Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gangy imigrantů ovládají evropské metropole

14. 12. 2019

Gangy imigrantů ovládají evropské metropole

Arabské klany mocnější než úřady. Doznání politiků - Zločin se vymyká kontrole

Autor: odjinud | Publikováno: 14.12.2019  

 

VIKTORIE NIKIFOROVÁ líčí vzestup organizovaného zločinu v západní Evropě, jehož hlavní a dnes již nepostižitelné klany tvoří arabské a černošské gangy posílené imigranty z jihu

 

Dokonce i samotní liberální politici v Evropě začali přiznávat, že nekontrolovaná imigrace byla příčinou hrůzné kriminální situace v jejich zemích. Jedna z hlavních pevností evropské tolerance – Švédsko – poprvé zveřejnilo děsivé statistiky zločinů spáchaných vetřelci z jihu. Převládá však dojem, že evropské vlády jsou proti tomu bezmocné.

 

Světová média  nepřestávají rozebírat rozhovor se švédským premiérem. Liberální politik Stefan Löfven v něm snad poprvé ve své kariéře zdůvodnil monstrózní nárůst násilných zločinů v zemi selháním integrace imigrantů.

 

Vzápětí si však neodpustil poznámku, že zločin nezávisí na národnosti, a prohlásil, že hlavními příčinami skličujících kriminálních statistik jsou segregace, nezaměstnanost a nedostatečné školní vzdělávání. Hospodářská krize ve Švédsku přitom již dávno skončila, míra nezaměstnanosti se pohybuje na pouhých šesti procentech, školní vzdělávání zůstává jedním z nejlepších v Evropě, zato počet vražd, přestřelek a bombových útoků narůstá děsivým tempem. Jen počet zabitých střelnými zbraněmi se od roku 2010 do roku 2019 zvýšil téměř třikrát.

 

A nejen to, bandy imigrantů volně putují ze Švédska do Dánska. V listopadu minulého roku byly dánské orgány nuceny uzavřít hranici se Švédskem – poprvé od padesátých let. Důvodem bylo třináct explozí a dvojitá vražda v Dánsku, z nichž jsou podezřelí bratři z imigrantských klanů. Během téhož roku došlo ve Švédsku k více než 160 bombovým útokům. Je nade všechnu pochybnost, že za nimi stály imigrantské gangy.

 

Organizovaný zločin ve Švédsku

 

Dalším důležitým tématem, kterého se levicově liberální politik Stefan Löfven poprvé odvážil dotknout, byl organizovaný zločin. Pro žádného obyvatele Stockholmu nebo Malmö není tajemstvím, že život v etnických ghettech řídí několik vlivných zločineckých rodin odpovídajícího původu. Zájmy těchto klanů navíc přesahují vlastní ghetto.

 

Africké a blízkovýchodní zločinecké rodinné klany provozují téměř ve všech hlavních městech v zemi obchod s drogami, prostituci, sázkové kanceláře a vydírání drobných provozoven výpalným. V poslední době se stal módním tématem obchod s lidmi – dovoz nelegálních migrantů je co do ziskovosti srovnatelný s drogovým byznysem.

 

Leč mluvit o těchto tématech ve Švédsku bylo donedávna prakticky nemožné. Statistiky podílu jistých etnik na trestných činech se od roku 2005 nesměly objevovat v tisku. V roce 2016 sice zástupci strany Švédští demokraté navrhli tyto údaje zveřejnit. Parlamentní většina však jejich iniciativu zablokovala. Situaci poněkud objasnilo šetření novin Dagens Nyheter: ukázalo se, že v roce 2017 byli imigranti zapojeni do 90% trestných činů střelnými zbraněmi. Také zpráva Švédské národní rady pro prevenci kriminality z roku 1996 zahrnovala zcela politicky nekorektní čísla. Ta svědčila o tom, že přistěhovalci ze severní Afriky páchají trestné činy znásilnění třiadvacetkrát častěji než rodilí Švédové. Skupinová znásilnění nebyla ve zprávě ani uvedena. V případě Švédska jde o zcela nový fenomén zločinnosti, jaký s sebou přivezli imigranti posledních let.

 

Od roku 2016 platí u stockholmské policie interní pokyn zakazující zveřejnění popisu podezřelého z trestného činu. Tisková služba městské policie došla k závěru, že slovní portréty zločinců podnítí rasistický sentiment. Ovšem absolutní tabu bylo téma kriminálních klanů, které se zmocnily kontroly nad celými čtvrtěmi švédských měst. Soudě podle sdělovacích prostředků ve Švédsku neexistoval etnicky organizovaný zločin – dokud předseda vlády konečně nepřiznal jeho existenci.

 

Nicméně stockholmská policie už dávno upozorňovala na to, že v hlavním městě je asi padesát etnických zločineckých klanů.

 

Vycházející hvězdou na kriminálním nebi byla nigerijská skupina organizované trestné činnosti s názvem „Černá sekera“, která provozuje obchod s drogami a prostitucí. „Myslím, že je to jeden z nejvýraznějších zločineckých klanů na světě,“ ohodnotil stockholmský klan policejní šéf Lennart Carlson. „Bohužel pro nás, čeká ho zde světlá budoucnost.“

Situace v Německu

 

Stejný problém etnické trestné činnosti dnes začíná řešit také Německo. Začalo to tím, že šéf Asociace kriminální policie André Schulz uvedl, že „po dlouhou dobu byli naši občané za hlupáky“, protože jim byla podsouvána falešná statistika. Například bylo zveřejněno, že v roce 2015 se migranti v Německu dopustili asi dvou tisíc trestných činů. Přitom nebyly vůbec započítány zločiny v Hamburku, Brémách, Severním Porýní a Vestfálsku. A dané číslo navíc odráželo pouze počet odhalených trestných činů. Což je obvykle zhruba polovina spáchaných zločinů.

 

Poté, co německá policie přiznala machinace se statistikami, odvážila se zveřejnit skutečná čísla. A ta otřásla představivostí úctyhodných měšťanů. Podle zprávy Federální kriminální policie se od roku 2013 do roku 2016 počet sexuálních trestných činů spáchaných imigranty zvýšil pětkrát.

 

Při pětiprocentním zastoupení v německé populaci odpovídají imigranti za více než polovinu sexuálních zločinů.

 

Nakonec, poprvé za mnoho let, úřady přiznaly to, co v Berlíně nebo v Brémách už dávno věděl každý: život ve velkých německých městech a zejména v hlavním městě plně kontroluje asi padesát zločineckých klanů pocházejících většinou z Libanonu, Palestiny a severní Afriky. Již několik desetiletí podléhají malé provozovny, obchod s drogami, prostituce, populární hudba, obchody a hotely v Berlíně rodinám Abú Shaker, Remmo, Al Zane, Miri a několika dalším arabským klanům. Metropolitní čtvrti Neukeln, Moabit, Charlottenburg, Kreuzberg jsou již dlouho prakticky celé v jejich majetku.

Zbohatli na nelegální migraci

 

Nedávno německá policie oznámila režim „nulové tolerance“ ve vztahu ke gangům. Hlasitý počin se však spokojil zatčením několika málo řadových členů organizované zločinecké skupiny. Autoritativní hlavy rodin si nadále užívají svobody a bohatství. Vláda se neodváží dotknout jejich luxusních vil, luxusních aut a bankovních účtů.

 

V posledních letech jsou německé skupiny organizovaného zločinu na vzestupu zejména díky nelegálním imigrantům. Nejprve za peníze přepravily do Německa své krajany ze Sýrie, Libanonu, Iráku, Afghánistánu a severní Afriky. A pak s nich udělali své „gorily“, nebo je odsoudili k téměř neomezené otrocké práci.

 

V době, kdy policie ze strachu z obvinění z netolerance a politické nekorektnosti přivírala oči nad existencí etnických skupin organizovaného zločinu, nabrali bossové zločineckých band kapitál a vlivné konexe. Spojili se s politiky, právníky, novináři a vedoucími showbyznysu. Dnes jsou z hlediska trestního postihu prakticky nezranitelní a postupně se stávají hvězdami masové kultury. O každodenním životě typického arabského mafiánského klanu v Německu byl dokonce natočen televizní seriál „Čtyři čtvrtě“.

 

V roce 2017 vzrušila celý svět loupež v Bode-muzeu v Berlíně. Zločinci odtud ukradli jedinečnou zlatou minci „Javorový list“ vážící více než sto kilogramů a oceněnou na téměř čtyři miliony eur.

 

Díky záznamům ze sledovacích kamer bylo možné rychle lupiče identifikovat – patřili k Remmo rodině, mafiánskému klanu z Libanonu. Jeho boss Issa má třináct dospělých synů. Všichni byli obviněni z mnoha trestných činů, ale téměř všichni zůstali na svobodě. Na začátku roku bylo osm členů klanu Remmo, kteří ukradli zlatou minci, zatčeno. Rodina jim však najala nejdražší německé právníky. Těm se napodruhé podařilo zajistit propuštění lupičů na kauci, a dnes úspěšně dokazují, že video ze sledovacích kamer nelze použít u soudu, protože obraz na něm je příliš rozmazaný. Trestní případ se tak pomalu rozplývá před očima.

 

 Mocné černé gangy

 

Ve stejnou frašku vyústilo nedávné zadržení Arafata Abú Shakera, bosse stejnojmenného palestinského klanu. Nakonec ho posadili do berlínské vězenice Moabit jen proto, že jeho žalobcem byl velmi významný člověk.

 

S Arafatem Abú Shakerem se po dlouhou dobu družil berlínský rapper Bushido (rozený Anis Mohamed Youssef Ferchichi), který mu odváděl podíl ze svých honorářů. V určitém okamžiku se on a jeho manželka cítili unaveni příliš přísným dohledem ze strany tohoto mafiánského bosse. Rapper Bushido si našel nového patrona v osobě dalšího bosse – Ashrafa Remmo. S jeho podporou jako od vlastního kmotra podal žalobu na Abú Shakera a obvinil ho z vyděračství a požadoval vrácení svých honorářů.

 

Před tím byl Arafat několikrát obviněn z loupeží, podvodů a obchodování s drogami. U každého z případů svědci odmítli svědčit, nebo jednoduše zmizeli a boss byl propuštěn. Tentokrát se tak nestalo. Ovšem po několika měsících ve věznici Moabit vytáhli špičkoví právníci Arafata na svobodu. Určitě se brzy znovu ponoří do společenského života v Berlíně a bude pózovat na červených kobercích a filmových premiérách v objetí svých přátel od showbyznysu.

 

Etnické podsvětí je dnes v Evropě nesmírně silné. Místní policie se s ním pravděpodobně nebude schopná vypořádat, a to dokonce i tehdy, když se úřady odváží zapomenout na minulou etnickou toleranci a multikulturalismus.

 

Berlín už propadl,“ říká specialista bezpečnostních složek Michael Kur v rozhovoru pro Die Welt. „Klany kontrolují všechny oblasti trestné činnosti. Nikdy se už nemůžeme vrátit k situaci, která byla před dvaceti lety. Kromě toho se příslušníci organizovaného zločinu stali velmi nebezpečnými a ztratili veškerý respekt vůči státní moci.“

 

Zdroj.

Protiproud.cz

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář