Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hassan Nasrallah mluví. Měli bychom naslouchat

5. 11. 2023

Hassan Nasrallah mluví. Měli bychom naslouchat

josh-xy 5. 11. 2023  

John Mearsheimer řekl, že projevy Hasana Nasralláha, vůdce Hizballáhu, jsou nejvíce informativní ze všech politiků na Západě. Mr. Nasralláh včera promluvil. Zanechal také pár drobků naznačujících připravenost na širší konflikt, který by mohl vést ke 3. sv. válce. (Myslím, že ne k 3. světové válce, ale vedoucí k zapomenutí ekonomiky USA, zemí NATO a Japonska.)

On říká, že se Ameriky už nebojí. Pravděpodobně sledoval videa zbraní NATO v akci na Ukrajině.

Co nebylo řečeno, je že Hamás byl financován USA a Izraelem jako alternativa k Palestinské samosprávě, která by ráda přijala dvoustátní řešení se stažením Izraele z východního Jeruzaléma, Západního břehu a Gazy. Hamas se ve válce proti Sýrii postavil na stranu CIA, která vlastní a provozuje Al-Káidu. Zdá se, že Izraelci nikdy nepřekonali vojenskou ztrátu Libanonu ve válce v roce 2006.

John Mearsheimer řekl, že si myslí, že Hamas byl překvapen, jak dobře jim to šlo 7. října, což shodou okolností připadalo na narozeniny Vladimira Putina. Egyptský prezident Abdel Fattah el-Sisi měl židovskou matku z Maroka a vyrůstal těsně před branami židovské čtvrti v Káhiře. Jeho strýc z matčiny strany se přestěhoval do Izraele a byl hlavním poradcem Ben Guriona v Labouristické straně. Sisi sloužil jako spojka egyptské armády s Izraelci. Varoval Netanjahua, že se blíží útok Hamasu. Netanjahuovi to také řekli izraelští vojáci na místě. On dovolil, aby se v poušti uskutečnila Rave party, pravděpodobně proto, že chtěl, aby se mladí, fotogeničtí liberálové stali mučedníky pro jeho věc, etnické čistky Palestinců z Velkého Izraele.

Hamás nezabil 1400 lidí toho dne. IDF bylo nařízeno pauzovat 7 hodin, což bylo rozhodující pro pomíjivý úspěch teroristů. Dalším důvodem vysokého počtu mrtvých byla vlastní izraelská Hannibalova doktrína. Říká židovským vojákům, aby zabíjeli židovská rukojmí. Izraelci vypálili 2 tankové střely do každého domu, kde byli muži Hamasu s židovskými rukojmími.

Izrael byl zaneprázdněn popřením veškeré dobré vůle z původního útoku 7. října.  Zabili 4000 dětí. Na oplátku za několik rukojmích umožnili některým nákladním autům s humanitární pomocí vjet do Gazy. Pšenice byla poslána do pekáren, které Izraelci okamžitě bombardovali, zabili pekaře a kolemjdoucí a zároveň zničili jídlo. Dnes bylo oznámeno, že kolona sanitek a kamionů odjíždí z Gazy na lékařskou pomoc do Egypta. Izraelci je bombardovali a všechny zabili. Na Západě to v televizi neuvidíte, ale Al-Džazíra to vysílala. A 1,9 miliardy muslimů to nepotěšilo.

Pozice USA v tom všem rychle chátrá. USA dodávají Izraelcům pumy Mark 84, které mají užitečné váhu 48 kg a JDAM. Ten má váhu 907 kg a rozptyluje se na ploše průměru 365 metrů. Nejsou to zbraně, které by mohly být použity k zabití jednoho nebo dvou mužů v davu. Jsou navrženy tak, aby zabíjely palestinské nevinné, aby očistily Izrael od Palestinců.

Osídlenci a izraelská armáda zabili od 7. října 132 Palestinců. Osídlenci posílali dokonce palestinským dětem krví nasáklé panenky a varovali je, aby opustily Izrael nebo zemřou.

Ministr zahraničí Blinken, který je Žid, se v Izraeli snaží utlumit Netanjahua. Ale izraelský premiér pravděpodobně přijde o práci a skončí ve vězení za podvod, jakmile válka skončí a jeho soudní řízení bude obnoveno.

