Jdi na obsah Jdi na menu
 


DLR: Nedovolíme Kyjevu deportace lidí Donbasu!

19. 11. 2019

DLR: Nedovolíme Kyjevu deportace lidí Donbasu!

 

Doněcká lidová republika nedovolí realizovat plán Kyjeva deportovat obyvatele Donbasu, zdůraznil šéf DLR Denis Pušilin.

Denis Pušilin, vůdce DLR
19. listopadu 2019 - 00:00
 
Podle Pušilina se v ukrajinském segmentu sociálních sítí šíří informace, že ukrajinské úřady připravují plán na deportaci obyvatel Donbasu na státní úrovni. Jeho podstatou je organizace a provedení „čistky nesouhlasících, zaměřené na ponižování a v některých případech likvidaci lidí, kteří nesdílejí proukrajinské názory“.

„Bude tedy nasměrováno několik represivních opatření proti těm, kteří se nerespektují ideologii oficiálního Kyjeva a nepodporují ji, od deportace po právní stíhání, a to jak správní, tak trestní. Místo toho budou lidé, kteří násilně opustili své domovy, přesídleni do Donbasu ze západní a střední Ukrajiny,“ citovala Pušilina RIA Novosti z prohlášení zveřejněném na jeho oficiálních webových stránkách.
 
 
Podle něj „ochrana občanů je první prioritou“. „A zvolíme nástroj pro jeho řešení - diplomatický nebo vojenský - v závislosti na aktuální situaci. V každém případě se Zelenskyho sny, jako je tento, nikdy neuskuteční: to nedovolíme," zdůraznil Pušilin.

Pushilin dodal, že v DLR v plánech Kyjeva, „nepřinesli v zásadně nic nového“. „Kyjevské úřady již dlouho doufaly, že se nás zbaví ... Potvrzuje to válka rozpoutaná Ukrajinou, jejímž cílem je likvidace civilního obyvatelstva Donbasu a ničení sociálně významné infrastruktury. Hospodářská blokáda uložená orgány Kyjeva nepřispívá k příznivým životním podmínkám. Nyní v jejich nemocných hlavách zrodil „plán deportace lidu Donbasu," poznamenal.
Donbas je náš domov! Je jen na jeho obyvatelích, aby se rozhodli, jak a kde budou žít, s kým budou přátelé, v jakém jazyce budou mluvit. Naše cesty se v roce 2014 s Ukrajinou rozešly. Zvolili jsme cestu domů, do Ruské federace. Republika se neustále pohybuje k svému cíli, krok za krokem budováním a posilováním integračních procesů s Ruskem,“ dodal vůdce DLR.
 
(kou, prvnizpravy.cz, ria.ru, foto: arch.)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář