Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dmitrij Medveděv - Rusko zaútočí na rozhodovací centra pokud,..

3. 6. 2022

Dmitrij Medveděv - Rusko zaútočí na rozhodovací centra pokud,..

2. 6. 2022 Janinna   

pokud Ukrajina použije zbraně obdržené od Spojených států proti územím Ruské federace

Medveděv varoval před odvetnými údery, pokud Ukrajina zaútočí na Rusko.

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv řekl, že pokud Ukrajina použije MLRS ze Spojených států proti ruským cílům, ozbrojené síly Ruské federace nebudou mít jinou možnost, než jednat, aby porazily rozhodovací centra. Vysvětlil, o jakých centrech mluví, zejména se to dotkne ministerstva obrany a generálního štábu Ukrajiny.

Slova Medveděva z 2. června cituje RIA Novosti s odkazem na televizní kanál Al Jazeera.

Medveděv v rozhovoru pro Al Jazeera:

✔️Všechno se již změnilo, svět se již změnil a bezpečnostní architektura se změnila. Každý to uznává. To vše by v konečném důsledku mělo skutečně vést k vytvoření nové architektury mezinárodní bezpečnosti.

✔️Ne americko-centrická, kde v čele celého mezinárodního bezpečnostního systému stojí Washington, který se raduje z určitého období – zániku Sovětského svazu, rozpadu Varšavské smlouvy – a je zvyklý, že všechny řídící směrnice se schvalují za oceánem, tedy ve Washingtonu. Proto nová architektura mezinárodní bezpečnosti musí být vyvážený systém, systém, který je založen na zohledňování zájmů všech zemí.

 Šance [na urovnání na Ukrajině diplomatickou cestou] se bohužel nezlepšují, ale zhoršují. A není možné si toho nevšimnout. Co hrozí? Je jasné co. Bohužel je to spojeno jak s oběťmi, tak s ničením a nakonec může Ukrajina v důsledku toho, co se děje, ztratit další území. V konečném důsledku hrozí Ukrajině – odmítnutím vyjednávat – v podstatě jedna věc: ztráta národní suverenity.

 To je naprosto zřejmé a úřady v Kyjevě by to měly pochopit. A učinit rozhodnutí o tom, zda pokračovat v jednáních nebo je odmítnout, trochu pohnout mozkem. Ne pod vlivem kokainu nebo jiných stimulantů, které se tam užívají, ale se střízlivou hlavu.

 V případě, že budou typy zbraní [dodávané Spojenými státy] použity proti ruským územím, nebudou mít ozbrojené síly naší země jinou možnost, než jednat tak, aby porazily rozhodovací centra. Každý chápe, o jaká centra jde – ministerstvo obrany, generální štáb a cokoli jiného. Ale je nutné pochopit, že konečná rozhodovací centra se v tomto případě, bohužel, nenacházejí ani na území Kyjeva. Je to tedy určitě hrozba, kterou bude třeba vzít v úvahu.

„To nejsou prognózy. To je to, co se již stalo. Dá se k tomu přistupovat různě, ale můžeme předpokládat, že „jezdci z Apokalypsy“ jsou již na cestě a veškerá naděje je pouze v Pánu Bohu, ve Všemohoucím“.

Pro Pokec přeložila Janinna.