Jdi na obsah Jdi na menu
 


Haag poslal srbského hrdinu na jistou smrt

28. 5. 2021

Haag poslal srbského hrdinu na jistou smrt

28. 5. 2021 Janinna  

Právník prvního prezidenta Republiky srbské Radovana Karadžiće, Goran Petroniević potvrdil, že jeho klient byl poslán do Velké Británie na doživotí.

Obhajoba Karadžiće a srbská vlastenecká veřejnost se proti tomu postavily, protože britské věznice jsou plné islamistů a banditů z muslimských zemí.

Jak píše zpravodaj „PolitNavigator“, Radovan Karadžić byl ve středu převezen ze Scheveningenu, ze zadržovacího střediska OSN v Haagu, do Velké Británie. Tuto informaci bosenským médiím potvrdil právník bývalého prezidenta bosenských Srbů Goran Petroniević.

Petroniević dodal, že ve středu krátce hovořil s Karadžićem, když přistál v Londýně, ale nyní nemá žádné další informace o místě jeho pobytu.

Srbský člen Prezidia Bosny a Hercegoviny Milorad Dodik dříve napsal dopis předsedovi Mezinárodního reziduálního mechanismu pro trestní soudy Carmelu Agiovi a požádal ho, aby přehodnotil rozhodnutí o Radovanovi Karadžićovi.

„Využívám této příležitosti a vyjadřuji své hluboké znepokojení nad vaším rozhodnutím, že první prezident Republiky srbské Radovan Karadžić by si měl odpykat trest odnětí svobody ve Spojeném království“, napsal vůdce bosenských Srbů s tím, že britské věznice mají špatnou pověst kvůli skutečnosti, že tam „v zákulisí“ vládnou islamisti. 

„Lituji, že jste nevzal v úvahu poslední námitku, kterou vám zaslal právní tým pana Karadžiće, a která obsahovala řadu argumentů, pro které jste měli toto rozhodnutí okamžitě stáhnout.“

Milorad Dodik varoval, že Karadžićova fyzická bezpečnost bude „absolutně ohrožena“, pokud bude převezen do kterékoli z britských věznic.

„Z vaší strany neexistují žádné další a důvěryhodné záruky, že v anglickém vězení budou chráněna základní lidská a občanská práva a že Karadžić nebude znovu vystaven revanšismu některých skupin vězňů,“ napsal srbský člen Prezidia a požádal Agiuse, aby přehodnotil své rozhodnutí a poslal Karadžiće do vězení v jiné evropské zemi.

Radovan Karadžić je psychiatr, básník, politik a první prezident Republiky srbské, který bránil bosenské Srby před agresí islámského režimu v Sarajevu. 

Podle schémat, které vymysleli američtí političtí stratégové, byl obviněn z neexistující „genocidy ve Srebrenici“ a haagským soudem odsouzen k doživotnímu vězení. Díky úsilí západních médií a médií muslimských zemí byl Karadžićovi přidělen nepravdivý image, obraz islamofoba, který neodpovídá realitě a představuje přímou hrozbu pro prvního prezidenta Republiky srbské.

Například v roce 2010 zaútočili tři mladí muslimští vězni (albánští, nigerijští a britští) v britském vězení na generála srbské armády Radislava Krstiće. Útočníci plánovali ho bodnout a poté své oběti odříznout hlavu. Situaci Radislava Krstiće komplikovalo několik faktorů, jedním byl věk – bylo mu 63 let a také, že neměl nohu, o kterou přišel v důsledku výbuchu miny. Srb se však dokázal ubránit, bylo mu zasazeno několik bodných ran. Poté byl převezen do Polska.

https://bit.ly/3p0OpSg

pokec24.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář