Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exkluzivně. Primář nemocnice v Bergamu: Děkuji Rusku a Rusům!

22. 4. 2020

 

Exkluzivně. Primář nemocnice v Bergamu: Děkuji Rusku a Rusům!

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation
Názory
Získat krátkou URL
5611
 

Tým ruských lékařů, kteří dorazili do Itálie téměř před měsícem v rámci humanitární mise „Z Ruska s láskou“, aby pomohli zastavit sanitární krizi, stále pracuje v Bergamu, což je epicentrum covidu-19 v Lombardii.

Ruský zdravotnický personál se účastnil dezinfekce domovů důchodců, kde byla zaznamenána nejvyšší úmrtnost (18,2 %) v provincii Bergamo. A nyní 32 ruských virologů společně se svými italskými protějšky léčí pacienty infikované koronavirem v nové polní nemocnici postavené na území trhu v Bergamu. Začala tedy druhá fáze práce ruského týmu, který dorazil do Itálie na základě dohody mezi ruským prezidentem Vladimirem Putinem a italským premiérem Giuseppem Contem.

Jaká je práce ruských odborníků v Itálii? Jakých výsledků bylo dosaženo? Sputniku Itálie poskytl rozhovor Oliviero Valoti, primář polní nemocnice v Bergamu.

Jak hodnotíte činy ruských virologů? Bylo pro vás snadné integrovat práci s ruským týmem z hlediska hygienických postupů?

Z profesionálního hlediska jsou ruští kolegové určitě odborníky vysoké úrovně. Na začátku jsme samozřejmě museli pochopit, kolik práce mohou udělat a zda jejich pracovní metody odpovídají našim standardům v intenzivní péči. Během velmi krátké doby jsme byli přesvědčeni, že naše metody jsou naprosto identické.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář