Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Pyne - Skutečná válka

6. 1. 2023

David Pyne - Skutečná válka

Publikováno 4 ledna, 2023 | Autor: vlkp

111 Votes

 

Jeden z kosířů mne   v silvestrovské noci upozornil na v podstatě  senzační článek jistého Davida Pyne ohledně  možné  války  USA/NATO  -Rusko vzhledem k situaci na Ukrajině.

Vyšel na  malém americkém webu  substack.com. Než se  do něj pustíme  – přiznávám, že je s tejně zajímavý jako rozsáhlý, povězme si  něco bližšího o autorovi:

David T. Pyne, Esq. je bývalý štábní důstojník americké armády pro bojové zbraně a velitelství, který měl v letech 2000-2003 na starosti spolupráci v oblasti vyzbrojování s bývalým Sovětským svazem, východní Evropou, Středním východem, Afrikou a Amerikou, s   magisterským titulem v oboru Národní bezpečnostní studia z Georgetownu. Univerzita. V současné době slouží jako zástupce ředitele národních operací pro Task Force on National and Homeland Security a je přispěvatelem do knihy Dr. Petera Pryho “ Blamout Warfare ”. Působí také jako redaktor zpravodaje „The Real War“ na dpyne.substack.com a jako přispěvatel do „ The National Interest “.

Pro mne dostatečná kvalifikace  pro to, abych převzal jeho text, který v originále  naleznete  zde

Russian President Putin Threatens to Nuke the US and NATO if “Even One” Western missile Enters Russian Airspace in Response to US-backed Ukrainian Drone Attacks on Two Russian Nuclear Bomber BasesRussian President Putin Threatens to Nuke the US and NATO if “Even One” Western missile Enters Russian Airspace in Response to US-backed Ukrainian Drone Attacks on Two Russian Nuclear Bomber Bases

podle mého překladače

Ruský prezident Putin vyhrožuje atomovkou Spojeným státům a NATO, pokud „i jen jedna“ západní raketa vstoupí do ruského vzdušného prostoru v reakci na USA podporované útoky ukrajinských bezpilotních letounů na dvě ruské základny jaderných bombardérů

Mezitím generální tajemník NATO varuje před vypuknutím třetí světové války jako velmi možným scénářem, protože Biden dává „zelenou“ Ukrajině, která má v plánu zasáhnout Moskvu.

Tento měsíc si připomínáme 81. výročí dne, 11. prosince 1941, kdy nacistický diktátor Adolf Hitler spáchal národní sebevraždu za Německo vyhlášením války Spojeným státům v důsledku úspěšné, ale málo známé psychologické válečné kampaně, kterou vedl prezident Franklin Delano Roosevelt. proti Hitlerovi, aby ho vyprovokoval, když  do té doby a dělal vše, co mohl, aby se vyhnul vyprovokování války s USA Příčinou Hitlerova náhlého rozhodnutí vyhlásit válku bylo rozhodnutí prezidenta Roosevelta o týden dříve prozradit americký přísně tajný válečný plán známý jako Rainbow Five, který požadoval po USA, aby zmobilizovaly armádu deseti milionů vojáků a poslaly pět milionů z nich na invazi do Německem okupované Francie. Během tří a půl roku spojenci vymazali Německo z mapy světa, roztrhali ho na šest kusů a připravili o vládu i armádu, která by ho bránila před akcemi  jeho okupantů,  společnou armádou USA, Británie a Francie. - Sovětská diktatura byla  železnou pěstí. Podmínky se pro poražené poválečné Německo nezlepšily až do berlínského leteckého mostu v roce 1949, kdy západní spojenci obnovili částečnou suverenitu Německu a sloučili své okupační zóny do toho, co se stalo pak známým jako Západní Německo.

Osud nacistického Německa představuje zlověstný historický precedens, o kterém by s američtí vůdci měli vážně přemýšlet, vzhledem k tomu, že prezident Joe Biden jde stejnou cestou jako Hitler a prosazuje iracionální zahraniční a národní bezpečnostní politiku národní sebevraždy, která má nepřijatelně vysoké vyhlídky na vyprovokování zničení Spojených států amerických, stejně jako Hitler před více než osmi desetiletími nevědomky vyprovokoval zničení Německa vyhlášením války Spojeným státům. Nejpozoruhodnější je to Bidenova extrémně lehkomyslná a nebezpečná politika neustále se stupňující zástupné války proti Rusku na Ukrajině a vyhlídka, že naplní svou hrozbu vojensky bránit Tchaj-wan před plánovanou invazí komunistické Číny na ostrov, k níž pravděpodobně dojde někdy příště. Máme rok, který hrozí vyprovokovat naši zkázu.

V jednom ze svých posledních varování proti USA a NATO, aby přestaly vyzbrojovat Ukrajinu a zabránily jim v jakékoli přímé vojenské intervenci do války, dva dny poté, co si USA připomněly výročí japonského překvapivého útoku na Pearl Harbor, ruský prezident Vladimir Putin pohrozil zahájit drtivý jaderný překvapivý útok proti USA a NATO, pokud „byť jedna střela“ vstoupí do ruského vzdušného prostoru včetně čtyř ukrajinských oblastí anektovaných Ruskem koncem září. Stejně znepokojivě pohrozil, že zreviduje ruskou jadernou doktrínu , aby Rusku umožnilo provést preventivní první jaderný úder proti USA a NATO, pokud budou pokračovat v eskalaci své zástupné války proti Rusku tím, že pomohou Ukrajině zasáhnout cíle v Rusku, zatímco v současnosti lze ruské jaderné střely použit pouze v reakci na existenciální konvenční, kybernetické a/nebo jaderné útoky na ruské území. Putinovo prohlášení bylo přímou reakcí na ukrajinské raketové útoky na dvě ruské jaderné letecké základny, které údajně zničily dva ruské jaderné bombardéry TU-95 Bear a poškodily nejméně jeden bombardér Backfire. Tyto útoky následují po pokračujících útocích na velitelství ruské Černomořské flotily v Sevastopolu, kde Rusko rozmístilo řadu jaderných válečných lodí, a také po potopení vlajkové lodi ruské Černomořské flotily, řízenými  střelami  začátkem tohoto roku. Putin prokázal úžasně zdrženlivý postoj ve svých odpovědích na tyto raketové útoky podporované Spojenými státy na ruské jaderné nosiče, ale mám silné podezření, že jeho trpělivost se chýlí ke konci.

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg nyní prohlašuje, že NATO je na pokraji plné jaderné světové války s Ruskem o Ukrajinu , ale cituje Luka Skywalkera z filmu Poslední z Jediů, „Každé (jiné) slovo o čem (generální tajemník NATO) jen řekl…bylo to špatně.“ Je to přítomnost jednotek NATO ve východní Evropě, masivní vojenská pomoc NATO Ukrajině, která jim pomáhá zapojit se do raketových a bezpilotních útoků hluboko uvnitř Ruska, a odmítnutí Západu diskutovat, natož přijmout jakoukoli z ruských mírových nabídek za posledních 9,5 měsíce. Jde o snahu vyprovokovat Rusko ke katastrofickému útoku na NATO. Pokud by USA a NATO zůstaly stranou války na Ukrajině, nebyla by šance na vypuknutí zbytečné světové války s Ruskem vůbec nízká. Pravdou je, že válka na Ukrajině nemá nic společného s bezpečností USA nebo NATO. Putin zahájil válku, aby zvrátil faktické členství Ukrajiny v NATO a vrátil jí status neutrálního nárazníkového státu. Dokud nebude tohoto cíle dosaženo, válka bude dále eskalovat.

Bidenova administrativa údajně ruší své rozhodnutí neposkytnout Ukrajině dálkové  úderné zbraně , které by Ukrajině umožnily zaútočit a zničit ruské vojenské a strategické průmyslové cíle hluboko uvnitř ruského území, přičemž američtí představitelé nyní říkají, že nic není ze stolu pryč, pokud jde o schopnější zbraně s delším doletem pro Ukrajinu k úderu hluboko na ruském území. Toto rozhodnutí představuje ohromující obrat předchozí politiky Bidenovy administrativy, která neměla v úmyslu vyprovokovat Rusko k eskalaci války na jadernou úroveň. Představuje tak velkou americkou eskalaci války, která zvyšuje pravděpodobnost ruského jaderného nasazení. Poskytnou nyní USA a jejich spojenci v NATO Ukrajině stíhací bombardéry F-16 nebo rakety s doletem více než 300 mil, které by mohly zasáhnout cíle hluboko uvnitř Ruska, možná dokonce zacílit na ruské hlavní město Moskvu? Vzhledem k tomu, že stíhačky F-16 jsou jaderné, pokud NATO dodá Ukrajině F-16, Putin by se mohl rozhodnout nechat  vybuchnout atomovku v  USA, NATO a/nebo na  Ukrajině, aby zabránil tomu, co považuje za existenční hrozbu pro Rusko. Pokud ano, podíváme se jednoho dne zpět na Bidenovo rozhodnutí poskytnout Ukrajině úderné zbraně dlouhého doletu s dosahem až 500 kilometrů, které by jim potenciálně umožnily zasáhnout Moskvu jako čas, kdy Biden spáchal národní sebevraždu pro Ameriku? Doufejme, že ne.

Nemyslím si, že Američané mají ponětí, co by znamenala třetí světová válka. Zatímco mnoho amerických expertů na národní bezpečnost předpovídá, jaká by byla dlouhá konvenční pozemní, letecká a námořní válka proti Rusku ve východní Evropě nebo proti Číně a Severní Koreji o Tchaj-wan a Jižní Koreu, která by trvala několik měsíců nebo dokonce více než rok, realita je  hodně odlišná. Navzdory jejich naivním názorům není možné nacpat jaderného džina, kterého prezident Truman před téměř osmi desetiletími vypustil, zpět do láhve. Taková válka by se nevedla o půl světa dál, byla by vedena přímo tady doma, počínaje čínsko-ruskou kybernetickou/EMP/jadernou apokalypsou proti domovině USA během dnů nebo týdnů, ne-li hodin od jejího začátku. K takovému nekonvenčnímu útoku (Rusko, Čína a Severní Korea) mohlo dojít bez varování a zvláště pokud bychom bojovali proti třem jaderným ozbrojeným nepřátelům současně, pravděpodobně bychom nevěděli, která země na nás zaútočila a proti komu se mstít. Podle zprávy zveřejněné Kongresovou komisí EMP by to pravděpodobně způsobilo smrt až 275 milionů Američanů do jednoho roku, po kterém by ruské a čínské jednotky napadly a obsadily americké pobřežní oblasti, které by se setkaly s malým, pokud vůbec nějakým odporem od tak malého počtu 31 milionů přeživších bojuje o poslední zbytky jídla a vody, aby uživili své rodiny.

Ukrajina by se mohla zaměřit na Moskvu po preventivních útocích na ruské základny jaderných bombardérů

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij už měsíce volá po tom, aby NATO provedlo preventivní úder na ruský jaderný arzenál, naposledy 6. října , aby Rusko nemohlo použít jednu nebo více taktických jaderných zbraní proti Ukrajině k vynucení její podmíněné kapitulace. 5. prosince Ukrajina podnikla jednostrannou akci k provedení preventivního útoku na ruské jaderné bombardéry , když provedla dva raketové útoky na Engles-2 a Dyagilevo ruské letecké základny , z nichž druhá se nachází pouhých 100 mil od Moskvy. Ukrajina již dříve provedla bezpilotní útoky na jadernou námořní základnu ruské Černomořské flotily v Sevastopolu. Na základě satelitní fotografie víme, že tyto útoky poškodily nejméně jeden ruský strategický jaderný bombardér TU-95 ‚Bear‘ a poškodily další jaderný bombardér TU-22M ‚Backfire‘. Je samozřejmé, že tyto ukrajinské údery proti ruskému jadernému arzenálu spolu s ukrajinskými útoky na velitelství ruské černomořské flotily vyzbrojené jadernými zbraněmi v Sevastopolu vytvořily v reakci zvýšené riziko ruské jaderné eskalace. Ukrajina údajně používá některé rakety s dlouhým doletem k útoku na ruské cíle, včetně nejnověji ropné rafinérie, která byla zasažena Polskem  dodaným systémem SA-125 SAM.

Jurij Knutov, ruský vojenský historik a ředitel Muzea sil protivzdušné obrany (ADF), předpovídá, že dalším ukrajinským cílem bude pravděpodobně Moskva . Pokud by Ukrajina zahájila raketový útok na Moskvu, Putin by na to pravděpodobně velmi silně reagoval buď jaderným nebo EMP útokem na Kyjev, nebo možná masivním vesmírným nebo kybernetickým útokem proti USA a NATO, který by minimálně vyřadil všechny západní satelity, o kterých se předpokládá, že měly. pomáhal ukrajinské armádě v jakékoli fázi války. To by zase mohlo vyvolat propuknutí třetí světové války, která by nevyhnutelně eskalovala na jadernou úroveň, což by pravděpodobně mělo za následek zničení USA a NATO, což by, jak se zdálo, mařilo samotný účel aliance NATO. Vzhledem k identifikaci mezer ve vychvalovaném ruském systému protivzdušné a protiraketové obrany, které byly zvýrazněny tím, že Moskva nedokázala sestřelit opakované ukrajinské drony a raketové útoky jak na Krymu, tak proti jeho Černomořské flotile a proti cílům v západním Rusku, je možné, že americká jaderná odvetná reakce může zničit i Ruskou federaci.

Taktické jaderné zbraně by se mohly ukázat jako Putinova nebo Si Ťin-pchingova Trumpova karta  k vítězství  na Ukrajině nebo na Tchaj-wanu

V dubnu jsem do The National Interest zaslal článek nazvaný „Putinova Trumpova karta k vítězství ve válce na Ukrajině“ , kde jsem podrobně popsal, jak by Rusko mohlo použít jednu nebo více taktických jaderných zbraní k vynucení podmíněné kapitulace Ukrajiny. Na podporu této myšlenky The Drive nedávno publikoval skvělý článek , který ukazuje, že Rusko a Čína by mohly použít taktické atomové výbuchy, které by nevytvářely žádný spad a neozářily by celé regiony nebo města  okamžitými radiačními účinky, aby vyhrály války ve východní Evropě a v  západního Pacifiku. Rusko má samozřejmě 2 500 bojových taktických jaderných zbraní s výtěžností jedné kilotuny nebo méně, které neprodukují nulový radioaktivní spad, i když jsou odpáleny pozemními výbuchy. Tento článek přesvědčivě vyvrací převládající levicový omyl, kterému věří většina amerických politiků a mluvících hlav, že jakékoli použití jaderných zbraní bez ohledu na to, jak málo jich je použito, jak omezený je výnos, zda jsou použity proti civilistům nebo vojenským silám a kolik lidí zpočátku zabijí, povede vždy ke zničení zemí, proti kterým jsou použity, natož k rozpoutání úplné jaderné výměny, která by údajně „ukončila historii lidstva“. Faktem je, že taktické jaderné zbraně jsou nesmírně užitečné k tomu, aby rozhodně vyhrály války a donutily nepřítele ke kapitulaci, a proto jich Rusko a Čína nasadily tisíce a určitě by je použily k rychlé porážce USA a jejich spojenců v přímé palbě v plném rozsahu. války.

Mezitím zpravodajské zprávy naznačují, že Čína má nyní poprvé strategičtější jaderné střely než USA, protože někteří američtí vojenští experti tvrdí, že Čína může mít nyní více operačních jaderných zbraní než USA, protože pokračuje v budování svého jaderného arzenálu. na úroveň 4 600 jaderných hlavic nikoli do roku 2030, ale do roku 2024 (vzhledem k hodnocení admirála Chase Richarda, že nahromadění jaderných zbraní v Číně bude v podstatě dokončeno počátkem roku 2024), což je mnohem více než současný operačně rozmístěný americký jaderný arzenál 1 715 hlavic. Čína pravděpodobně překročila počet amerických pozemních jaderných hlavic podle amerického strategického velitelství. Biden’s Missile Defense Review uvádí, že americká protiraketová obrana nebude stačit  k obraně USA před ruským nebo čínským jaderným útokem. Kromě toho zpráva Pentagonu China Military Power 2022 uvádí, že Čína má 300 převážně velkých těžkých ICBM plus 72 těžkých JL-3 SLBM. Čína také vlastní největší světovou jednotku balistických raket jaderných zbraní s 90–95 % světových MRBM a IRBM.

Obranný analytik Frederico Bartels odhaduje, že komunistická Čína utratila v loňském roce na svou armádu 87 % tolik, co USA vydaly na naši armádu, což odpovídá 677 miliardám dolarů, nikoli více než 200 miliardám dolarů, které odhaduje většina analytiků. To by vysvětlovalo, jak byli schopni nasadit tolik pokročilejších zbraňových systémů, než jaké máme my, s největší armádou, námořnictvem, pobřežní stráží a balistickými raketami schopnými nést nukleární střely,  na světě. Jiné odhady,než je ten můj, říkají, že ČLR utrácí za armádu stejně nebo více než USA vzhledem k tomu, že její ekonomika je o 20 % větší a většinu minulého roku strávila mobilizací své armády a ekonomiky pro válku s USA kvůli plánované invazi na Tchaj-wan, o níž americká rozvědka uvedla, že prezident Si Ťin-pching nařídil, aby byla armáda připravena provést ji  někdy v příštím roce.

