Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frankfurter Allgemeine Zeitung – „Sen“ Západu, který Rusko zničilo

23. 7. 2021

Frankfurter Allgemeine Zeitung – „Sen“ Západu, který Rusko zničilo

23. 7. 2021 Janinna  

MOSKVA 22. července – RIA Novosti. 

 

Vedoucí vídeňské kanceláře Nadace Friedricha Eberta Reinhard Krumm v článku pro Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) uvedl, že Rusku se podařilo zničit „sen“ Evropy.

Podle autora západní země očekávaly, že Moskva bude čelit potížím, po nichž se „stáhne a znovu obrátí svůj pohled“ jejich směrem. Jak však uvedl publicista, „naděje se lišily od reality“.

„Vnitřní vývoj Ruska i rozvoj jeho zahraniční politiky způsobující takové emocionální odmítnutí v EU a USA – tento vývoj ohromil východ i západ,“ podělil se o své myšlenky Krumm.

Zástupce Nadace Friedricha Eberta je přesvědčen, že současná situace vedla k „paralýze myšlení“ a nyní na Západě „nikdo neví, co dál“.

Krumm dospěl k závěru, že nejlepším způsobem interakce mezi státy mohou být pouze vyjednávání, protože následná setkání dávají zemím příležitost dobrat se kontaktních bodů a uzavřít dohody přijatelné pro všechny strany.

 
Zbytečnost sankcí

Ruští politici již dříve opakovaně prohlašovali, že politika sankcí vůči Rusku nemá smysl. Jak poznamenal tiskový tajemník prezidenta  Dmitrij Peskov ekonomická omezení nedosahují svého cíle a Moskva se i nadále soustředí na své vlastní zájmy.

Ruský ministr financí Anton Silanov vysvětlil, že západní sankce stimulují rozvoj ruské ekonomiky. Podle jeho slov, pokud budou zavedena nová omezení, bude Rusko reagovat stejnými metodami.

Oficiální zástupce frakce „Alternativa pro Německo“ Armin-Paulus Hampel v Spolkovém sněmu pro zahraniční politiku v rozhovoru pro RT DE kritizoval sankční politiku Berlína vůči Moskvě.

Poslanec se domnívá, že omezující opatření způsobila škody nejen Rusku, ale i samotnému Německu.

Maďarský premiér Viktor Orbán zase v rozhovoru pro Reuter uvedl, že sankce proti Rusku jsou nerozumnou politikou. Vyzval k aktivní spolupráci s touto zemí v oblasti obchodu.

pokec24.cz