu pro mentálně postižené nakaženy hepatitidou, aby se zjistilo, zda je možné je následně léčit gamma globulinem.
  • Při slyšení v Kongresu v roce 1973 představitelé velkých farmaceutických koncernů doznali, že dlouhodobě zneužívají vězně k experimentům, protože „je to levnější než testy na šimpanzech“.
  • Když se zúžily možnosti provádění testů a experimentů na lidech přímo v USA, američtí „vědci“ se více orientovali na zahraničí.
  • Například v Ugandě tak na lidech testovali účinnost léku AZD proti AIDS, v případě těhotných žen (jejichž plod lék AZD dokáže ochránit před nákazou, ale američtí „lékaři“ v rámci výzkumu tento lék cíleně nepodali všem těhotným ženám nakaženým AIDS).

https://www.foxnews.com/health/past-medical-testing-on-humans-revealed

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

 

Experiment se syfilis v Guatemale

https://en.wikipedia.org/wiki/Guatemala_syphilis_experiments

V Guatemale američtí “lékaři” úmyslně nakazili stovky osob syfilidou a dalšími infekčními nemocemi a to bez jakéhokoli vědomí nakažených lidí natožpak jejich souhlasu. Nakažené pak američtí „lékaři“ následně nechali bez léčby a pozorovali průběh nemoci.

 

Tady je fotografie hodného amerického humanitárního lékaře, odebírajícího vzorky krve od muže, který byl - možná tím samým hodným milým americkým lékařem - úmyslně nakažen syfilidou nebo jinou nemocí, která bez léčení antibiotiky působí smrt nebo naprosto zničí život člověka.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Tuskegee-syphilis-study_doctor-injecting-subject.jpg

Syfilis viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Syfilis

V roce 2010 se USA oficiálně “omluvily” za tento „experiment“:

http://www.nbcnews.com/id/39456324/ns/health-sexual_health/t/us-apologizes-guatemala-std-experiments/

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

 

Experimenty CIA s vymýváním mozků na pacientech v Kanadě

V padesátých a šedesátých letech prováděla CIA experimenty s vymýváním mozku (elektrošoky, podávání drog) na pacientech psychiatrické kliniky v Montrealu. Navíc se jednalo o fakticky normální lidi, kteří například trpěli depresí po ztrátě blízkého člena rodiny apod.

https://www.theguardian.com/world/2018/may/03/montreal-brainwashing-allan-memorial-institute

https://www.cbc.ca/fifth/episodes/2017-2018/brainwashed-the-secret-cia-experiments-in-canada

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

Tyto experimenty byly součástí mnohaletého „výzkumu“ s vymýváním mozků v rámci projektu:

 

MK Ultra

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra

Experimenty s vymýváním mozků pomocí drog, elektrošoků, týrání, zneužívání, včetně sexuálního zneužívání, odpírání spánku a podobných metod probíhaly v USA na amerických občanech mezi roky 1953 až 1973, kdy v panice z probíhajícího vyšetřování aféry Wattergate americká vláda ukončila (alespoň oficiálně) tyto experimenty a zároveň skartovala (nebo na bezpečné místo uklidila) veškeré dokumenty k tomuto „výzkumu“.

Vzhledem k rozsahu a délce trvání projektu MKULTRA, i vzhledem k důležitosti jako uvedené CIA přiřadilo likvidaci (nebo uklizení) dokumentů k projektu, muselo jít o tisíce obětí, patrně s desítkami či spíše stovkami mrtvých.

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

Z mrtvých je znám pouze jeden, doktor Frank Olson, který se na těchto experimentech CIA podílel. Zřejmě chtěl mluvit, takže byl zdrogován na schůzce se svým šéfem. Následně pak byl vypadnut z okna z desátého patra. Vyšetřování došlo nejprve k názoru, že šlo o sebevraždu. Následně pak byla tato verze změněna na „nešťastnou náhodu“.

https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Olson

To se tak někdy nešťastné náhody stávají. Jako když poradce premiéra Blaira, doktor Kelly, chtěl vystoupit na tiskové konferenci s tím, že britská vláda ví velice dobře, že Irák žádné zbraně hromadného ničení nemá a že britská vláda vědomě hledá falešnou záminku k napadení Iráku. A voila – den před tiskovkou se sebral, šel na louku, tam si nožem úplně sám podřezal žíly na zápěstí (původní verze byla, že na obou zápěstích, dnešní verze uvádí jen levé zápěstí) a umřel. Před smrtí ještě stihl z nože utřít veškeré otisky prstů tak dokonale, že na noži nebyl ani jeden jediný otisk, ba ani kousek otisku. No náhodička, náhoda.  

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Kelly_(weapons_expert)

Lepší už bylo jedině snad před lety, když se tehdejší šéf pražské kriminálky zesebevraždil ve sklepě domu, kde bydlel. A to sice tak, že se asi tak patnáctkrát bodnul nožem a pak se oběsil. Už chybělo jen, aby v tom sklepě sám sebe přejel autem.

Pozn.: MKULTRA ještě nedávno bylo označováno za konspirační teorii. Zase jedna „konspirační teorie“, která se ukázala pravdivá. Sááákryš....

 

Projekt MKNAOMI

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKNAOMI

Nástupce projektu MKULTRA. Experimenty s použitím biologických zbraní. O experimentech není mnoho známo.

Z informací na Wikipedii je zajímavé tvrzení, že všechny biologické zbraně CIA byly zničeny na příkaz prezidenta Nixona. Což je zajímavé, protože známé „Anthrax letters“, kterými establishment a deep state strašily po 11. září americkou veřejnost obsahoval --- chvíle napětí --- podle zjištění FBI --- chvíle napětí --- antrax z laboratoří – chytří už vědí – z laboratoří CIA.

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

 

Součást Projektu Manhattan – „očkování“ Američanů Plutoniem

V rámci projektu Manhattan, projektu vývoje jaderné bomby, byli američtí občané, kteří přišli do nemocnic s běžnými zdravotními obtížemi, vystaveni experimentům, v rámci kterých jim bylo injekčně „naočkováno“ Plutonium. Cílem bylo experimentem na lidech zjistit, jaké jsou následky zasažení člověka Plutoniem (jednou ze „zplodin“ výbuchu atomové bomby).

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

 

Pokusy na lidech s radioaktivitou a radioaktivním spadem

Jen stručně – USA také realizovaly další pokusy na lidech s radioaktivitou, radioaktivními izotopy a radioaktivním spadem.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Plutonium_Files

Za zmínku stojí především tyto experimenty na amerických občanech:

  • experimenty na amerických vojácích (viz. výše Projekt Manhattan)
  • experiment, v rámci kterého byly mentálně postiženým dětem do jídla přimíchávány radioaktivní látky
  • experiment, při kterém byly podány radioaktivní látky těhotným ženám
  • experiment, při kterém bylo nejméně 200 amerických občanů ozářeno vysokou dávkou radioaktivity (Cincinannati experiment)
  • experiment, při kterém bylo injekčně lidem vpichováno radioaktivní Stroncium a Cesium (Chicago)
  • experiment, při kterém byly vězňům ozařována varlata vysokými dávkami radiace (což vedlo následně k prokázaným vrozeným defektům jejich dětí)
  • experimenty, probíhající několik let, při kterých bylo pacientům nemocnic s běžnými onemocněními vpichováno Plutonium v různých dávkách, a byl zkoumán jejích následný zdravotní vývoj

Experimenty a „výzkumy“ ozářených obyvatel tichomořských atolů v oblasti americké jaderné střelnice.

Experimenty s podáváním radioaktivního jódu obyvatelům ve Venezuele (jak americkými „vědci“, tak francouzskými teamy)

Pozn.: Zajímavé je, že dokonce ani Wikipedie, jejíž editování je téměř plně pod kontrolou Západu (dnes hystericky protiruského), tedy ani hystericky protiruská (protisovětská) Wikipedie nenalezla žádné případy podobných experimentů na lidech v Sovětském Svazu. A to i přesto, že za Jelcinova režimu bylo plivání na Rusko a celou jeho historii základním předpokladem úspěšné kariéry v rámci protiruského jelcinovského loutkového režimu, režimu Západem plně ovládaného (prostřednictvím poradců například, kteří úspěšně rozvrátili celou ruskou ekonomiku a přivedli svými jistě dobře míněnými radami Rusko na pokraj naprostého ekonomického a sociálního zhroucení; ale rozvrácení Ruska a jeho ekonomiky určitě západní poradci dělali jen pro dobro Ruska a Rusů, kdepak že by snad prosazovali zájmy Západu a USA i přes mrtvoly obyčejných lidí).

Ve vztahu k Sovětskému Svazu uvádí Wikipedie jen dva „experimenty“. A to si ještě cucá z prstu. První je tzv. Totskojské nukleární cvičení. V jeho rámci Sovětská armáda prodělala cvičení, při kterém vojáci prošli přes oblast, kde byly před tím odpáleny atomové bomby. Z 45 000 účastníků tohoto cvičení si jeden (slovy: jeden) vzpomněl v roce 1993, že tehdy neměli vojáci pořádné ochranné prostředky, domáhal se finančního odškodnění a NY Times měly článek na první stranu na téma „strašlivé sovětské experimenty na lidech“. Imho, cvičení armády, jehož jeden jediný účastník potřeboval v roce 1993 prachy a tak se pokusil využít tehdejší nálady v jelcinovském Rusku a využít i zcela jasné objednávky západních médií, mocenských struktur a západní propagandy. (Ze stejného důvodu Havel musel udělit velkou amnestii, kdy propustil z vězení kriminálníky a zločince, protože musel ukázat „tisíce politických vězňů“, když ve skutečnosti měl tak dva nebo tři. A to ještě kdo ví jestli.)

https://en.wikipedia.org/wiki/Totskoye_nuclear_exercise

Druhý „nelidský“ experiment Sovětského Svazu popsaný Wikipedií pak je existence pokusné jaderné střelnice v Semipalatinsku. Žádné pokusy na lidech Wikipedie nedokáže uvést, tak jen temně naznačuje „experiments conducted at the Semipalatinsk Test Site (1949-1989)“. Zcela zoufalá Wikipedie pak také jako součást experimentů na lidech uvádí skutečnost, že při těžbě rud radioaktivních kovů v Sovětském Svazu pracovali lidé. Což je tedy opravdu nehorázný zločin, protože v USA, v Kanadě nebo v Austrálii uran vždy kopali výhradně skřítci a lidé se na této práci v humánních západních zemích nikdy nepodíleli. ;-)

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_radiation_experiments#Soviet_Union

 

 

Pokus na českých občanech? Aneb vakcína firmy Baxter proti chřipce s ostrým virem ptačí chřipky

 

V roce 2009, kdy probíhala celosvětová panika okolo epidemie prasečí chřipky, došlo k zajímavé události.

Nejprve malá faktická odbočka. Ptačí chřipka má vysokou úmrtnost nakažených. Ale špatně se přenáší z člověka na člověka, tedy, špatně se šíří.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pta%C4%8D%C3%AD_ch%C5%99ipka

https://cs.wikipedia.org/wiki/H5N1

Naproti tomu prasečí chřipka se poměrně hodně dobře šíří, ale má velice malou fatalitu (míru úmrtnosti nakažených).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mexick%C3%A1_prase%C4%8D%C3%AD_ch%C5%99ipka

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ch%C5%99ipka

 

Mimochodem, zajímavá je také informace, že prasečí chřipka (přenosná na člověka, tzv. mexická) obsahuje geny lidské, prasečí a ptačí chřipky. Zřejmě se ty geny pomíchaly, když lidská chřipka (typ B) nepřenosná na jiné organismy (dokonce ani savce, natožpak ptáky) se zkombinovala v těle nějakého ptáka s prasečí chřipkou typu C (rovněž jen obtížně přenosný na jiné druhy než na člověka a prasata) s ptačí chřipkou, která je přenosná právě mezi ptáky ale jen velice obtížně na savce. Nebo tak nějak to jistě bylo. Určitě to nikdo nezkoušel zkombinovat v laboratoři.

 

Tedy pardon, vlastně ano.

 

 

Aby ptačí chřipka měla vojenský potenciál, musel by být vir ptačí chřipky zmutován tak, aby si zachoval vysokou fatalitu (úmrtnost nakažených), ale získal navíc snadnější přenositelnost z člověka na člověka.

Jednou z cest, jak dosáhnout podobné mutace viru může být prosté čekání na jeho přirozenou mutaci v dostatečném počtu nakažených lidí.

Problém samozřejmě je, že na podobnou práci se špatně hledají zaměstnanci. Inzerát ve stylu „hledáme zaměstnance, kteří se nechají naočkovat vysoce smrtelným virem za účelem získání mutace viru snadno přenosného z člověka na člověka. Vysoký bonus za úspěšné zmutování viru“ by prokoukl i absolvent moderní „vysoké školy“ nebo „univerzity“, natožpak „venkovský buran, co odmítá islámské okupanty, eh, uprchlíky“. Ale nějaké to řešení lze vyzkoušet i tak. Zejména když jsou výzkumníci beztrestní.

A tak rakouská pobočka americké farmaceutické firmy Baxter zaslala do české republiky očkovací sérum proti běžné chřipce (takové to očkování, které vám v televizních reklamách každý podzim poradí 12 lékařů z 5). Tato série očkovacích látek obsahovala – malá chvíle napětí – ostré viry ptačí chřipky v množství větším než malém. Vlastně to bylo zabijácké očkování. Ale co, šlo by jen o české untermeneschen a jejich smrt, tak z toho nedělejme drama.

 

Pokud chcete namítnout, že se to jistě stalo omylem, pak spěte dál. Zabijácký virus a běžný chřipkový virus nejen že nemohou být ve sejné ampulce. Ale dokonce ani ve stejné skříni, ve stejné místnosti, na stejném patře. Dokonce s nimi nemohou zacházet stejní lidé. Pro zacházení s oběma zcela různými kategoriemi virů jsou zcela jiné bezpečnostní procedury a autorizace osob. A jestli tato pravidla ve firmě Baxter nejsou dodržována, pak by měla být tato firma zbavena oprávnění podnikat a její manažeři trestně stíháni pro obecné ohrožení. Ale nikdo stíhán nebyl. Ani pokuta nebyla. Chápete? Představte si, že by třeba řezník „Krkovička, s.r.o.“ vyrobil jelítka a jitrnice, do kterých by „omylem“ přimíchal jed na krysy. A když by se to zjistilo, tak by se všichni tvářili, jako že se nic nestalo. opravdu věříte tomu, žeby to prošlo snadno? Bez krytí z nejvyšších míst politické moci?

 

Samotná prasečí (mexická prasečí) chřipka je podle názoru genetika A. Gibbse, který zkoumal genetickou stavbu tohoto viru, výsledkem laboratorní kombinace genetické informace různých chřipkových virů a její rozšíření je zřejmě na základě „nedbalosti“ (nebo zlého úmyslu, že?).

Viz https://www.abc.net.au/radionational/programs/scienceshow/swine-flu-possible-escapee-from-vaccine-laboratory/3151266

 

A když se zjistilo, že prasečí (mexická) chřipka se sice výborně přenáší na lidi, ale málo zabíjí, zato ptačí že zabíjí hodně, ale špatně se šíří, tak – jak by řekl major Šebek (Pelíšky) - se našly chytré hlavy (a jistě není náhoda, že ty chytré hlavy byly v NDR, tedy vlastně v USA), které se rozhodly oba viry zkombinovat tak, aby si výsledný virus z obou svých předchůdců podržel ty nejlepší vlastnosti. Tedy vlastně ty nejhorší. Tedy aby se výsledný virus rychle a snadno šířil a zároveň aby hodně zabíjel. Ale sdazmořejmě jen tak, v zájmu, vědy, jen aby se zjistilo, zda se mohou zkombinovat ;-)

https://blogs.wsj.com/health/2009/09/17/more-deadly-swine-flu-cdc-mixes-h1n1-h5n1-viruses-in-tests/

 

A proč tu kombinaci nevyzkoušet, že? ....zejména když už řada lidí před tím upozornila, že taková kombinace by byla virus super zabiják.

https://medicalxpress.com/news/2009-05-flu-expert-swine-flu-bird.html

 

Už by chybělo jen, aby to nějaká americká farmaceutická firma omylem (jak by řekl Josef Švejk „ouplným omylem, vašnosti“) rozeslala po světě třeba jako vakcínu proti sezónní chřipce. Nebo aby snad někoho napadlo vyzkoušet, jak se bude podobná infekce šířit třeba v Guatemale. Nebo mezi homosexuály v L.A. ;-)

 

Hiroshima, Nagasaki – 200 až 300 tisíc mrtvých

Hlavní důvody tohoto zločinu (zločin proti lidskosti, válečný zločin):

  • Cíl USA zabránit kapitulaci Japonska spojencům, tedy USA i Sovětskému Svazu, které vstoupilo do války s Japonskem a Japonsko zahájilo vyjednávání o kapitulaci; USA měly strategický cíl donutit Japonsko ke kapitulaci výhradně do rukou USA
  • Ukázat Sovětskému Svazu svoji vojenskou sílu, zastrašit Sovětský Svaz; statisíce mrtvých k zastrašení není ostatně nic výjimečného v politice USA – viz. 2 miliony mrtvých Vietnamců v rámci „boje proti komunismu“, půl milionu mrtvých iráckých dětí, na jejichž smrt byla tak hrdá ministryně zahraničních věcí USA Krvavá Madla Allbright atd.
  • A samozřejmě ověřit účinnost atomových zbraní při použití na reálné cíle; využít k tomuto experimentu nějaké americké město by byla trochu silná káva i na jinak poměrně citečky nezatížen= americké vlády

 

Nagasaki pak je ještě strašlivějším mementem než známější Hirošima. Nagasaki bylo vybráno jako náhradní cíl, šlo o vojensky nebo strategicky zcela bezvýznamné město, zejména v této fázi války, kdy Japonsko již signalizovalo ochotu kapitulovat. Nagasaki bylo město, které se svými obyvateli doplatilo pouze na to, že nad primárním cílem bylo špatné počasí (které by znemožnilo hodným humanitárním americkým experimentátorům pozorovat důsledky výbuchu atomové bomby nad městem plným obyvatel). Naproti tomu nad Nagasaki bylo počasí dobré, takže tam mohli hodni američtí výzkumníci dobře pozorovat nukleární holokaust.

Pozn.: Americká propaganda samozřejmě – jako vždy – nabídla „morální záplatu“ na černé svědomí z nukleárního zločinu proti lidskosti naprosto absurdním blábolem, že atomové bomby shozené na Hirošimu a Nagasaki „zachránily statisíce amerických životů, protože by při invazi na japonské ostrovy padly statisíce možná miliony amerických vojáků“. To je samozřejmě nesmysl a lež, protože Japonsko začalo připravovat a jednat o kapitulaci ihned poté, co Rudá armáda začala připravovat ofenzívu proti japonské mandžuské armádě. Ale USA chtěly, aby kapitulace Japonska byla výhradně do rukou USA. Tak holt umřelo 200 až 300 tisíc nevinných Japonců. Jako když se Churchill mstil nacistům za bombardování britských měst a nechal v Drážďanech upálit zaživa 200 až 300 tisíc německých civilistů, většinou uprchlíků z východních oblastí, kteří utíkali před Rudou armádou (v logickém očekávání spravedlivé odplaty za zločiny spáchané Němci na milionech nevinných lidí ve východoevropských zemích).

Není známo, že by byl za tyto zločinné experimenty kdokoli jakkoli potrestán.

Ani za Drážďany, ani za Hirošimu, ani za Nagasaki.

Zato za zločinný experiment na lidech v Hirošimě a Nagasaki byla řada lidí vyznamenána a v USA na ně bylo propagandou (a vymytými mozky Američanů) pohlíženo v rámci oficiálního výkladu tohoto zločinu jako na hrdiny.

 

USA „omylem“ rozeslaly ampulky se zabijáckou Asijskou chřipkou do 3 700 laboratoří 18 zemí světa

Na konci roku 2004 a začátku roku 2005 rozeslaly Spojené Státy ampulky se zabijáckou Asijskou chřipkou, která způsobila pandemii a v roce 1957 zabila 1 až 4 miliony lidí a od té doby nebyla „v oběhu“. (Takže na ni lidé neměli a nemají protilátky.) Konkrétně Americká Patologická Fakulta (Kolej; „College“). Nejsou známy důvody, proč rozeslala tato organizace zabijáckou chřipku do 18 zemí světa mezi říjnem 2004 a únorem 2005, ani důvody, proč na to americká vláda upozornila tyto země až v dubnu 2005.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4439053.stm

Wikipedie říká, že to prostě bylo omylem. To takhle normálně, podle politicky korektní a Velkému Bratru loajální Wikipedie, prostě College of American Pathologists (CAP) si normálně objednala běžnou chřipku, aby mohla rozeslat vzorky do laboratoří ve světě k otestování přesnosti a spolehlivosti těchto laboratoří. A dodavatel, firma Meridian Bioscience, si úplně normálně popletl normální chřipku se zabijáckou chřipkou. A úplně normálně to CAP půl roku rozesílal po světě, ničeho si nevšiml, takže pohoda. A pak, taky úplně normálně, se to zjistilo 25. března 2005 a americká vláda, úplně normálně na to upozornila až 8. dubna.

http://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2005/04/pandemic-flu-virus-1957-mistakenly-sent-labs

 

Španělská chřipka aneb Americká chřipka, 30 až 100 milionů mrtvých

Takzvaná španělská chřipka, která na sklonku první světové války zabila po celém světě 30 až 50 milionů lidí má svůj původ v USA. Prvním mrtvým ve vlně americké „španělské“ chřipky byl vojín americké armády Albert Gitchell. 11. března 1918 se hlásil v nemocnici základny Fort Riley v Kansasu. Během odpoledne měla stovka jeho kolegů stejné symptomy.

https://www.history.com/this-day-in-history/first-cases-reported-in-deadly-influenza-epidemic

Americká “španělská” chřipka se následně objevila po základnách americké armády po celých Spojených Státech. No a poté, co od jara 1918 začali být američtí vojáci hromadně odesíláni do Evropy do války, objevila se americká „španělská“ chřipka nejprve na západní frontě, později i východní (Rusko) a následně i v Asii.

Současné, tedy politicky-korektně-propagandisticky upravené verze hovoří sice o tom, že virus Americké „španělské“ chřipky se vlastně objevil v Evropě už v roce 1916. Wikipedie to bere jako hotovou věc – s odvoláním na studii J. Oxforda, která se jmenuje „Hypotéza: soustředění vojáků, prasat, hus, kachen a koní v severní Francii během 1. světové války dodalo/zajistilo podmínky pro vznik pandemie „španělské“ chřipky 1918-1919“. Za prvé tedy, samotná práce je svým autorem charakterizována jako hypotéza, možnost. Wikipedie to ale nebere jako možnost ale jako hotovou věc. Nadhození možnosti bere jako důkaz.

