Jdi na obsah Jdi na menu
 


Erik Best: To jsou ty křesťanské hodnoty

4. 11. 2021

Erik Best: To jsou ty křesťanské hodnoty

Vondráček je do vedení Sněmovny pro lidovce nepřijatelný, Blažek a Michalik do vedení ministerstev ano. To jsou ty křesťanské hodnoty, píše Erik Best na facebooku.

4. listopadu 2021 - 10:30

A reakce

Také předvolební koalice KDU-ČSL se STAN se rozpadla ještě před volbami, narozdíl od předvolební koalice Pirátů ve STANu. Lidovci by se vykroužkovat nenechali, to by spíše zmizel onen STAN.

Podívejme se nyní, co že měli Piráti a STAN spolu ujednáno: „Kandidát koalice je povinen:

Zdržet se jakékoliv výzvy, přímé či nepřímé, veřejné či osobní, ke kroužkování (bod 5.1.2).
Kampaň bude vedena čestně a poctivě, nebudou šířeny nepravdivé či zavádějící informace. Kampaň propaguje celostátního lídry, krajské lídry a kandidáty v čele kandidátní listiny za oba subjekty a přiměřeně také kandidáty na volitelných místech na kandidátní listině i ostatní kandidáty. Kterýkoliv kandidát může vést osobní kampaň zaměřenou na svou osobu, avšak nejsou přípustné jakékoliv výzvy, přímé či nepřímé, veřejné či osobní, ke kroužkování (bod 7.2. k volební kampani).
Pokud v důsledku preferenčních hlasů získá mandát poslance jiná koaliční strana, než určuje dohodnuté pořadí na kandidátní listině, zohlední koaliční rada a celostátní lídři obou koaličních stran ve svých rozhodnutích v hodnou formu nefinanční kompenzace (bod 11.7.).

 

Smlouvu lze vypovědět pouze z důvodu vážného porušení smlouvy zaviněného druhou smluvní stranou, k němuž neúspěšně proběhlo smírčí řízení, a to s výpovědní dobou 30 dnů od skončení tohoto smírčího řízení (bod 13.4.).“
Vít Rakušan se tváří, že se nic nestalo – a vše je v naprostém pořádku: „Kroužkování nebyla naše vnitřní tajná kampaň, nic takového reálně neexistovalo“

Lidovci zastávají jednu zásadní křesťanskou hodnotu - co je dobré pro lidovce a jejich angažmá v politice, co posiluje jejich vliv, to je křesťanské. Tedy podle lidoveckých křesťanských hodnot.

Nevím, čím to je, ale ty lidovecké křesťanské hodnoty mi připadají stejně ohebné jako evropské hodnoty.

Řekněme to slovy sira Humphreyho Applebyho: "Aplikují ty nejzasvěcenější postuláty křesťanství zkombinované s efektivním využitím moderních politologických teorií, přičemž berou v úvahu ty nejvhodnější taktické postupy, kterými relativizují zastaralé morální představy

No když se inspirují u papá Františka a jeho obliby v LGBT, tak si to přeberou....

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)