Pokud jde o ty drobky vedoucí k 3.sv. válce…

Rusko posílá do Libanonu moderní systémy protivzdušné obrany spolu s Wagnerovými žoldáky, aby je obsluhovali.

Rusko má letecké základny v provincii Latakia v Sýrii ve Středozemním moři. Umožňují Íránu používat základnu k posílání mužů a zbraní do oblasti. Írán může poslat muže a sebevražedné drony, aby znovu dobyli Golanské výšiny pro Sýrii a pomohli Hizballáhu zaútočit na severní Izrael. Írán by také mohl pomoci Sýrii vyhnat americkou armádu z jejich země. USA jim ukradly ropu a pšenici, zatímco sankcemi zabily 300 000 Syřanů.

Hizballáh by sám o sobě mohl zaútočit na severní Izrael až do Haify, což je průmyslové centrum velké hodnoty. Hizballáh nikdy nedostal rakety schopné zasáhnout izraelské letecké základny na druhé straně země.

Hizballáh má pod severním Izraelem tunely, ze kterých může přesně dávat souřadnice mužům programujícím ty íránské sebevražedné drony. Mohou také vystřelit rakety na nejvybranější zbývající cíle. Mohou dokonce vyzkoušet několik dronů FPV (First Person View). A tak zahájit nájezdy komanda zevnitř Izraele.

Rusko nedávno zničilo za 10 milionů dolarů zbraně NATO pomocí FPV dronů za méně než 5 000 dolarů. Izraelci zjevně nevěnovali pozornost ukrajinské válce. Hamás použil dron, aby shodil granát na tucet izraelských vojáků shromážděných ve venkovním areálu, přičemž zabil a zranil téměř polovinu mužů. Zkušený ruský nebo ukrajinský operátor dronu by zabil ještě více mužů. Takový batalion obsluhovatelů dronů FPV by byl pro Izraelce velkým překvapením.

Hassan Nasrallah řekl, že rád překvapuje nepřítele. V libanonské válce v roce 2006 překvapil izraelské námořnictvo protilodní raketou. Hizballáh má dnes ještě lepší protilodní rakety, což vysvětluje, proč je americké námořnictvo zaparkováno 1200 km u pobřeží Sicílie.

Dalším důvodem, proč jsou Američané tak daleko, je to, že ruská raketa Kinžál, pokud by byla odpálena z Černého moře, by mohla potopit jakoukoli letadlovou loď, která by byla blíže Libanonu. Kinžál je raketa Mach 12, která vyhloubí díru 30 metrů hluboko do země, kde býval její cíl. Jeden Kinžál může potopit jednu letadlovou loď. Írán dostal raketu Kinžál. Ve Středozemním moři jsou 2 americké letadlové lodi, jedna v Perském zálivu a jedna v Rudém moři.

Nemyslím si, že Putin chce potopit 4 americké letadlové lodě za jeden den, i když by to mohl udělat. Kdyby Putin zapnul ten systém protivzdušné obrany S-400, mohl by ponížit Ameriku a její politiky. Má střelu vzduch-vzduch R 37 M, která byla výrazně vylepšena. Má dolet 400 km. Pokud by USA vypustily dvě skupiny po 30 tryskáčích k útoku na Hizballáh, mohli by Rusové použitím S-400 a R 37 M sestřelit 30 ze 30 letadel v první skupině, což by pobídlo druhou skupina k ústupu.

To by zhatilo otevření newyorské burzy následující ráno.

Jak řekl Hassan Nasralláh, už se nebojí americké vojenské síly.

Esmail Qaani, velitel íránských expedičních sil Quds ve sboru islámských revolučních gard, přijel do Libanonu, aby koordinoval možnou širší konfrontaci s Izraelem. Spolupracuje s Palestinci, proíránskými milicemi v Sýrii a Iráku spolu s Hizballáhem. Chtějí vhodnou a účinnou eskalaci proti Izraeli i Americe.

Syrian Girl (účastník na platformě X – dříve  Twitter jméno, pozn. překl.) tweetovala, že cílem budou ropná pole a americké vojenské základny. Nedivil bych se, kdyby Nasralláh vypálil pár raket na izraelské vrty zemního plynu ve Středozemním moři. Izrael krade příjmy z Libanonu, Palestinské samosprávy a Gazanů. To by bylo překvapení. Omezilo by to otevření evropských burz.