Za druhé, celá práce je zde:

http://www.faculty.umb.edu/peter_taylor/epi/oxford05.pdf

Kdo si ji přečte, zjistí, že autoři vychází z toho, že v zimě byla řada vojáků na frontě nemocných různými nachlazeními. V rámci své hypotézy pak dochází k názoru, že z jejich nachlazení a různých respiračních onemocnění buď následně vznikla „španělská“ chřipka nebo šlo o „španělskou“ chřipku rovnou, protože se na inkriminovaném místě nacházelo velké množství lidí a hospodářských zvířat. Jistě, možné to je. Ale nedokazuje to nic. Míst, kde bylo za 1. světové velké množství vojáků a hospodářských zvířat byly stovky. Použít stejnou logiku, bylo by možné tvrdit, že virus „španělské“ chřipky se objevil asi tak na 300 místech zároveň, protože asi tak na 300 místech bylo hodně vojáků, v zimě nemocných, a hodně hospodářských zvířat. To je „logika“ jak od soudu s Kramným – „byl v hotelu, takže to mohl spáchat, takže je vinen a dáme mu 25 let“. Co na tom, že v tom hotelu bylo ještě asi tak 500 lidí, kteří to všichni do jednoho také teoreticky mohli spáchat a tedy by také měli všichni do jednoho být odsouzeni na 25 let. To je teď nějaká nová móda neo-liberálního výkladu práva – „mohl to udělat tedy je vinen“. Za chvíli budou obviněné házet do řek s velikým kamenem přivázaným k tělu – když se obviněný utopí, je nevinen, když se neutopí, pomáhá mu ďábel, obviněný je tedy vinen a bude upálen.

Zpět k americké „španělské“ chřipce. Podle laureáta Nobelovy ceny, imunologa, který se celý život zbýval právě především chřipkovými onemocněními, má „španělská“ chřipka původ v USA a do Evropy se dostala právě s americkými vojáky. A to jde o laureáta Nobelovy ceny z dob, kdy Nobelova cena ještě něco znamenala a nenabízela se hloupým a nevzdělaným pubertálním dívkám, které pouhým okem vidí molekuly CO2 a jsouce nevzdělané, domnívají se, společně se svojí ultra-levicovou matinkou, že také vidí, jak tyto molekuly CO2 zabíjí nebohé rostliny na své cestě krajinou. (Protože se ani jedné z nich nedostalo skutečného vzdělání ale jen ideologických výplachů mozku, takže ani jedna z nich neví, že CO2 rostlinám naopak velice prospívá.)

Velice nápadně připomíná případ americké „španělské“ chřipky jinou nechvalně proslulou epidemii – AIDS. Jak v případě americké „španělské“ chřipky, tak v případě AIDS jsou první případy zaznamenány v USA. Následně se nákaza rozšíří do celého světa („španělská“ chřipka do Evropy a do Asie a na těchto dvou kontinentech pozabíjí cca 99% všech obětí; AIDS zejména do Afriky – počet nakažených Afričanů představuje okolo 80% všech nakažených, podobně i pro počty úmrtí). A následně se – se zpožděním několika let až desítek let – objeví „vědecké“ vysvětlení, že vlastně se nákaza prvotně objevila někde úplně jinde, nikdo si té zvláštní a velice neobvyklé a rozhodně alarmující nemoci nevšiml, až se objevila v USA, tam si jí všimli, protože se i v mírových podmínkách šířila děsivě a byla děsivě nebezpečná, nemoc následně přerostla v pandemii - ale mimo území USA. Jako opravdu máme věřit tomu, že např. španělská chřipka vznikla ve Francii, byla vysoce neobvyklá, děsivě smrtelná. Ale nikdo si ničeho nevšiml. Ani generálům nebylo divné, že jim umírají statisíce vojáku na chřipku. Pak se objevila nákaza v USA, kde ji jako velice neobvyklou a děsivě nebezpečnou zaznamenal dokonce i lokální pisálek v lokálním plátku Santa Fe Monitor:

“Mrs. Eva Van Alstine is sick with pneumonia...Ralph Lindeman is still quite sick...Homer Moody has been reported quite sick...Pete Hesser’s three children have pneumonia ...Mrs J.S. Cox is very weak yet...Ralph Mc-Connell has been quite sick this week...Mertin, the young son of Ernest Elliot, is sick with pneumonia,...Most everybody over the country is having lagrippe or pneumonia.”

Zdroj: https://www.smithsonianmag.com/history/journal-plague-year-180965222/

No a následně pak „španělská“ chřipka najednou byla objevena i v Evropě, kde si konečně někdo všiml, že už dva roky umírají statisíce vojáků na obyčejné nachlazení. A to o tom už před tím i noviny v USA rychle přestaly psát, takže si toho v Evropě lékaři všimli zřejmě díky telepatii. Uff. Snad si tímto „vysvětlením“ (a vyhlášením neviny nad USA) soudruh J. Oxford alespoň něco vysloužil. A editor Wikipedie asi taky...

Mimochodem, zdá se, že „profesor“ Oxford toho příliš nevyzkoumal. Ale viděl včas, odkud vítr fouká. A tak napsal „studii“, že se možná americká „španělská“ chřipka neobjevila poprvé v USA ale ve Francii, kde si jí nikdo nevšiml, až v roce 2009 profesor Oxford, tehdy ještě zřejmě jen doktor. A dnes je „profesor“ Oxford častým hostem BBC a dalších TV stanic, kde se samozřejmě vystačí s planým žvaněním, jen když je správně stranicky a třídně zaměřeno. Jeho přednášky avizované na jeho webu jsou jen na dvě témata – „Jak se americká „španělská“ chřipka objevila poprvé ve Francii a nikdo – až na mne - si toho nikdy nevšiml“ a „Co asi tak udělá prasečí chřipka příště?“. Takže takové plky. To může přednášet i Halík. Myslím údajného kněze Halíka, nemyslím svobodníka Halíka z Černých baronů. I když ten by tohle mohl přednášet taky. Hloupější než údajný kněz Halík nebyl. Jen by musel nacvičit pomalé, decentní vyjadřování a prázdný výraz „moudrého muže, který ví“ (jen nikdo neví co).

Hlavní expertiza „profesora“ Oxforda pak dle jeho webu zřejmě spočívá v jeho „schopnosti“ poradit komukoli – investorům do biotechnologií, vědcům, jak si organizovat výzkum a jak najmout zaměstnance, jaké si koupit zařízení do laboratoře a podobné vysoce kvalifikované, vpravdě vědecké činnosti.

http://www.oxfordmedicine.co/science-marketing.php

Malinko mi připomíná jistého jiného kariéristu

https://youtu.be/77Cjkv51ZWM?t=2802

Pozn.: Zde si nemohu odpustit ještě jeden citát z této pohádky - https://youtu.be/77Cjkv51ZWM?t=2741

 

 

Dále k původu „španělské“ chřipky v USA https://kshs.org/kansapedia/flu-epidemic-of-1918/17805

https://www.army.mil/article/188078/scientists_learn_history_of_spanish_flu_at_fort_riley

No a jako kdyby toho nebylo málo, soudruhy „vědce“ nenapadlo nic lepšího, než zkusit obnovit virus americké španělské chřipky:

https://www.nature.com/articles/437794a

 

Pomstychtivá a iracionální hysterická vzteklost jako základní rys geo-politiky určitých států?

Mimochodem, v této souvislosti mne napadá, že vzteklá nelítostná mstivost je jedním z charakteristických rysů mezinárodní politiky některých zemí. Pro Británii svého času a následně pak především pro USA to je téměř základní rys geo-politické strategie. Británie (společně se zamindrákovanou Francií a na svůj čas k převzetí geo-vlády se chystajícími USA) svého času vztekle a hystericky iracionálně udělala z Německa jediného viníka 1. světové války, který měl být podle přání Británie, Francie a USA navíc potrestán naprostým zašlapáním do země. (Například jen finanční reparace, které mělo Německo zaplatit za válku, kterou rozpoutala Británie, Francie, Itálie a další a další země stejně ochotně jako ze všeho zla obviněné Německo  - tyto finanční reparace, které měly být logicky vyplaceny ve zlatě nebo jeho ekvivalentu, protože peníze tehdy bylo zlato a ne papírek nebo záznam na hard disku, tak tedy tyto finanční reparace ve zlatě byly vyšší, než jaký byl tehdy objem veškerého zlata kdy vytěženého v historii lidstva. Pro fandy USA, Bruselu, neomarxismu a absolventy genderových studií: prostě i kdyby Německo mělo veškeré tehdejší bohatství lidstva, tak by to stejně nestačilo na úhradu „reparací“.)

Tím mimochodem Británie za asistence Francie a USA „úspěšně“ připravila svojí mstivostí a iracionální vzteklou pomstychtivostí cestu k nástupu Hitlera k moci. (Toho se následně pokusily Británie a USA za asistence Francie využít k pomstě za porážku intervenčních vojsk v Rusku a tím Británie, USA a Francie „úspěšně“ pomohly nastartovat druhou světovou válku, která stála životy 60 milionů lidí.

 

Ponaučení z historie – z iracionálních, hloupých plánů elit pod vlivem kolektivní stupidity

Když dnes slyším argumenty, například že koronavirus jistě není biologická zbraň nasazená proti Číně, protože nikdo normální by přeci nevypustil virus, který se může obrátit proti komukoli (pokud tedy není přímo geneticky naprogramován proti určité rase nebo národu), tak mám jisté pochybnosti o validitě tohoto argumentu.

Zejména ve světle dnes již neoddiskutovatelných historických fakt. Například nikdo normální by se nesnažil po první světové válce zcela zničit Německo (navíc zcela neoprávněně, protože viníkem 1. světové byly všichni zúčastnění, možná s jedinou výjimkou carského Ruska, které do války nechtělo a nakonec do ní bylo zataženo a zase jen tahalo holýma rukama kaštany z ohně za pitomou Francii a Británii), protože by mu muselo být každému normálnímu jasné, že to u Němců vyvolá touhu po odplatě za jakoukoli cenu.

Také by každému normálnímu muselo být jasné, že podporovat islámské teroristy v Afghánistánu a okolních zemích se zle vymstí.

