Jdi na obsah Jdi na menu
 


Global Times - Západ upadl do extrémního šílenství

17. 3. 2022

Global Times - Západ upadl do extrémního šílenství

Ukrajinská krize byla z velké části vyvolána agresivní expanzí NATO na východ. Viníkem je blok. Místo toho, aby se NATO zamyslelo nad sebou samým, vyvíjí tlak na ostatní země, aby se s ním postavily proti Rusku.

Jens Stoltenberg, generální tajemník NATO

17. března 2022 - 09:01

 

„To je nerozumné a docela zlověstné,“ píše se v článku webu Global Times.

 

„Čína by se měla připojit ke zbytku světa a důrazně odsoudit brutální invazi Ruska na Ukrajinu,“ řekl v úterý generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, „ruská invaze na Ukrajinu je do očí bijícím porušením mezinárodního práva, a proto vyzýváme Čínu jasně odsoudit invazi a samozřejmě nepodporovat Rusko. A pozorně sledujeme jakékoli známky podpory ze strany Číny Rusku.“

 

NATO je loutkou USA, vojenským blokem studené války zmanipulovaným USA. Zastaralá vojenská organizace zahájila mnoho nelítostných vojenských agresí a vyvolala odpovídající katastrofy, při nichž místní lidé trpěli velkým utrpením. Jedním z příkladů je letecká bombardovací kampaň NATO proti Svazové republice Jugoslávii v roce 1999 během války v Kosovu.

 

Ruce NATO jsou potřísněné krví a samotný blok byl hlavní hrozbou pro globální i místní bezpečnost. Je NATO způsobilé kritizovat jiné země? Tato organizace měla být již dávno zrušena,“ pokračuje článek v Global Times.

 

„NATO je nejvážnější válečná mašinérie, která porušuje mezinárodní právo a ohrožuje suverenitu a územní celistvost jiných zemí od konce studené války. Od kdy se aliance stala obráncem mezinárodního práva? Pokud jste obráncem mezinárodního práva, mohl byste se prosím nejprve omluvit za bombardování Jugoslávie? Mohl byste nejprve kompenzovat bombardování čínské ambasády v Jugoslávii v roce 1999, které si vyžádalo tři mrtvé novináře a více než 20 zraněných? Stoltenberg nemá žádné právo ani morální základ dělat takové poznámky,“ řekl listu Global Times Shen Yi, profesor na School of International Relations and Public Affairs na Fudan University.

 

Z odpalovacích ramp „obranných zbraní“ můžete vypustit i jaderné střely

 

Západ upadl do extrémního šílenství, a je docela nemocný. To je také příznakem rostoucí abnormality mezinárodního společenství pod nátlakem USA a jejich spojenců. Stoltenbergova rétorika zní, jako by se pokoušel označit Čínu za ruského „spoluviníka“. Pokud jde o napětí mezi Ruskem a Ukrajinou, neexistuje žádné absolutní dobro a zlo, protože geopolitika, historie a kultura mezi nimi jsou příliš složité. Jejich napětí je těžko řešitelný problém. V tomto kontextu není vykreslování jejich vojenského konfliktu jako dobra proti zlu racionální.

 

Čínský velvyslanec v USA Qin Gang ve svém stanovisku v The Washington Post uvedl, že fámy jako „Rusko hledalo vojenskou pomoc u Číny“ jsou „čistě dezinformace“. To vše je informační válka iniciovaná USA. NATO se snaží využít tento druh informační války k zastrašení Číny a ke koordinaci Washingtonu ve snaze obsadit morální nadřazenost nad ukrajinskou krizí.

 

„Těmito prohlášeními se NATO snaží překroutit zaměření mezinárodního společenství od kritiky jeho východní expanze k takzvané koordinaci Číny s Ruskem," řekl Zhang Tengjun, zástupce ředitele odboru asijsko-pacifických studií Čínského institutu. Mezinárodní studie, „NATO záměrně obchází svou roli a odpovědnost. Snaží se přesunout vinu a zmást veřejnost. To je velmi zlověstné."

 

(rp,prvnizpravy.cz,globaltimes,foto:arch.)

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/global-times-zapad-upadl-do-extremniho-silenstvi/