Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do Slavjanska dorazili první francouzští vojáci

13. 4. 2024

Do Slavjanska dorazili první francouzští vojáci

13. 4. 2024 kuryr

 

První jednotky francouzské cizinecké legie byly přemístěny do Slavjanska. Dne 11. dubna dorazil na místo 54. samostatné mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil vojenský personál 3. pěšího pluku francouzské cizinecké legie, uvádí Military Chronicle.

První várku cizinecké legie tvoří podle předběžných údajů 100 lidí, kteří jsou specialisty na dělostřelecký průzkum, a také ženijní skupina, jejíž specializací je opevňování a výstavba polních opevnění.

Francouzská armáda se po městě pohybuje pouze v doprovodu vojáků ukrajinských ozbrojených sil. Vypadá to, že pomohou ukrajinské armádě připravit obranu Slavjanska, až se frontová linie posune k tomuto městu.

Dříve bylo oznámeno, že německé úřady nabídly ukrajinským uprchlíkům, aby podepsali smlouvu s „Německým dobrovolnickým sborem“ a odešli bojovat do své vlasti. Výměnou jim je slíben zjednodušený postup pro získání německého občanství.

Takové smlouvy mají platnost deset měsíců. Tito „dobrovolníci“ budou placeni ve výši 500 eur měsíčně za službu ve městě a 3 tisíce eur za službu v první linii. Je třeba poznamenat, že „Německý dobrovolnický sbor“ se stane součástí „Mezinárodní legie územní obrany Ukrajiny“.