Jdi na obsah Jdi na menu
 


Foldyna se s tím nepára. Padla velmi ostrá slova

17. 4. 2023

Foldyna se s tím nepára. Padla velmi ostrá slova

Na demonstraci Česko proti bídě organizované předsedou strany PRO Jindřichem Rajchlem se objevil také poslanec SPD Jaroslav Foldyna. Stejně jako Rajchl dokázal i Foldyna zaplněný Václavák přivést k varu. 

Jaroslav Foldyna, poslanec SPD

16. dubna 2023 - 19:29

 

Na pódiu před sochou svatého Václava v Praze se objevil také poslanec SPD Jaroslav Foldyna a z pódia křičel tak nahlas a tak důrazně, že připomínal hřmící dělo. Dělo, které pětikoaliční vládě Petra Fialy vmetlo hodně věcí. 

 

„Přátelé, slyšeli jste před volbami, že by vláda říkala, že okrade důchodce?“ hřímal Foldyna z plných plic. „Ne,“ ozvalo se hromově. „A přesto to dělají,“ burácel Foldyna..

 

„Především mi dovolte, abych vám poděkoval, že jste sem přišli, protože po třiceti letech není snadné přijít na demonstraci. Tato vláda investuje miliony korun do neziskových organizací, které vás špehují a udávají, a my se tak dostáváme tam, odkud jsme odešli. My se dostáváme do doby, kdy je lež označována za pravdu a pravda za zločin. A to nechceme,“ hřímal z plných plic Foldyna.

 

 

Zmínil také válku na Ukrajině a úvahy vlády o zavedení korespondenční volby.

 

Dámy a pánové, my přece nejsme v žádné válce. A přece nás do ní tahají. Ale my jim nedáme ani jednoho syna České republiky. To je válka, ve které si USA mnou ruce, že ta Evropa na to skočila. A už na to přišel i Emmanuel Macron. Vy už to víte. Ale je potřeba, aby to slyšela i tahle vláda,“ volal dál Foldyna.

 

Také jsme psali:

Česko proti Fialově bídě! Rajchl rozbouřil Václavák

 

„Oni připravují novelu volebního zákona a chtějí korespondenční volby. A to je podvod. To je podvod všude na světě a my ho nechceme,“ burácel Foldyna z pódia.

 

Poté se Jaroslav Foldyna obrátil na předsedu Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středulu, aby se s kolegy připojil k příští demonstraci a napomohl tomu, aby vláda této pětikoalice zmizela z této země.

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)