Pokud by se Írán zapojil do války, mohl by vyhodit do povětří všechny izraelské letecké základny pomocí svých střel Mach 14. F-16 nemohou pak vzlétnout, pokud nebyl asfalt vyčištěn od sutin. Exploze raket na asfaltu mnoha základen by na několik hodin odstavily izraelské letectvo a umožnily Hizballáhu zajmout tisíce izraelských rukojmích. To by zmařilo izraelské válečné úsilí.

Bahrajn odvolal svého velvyslance v Izraeli. Bahrajn je domovem americké flotily Perského zálivu.

Alžírský parlament hlasoval 100 : 0 pro schválení války proti Izraeli napadající Palestinu. Toto hlasování se konalo následujícího dne po oslavě jejich vítězství nad francouzskými kolonialisty.

Alžírsko má velkou a dobře vycvičenou armádu. Má sestavu tryskáčů. Má také systémy protivzdušné obrany S-300 a S-400 , což znamená, že ani USA, ani Izrael nemohou nic podniknout v reakci na alžírské aktivity ve Středozemním moři. Mají čínské protilodní střely o síle 2,9 Mach a mohou blokovat flotily USA a NATO ve vstupu do Středozemního moře.

Hizballáh a íránské milice na syrských Golanech by mohly zdevastovat izraelskou ekonomiku. Ve válce v roce 1973 měli Izraelci v poli velkou armádu po 2 týdny. Izraelská armáda nedosahuje těch dřívější kvalit. A tato armáda přetáhla tolik mužů z ekonomiky, že pokračování války roku 1973 by bylo katastrofou. V roce 2023 už povolali na 300 000 mužů. Pokud by museli bojovat na dvou frontách, mobilizace by ohrozila ekonomiku nad rámec ztráty průmyslu Haify plus náklady zničeného severního Izraele.

Ron Paul řekl, že USA přešly na americký vojenský standard poté, co Nixon 15. srpna 1971 ukončil zlatý standard. USA financují svou ekonomiku tiskem bilionů bankovek Federálního rezervního systému („Já vám nic nedlužím“) a nutí cizince platit za americké vojenské základny nasazené v jejich zemi. A dotovat americké ministerstvo financí, jež je trvale v deficitu. Elita se rozhodla přelidnit Ameriku a skrývat rostoucí zbídačení dělnické a střední třídy prostřednictvím stále větších deficitů.

USA vykročily k tomu, aby letos přidaly ke svému dluhu 3 biliony dolarů, nikdy nekončící, pokud by hrozily neustálé deficity. Neberu definici deficitu ministerstva financí. Jde jen o to, kolik dluhů za ten rok přibylo. Pobočka federálních rezerv v Atlantě snížila naši předpověď HDP téměř na polovinu. A to je ve skutečnosti prudký 6% pokles fyzické produkce, pokud věříte inflačním údajům ShadowStats (web zabývající se inflací – pozn. překl.).

Hassan Nasralláh řekl, že se už nebojí americké armády. To znamená, že US vojenský standard, který dovolil bombardovat 36 zemí od druhé světové války, náhle dochází ke stopu. Nejprve s hrozící prohrou na Ukrajině a nyní s prohrou v Izraeli.

Pokud (nebo když) cizinci odmítnou dolary za ropu, americký dolar bude zabit. Americké mzdy a penze by trvale ztratily 60 % své kupní síly. Cizinci by zahodili americké akcie a dluhopisy investující do komodit.

V říjnu 2024 se země BRICS+ (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika, Argentina, Egypt, Etiopie, Írán, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty) setkají v Kazani, ruském městě na Volze.

Již dříve jsem mluvil o Sergeji Glazyevovi, ministru pro makroekonomiku a integraci pro Euroasijskou unii. On chce, aby se Euroasijská unie v roce 2024 spojila s BRICS+ spolu s Globálním Jihem, který je stejně už znechucen válečnými zvěrstvy spáchanými Izraelem a USA v Gaze. Glazyev chce, aby BRICS+ nabídly všem zrušení dluhu tím, že jim umožní odmítnout splatit jakékoli dluhy denominované v dolarech, librách, eurech a jenech. Očekávám, že už stejně v říjnu 2024 budou ekonomiky USA, UK, Evropy a Japonska spláchnuty do toilety. Když BRICS+ zruší zadlužení, vyvolá to ztráty z derivátů v hodnotě kvadrilion dolarů.

JaM

pokec24.cz