Také by každému normálnímu muselo být jasné, že je pitomost jako vzpruhu pro evropskou ekonomiku a jako zdroj příjmů pro sociální systém vozit z Afriky „syrské inženýry, lékaře a doktory věd“, kteří neumí číst a psát a jejichž ochota pracovat je ještě o dost menší než jejich vzdělání. Nu, každému normálnímu člověku by to jasné být mělo.

Ale kde se bere předpoklad, že mocenské, politické, finanční a „intelektuální“ „elity“ Západu nejsou (z pohledu obecných kritérií normálního fungování lidské společnosti, která sama o sobě vůbec nemusí být důležitá pro priority a cíle mocenských elit), kde se tedy bere předpoklad, že mocenské elity nejsou pitomější než průměrný normální člověk, to tedy opravdu nevím. :-)

 

A proč jsem vlastně tento článek dnes napsal?

Inu, jen tak. Prostě mne to napadlo.

Samozřejmě to nemá žádný vztah k aktuálnímu dění ve světě.

Jak by také mohlo ? :-)

 

Dovětek:

Jedno ponaučení ze všech výše uvedených případů je důležité i pro obecné vnímání společenského prostředí, nebo přesněji, pro přesné vnímání mechanismů, jak fungují „konspirace“ (jak fungují mechanismy plánování a realizace temných cílů různých vlivových a mocenských struktur).

Zároveň vidíme, jak jsou tato spiknutí mocných, vysoce reálná spiknutí mocných (spojení za dosažením jistého cíle, který není otevřeně deklarován a který je často nelegální, nelegitimní a v rozporu se zájmy a názory většiny populace – to je spiknutí, ne alobalová čepička na hlavě), vnímána širokou veřejností, ovládanou masou, která dokonce nijak nereflektuje a nereaguje ani na odhalená spiknutí – dokud nepadne režim. O plynových komorách objektivně věděli všichni Němci, kteří měli IQ vyšší než dnešní datum (dnes je devátého; vysvětlivka pro absolventy humanitních a genderových studií na nějaké univerzitě). Subjektivně Němci tuto „spikleneckou teorii“ byli ochotni akceptovat a vyvodit z ní závěry až po květnu 45.

Tento faktor mechanismu odmítnutí nepohodlné pravdy o zločinech systému, jehož je daný jedinec součástí, mechanismus přesunutí nepohodlné pravdy o zločinech „vlastního“ systému do neexistence, do kategorie „pomluva“, „imperialistická propaganda“, „žido-bolševická propaganda“, „komunistická propaganda“, „ruská propaganda“, „ruský troll“ atd., tedy tento mechanismus umožňuje také úspěšné přežívání systému i poté, co je celá řada jeho zločinů odhalena, ale většinou populace odsunuta i tak do kategorie „pomluv“ a „konspiračních teorií“. Tento mechanismus má svoji další podobu i ve známém „dělají to z hlouposti, to není zlý úmysl“ nebo „kdyby to byl plán, spiknutí, tak by se to vykecalo“. Celý tento článek je jen krátký výběr z mnoha a mnoha zločinných spiknutí, která se vykecala. A stejně to zcela ignoruje ta mlčící, hypotéky platící, na vlastní porážku šťastně pochodující většina populace.

Psychologický mechanismus sebeobrany vlastního svědomí člověka, který je a chce být spjat se systémem (kterýmkoli systémem, feudalismem v době Marie Terezie, otrokářství antického Říma nebo otrokářství států Konfederace, dnešního pseudo-demokratického pseudo-kapitalismu, předchozího reálného socialismu, atd.).

Tento psychologický mechanismus vystupuje na obranu spojení daného jedince se systémem tím, že odmítá přiznat zlé činy systému, stejně jako odmítá přiznat si zlé činy vlastní. Vytěsňuje je částečně do roviny pomluv a spikleneckých teorií (a jiných pejorativních charakteristik, které věcně nijak nezpochybní samo obvinění systému z páchání zločinů nebo jiné dysfunkce z obecného, lidského hlediska, ale umožní jedinci vyhnout se přijetí spoluodpovědnosti za zločin systému) a částečně je charakterizuje jako nesystémové chyby, jako drobné chybičky systému.

Tento psychologický mechanismus pak velice usnadňuje přetrvávání skrytých struktur moci a možnost, aby tyto struktury moci realizovaly své skryté cíle (prostřednictvím spiknutí, tedy, jak již řečeno výše, spojením sil k dosažení cíle, který není veřejně oznámen, je často maskován zcela jiným cílem, a skutečný cíl, jehož má být dosaženo je často nelegální, nelegitimní a v rozporu se zájmy a cíli ovládané většiny.)

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Historie a zkousky na lidech

Yvona,20. 2. 2020 12:23

Super clanek, jen skoda,ze si to skoro nikdo neprecte aby byl trochu v obraze! Moc dekuji,velice informativni!!!