Začátkem tohoto měsíce jsem se připojil ke schůzce, na které bývalý náměstek ministra zahraničí pro kontrolu zbrojení a mezinárodní bezpečnost Robert Joseph odhaduje, že Čína má více rozmístěných jaderných hlavic než my, a uvedl, že strategický jaderný arzenál USA je hrubě nedostatečný k tomu, aby odradil čínsko-ruskou alianci. Během uplynulého desetiletí jsem to opakovaně zdůrazňoval a napomínal Bidenovu administrativu, aby zdvojnásobila nebo ztrojnásobila velikost našeho strategického jaderného arzenálu , aby pomohla napravit tuto rostoucí jadernou nerovnováhu. Joseph také uvedl, že se neuvažovalo o zvýšení velikosti amerického strategického jaderného arzenálu, který by nám umožnil odradit větší jaderný arzenál komunistické Číny, čímž  se USA dostaly do vážné nevýhody. Ve všech tchajwanských válečných hrách, kterých se zúčastnil, řekl, že pokud USA nejprve použijí jaderné zbraně proti Číně, prohrajeme, a pokud Čína použije své jaderné zbraně jako první proti nám, prohrajeme také. Matt Koenig, který působí v Projektu jaderné strategie, který provádí studii o tom, zda je velikost amerického jaderného arzenálu dostatečná k tomu, aby čelil současným ruským a čínským jaderným hrozbám, potvrdil stejný závěr a říká, že USA musí přemýšlet o zvýšení velikost rozmístěného amerického strategického jaderného arzenálu. Zdůraznil můj názor, který spočívá v tom, že USA nemají žádné nestrategické jaderné zbraně, které by odradily čínskou agresi ve východní Asii, což je velmi signifikantní, ale znepokojující údaj, pokud jde o odhad, zda můžeme vyhrát válku s Čínou o Tchaj-wan. . Dr. Mark Schneider souhlasil  že musíme vybudovat naši protiraketovou obranu, která není navržena k obraně ani proti Rusku, ani proti Číně.

Historie provokací NATO proti Rusku, které vedly k ruské invazi na Ukrajinu

Je velmi důležité, aby američtí politici pochopili skutečný původ války na Ukrajině. Prakticky každý agresivní krok, který Rusko podniklo, byl přímou reakcí na provokaci USA/NATO. USA začaly provokovat Rusko svým rozšiřováním NATO na východ až k ruským hranicím v roce 1999 vůbec poprvé a pak to udělaly znovu rozšířením o Pobaltí v roce 2004. Bush pošetile nechal NATO prohlásit, že Ukrajina a Gruzie vstoupí do NATO. Výsledkem byla  ruská invaze do Gruzie. Když Putin napadl Gruzii, mohl ji snadno ovládnout, ale rozhodl se pouze převzít kontrolu nad několika malými pohraničními provinciemi. V únoru 2014 financovaly USA puč na Majdanu, který svrhl proruského prezidenta Ukrajiny, odpověděl  ruskou invazi na Krym a Donbas a Bidenovo idiotské strategické partnerství s Ukrajinou podepsané v listopadu 2021 a jeho úplné odmítnutí většinou rozumné dohody o bezpečnosti Ruska a nejvíce ze všeho jeho odmítnutí vydat písemnou záruku, že Ukrajina nikdy nevstoupí do NATO, vyprovokovalo Rusko k invazi na Ukrajinu v únoru, kdy byl Putin připraven poslat své vojáky domů, pokud by Biden nezvolil válku  a nikoliv  mír.

Dříve jsem věřil, že Putin má imperialistické plány. Místo toho převzal kontrolu pouze nad jeho malou částí cizích území. Soudil jsem, že Putin chtěl převzít kontrolu nad většinou Ukrajiny, ale pak mi události ukázaly, že jsem se mýlil. Napadl Ukrajinu  silou, která byla příliš malá na to, aby ovládla většinu Ukrajiny, odmítl mobilizovat další jednotky až do konce září, odmítl použít jakoukoli z ruských mocných superzbraní k porážce Ukrajiny, která by ji donutila se vzdát. Za několik týdnů se dokonce  stáhl ze tří z osmi ukrajinských oblastí, aniž by  musel. To nejsou činy diktátora, který se snaží ovládnout Ukrajinu. Jedná se o činy ruského vůdce, jehož cíle jsou velmi omezené. Ti, kteří tvrdí, že Putin chce dobýt celou Ukrajinu, nemají žádné důkazy, které by jejich tvrzení podpořily.

Varování Dr. Petera Pryho, že „Západ si zahrává s jaderným ohněm“ se svou zástupnou válkou proti Rusku na Ukrajině.

Měsíce před svou tragickou a předčasnou smrtí po ročním boji s rakovinou můj dobrý přítel a mentor Dr. Peter Pry v několika videorozhovorech varoval, že „Západ si zahrává s jaderným ohněm“ svou zástupnou válkou proti Rusku na Ukrajině. Bidenova administrativa by byla moudrá dbát jeho rady mudrců. Rusko má svou vlastní verzi Monroeovy doktríny a věří, že bývalé sovětské republiky jiné než Pobaltí, jsou součástí legitimní ruské sféry vlivu. Když se Rusko naposledy pokusilo porušit Monroeovu doktrínu v roce 1962, svět se přiblížil rozsáhlé jaderné válce. To je to, co dnes USA a NATO provokují svou zástupnou válkou proti Rusku na Ukrajině. Američtí vůdci si musí uvědomit, že stále pravděpodobnějším výsledkem současné americko-ruské spirály eskalace na Ukrajině je úplné zničení USA a NATO, které by Rusko mohlo zničit během několika minut pomocí masivního kybernetického, super EMP nebo prvního jaderného úderu.

Čína by pravděpodobně také plně podpořila ruskou jadernou eskalaci na Ukrajině, protože by z toho měla největší prospěch, protože pak by byl Biden vyděšen z obrany Tchaj-wanu před čínskou invazí s vědomím, že Čína by pravděpodobně jadernými zbraněmi odpálila americké vojenské základny a spojence a možná i samotné USA, kdyby se odvážily zasáhnout. Věřím, že Čína plně podporuje ruskou válku na Ukrajině. Ve skutečnosti soudím, že to byl prezident Si Ťin-pching, kdo řekl Putinovi, aby to eskaloval na summitu SCO v Samarkandu, aby zajistil, že vyhraje. Rusko by mohlo být schopno přežít americký odvetný úder, protože ne více než 36 % našeho jaderného arzenálu by přežilo první ruský jaderný úder a pravděpodobněji ne více než 360 hlavic, které by Rusko se svými 10 000 až 12 300 ABM dokázalo sestřelit, i kdyby jen 3. -4 % z nich zasáhlo své cíle. Jak Rusko, tak Čína mají rozsáhlé podzemní jaderné bunkry a velitelská centra, která jsou nepropustná i pro přímé jaderné zásahy. Naproti tomu USA nemají žádné podzemní bunkry, které by mohly přežít jaderné útoky. Putin také pravděpodobně ví, že Biden by pravděpodobně vojensky nereagoval na to, že Rusko nukleárně  zaútočí na  Ukrajinu. Šokující je, že špičkový americký expert na národní bezpečnost mě před pár týdny informoval, že Biden drží USA na DEFCON 5, což je nejnižší úroveň připravenosti v době, kdy sám Biden přiznává, že jsme dnes blíže jaderné apokalypse, než jsme my. za posledních 60 let!

Rostoucí jaderná nerovnováha mezi USA a čínsko-ruskou aliancí

Nedávno jsem měl živou debatu o výhodách programu jaderných bombardérů B-21 Spirit. Jaderné bombardéry se staly zastaralými s vynálezem mezikontinentálních balistických střel (ICBM) Multiple Independent Reentry Vehicles (MIRV). Jedinou účinnou rolí, kterou hrají, je jaderná signalizace a držení těla. V případě jaderné války s Ruskem a Čínou by americké jaderné bombardéry mohly být zničeny pouze třemi hlavicemi, a i kdyby válku přežily, byly by ztraceny během několika minut, přičemž by jim trvalo několik hodin, než by dosáhly svých cílů. Podporoval bych úplné zaříznutí  programu B-21 a převedení všech našich bombardérů B-1 zpět na jadernou bázi. Mezikontinentální balistické střely MIRV’d byly uvedeny do provozu v roce 1970, což je více než půl století zastarávání. Namísto plýtvání penězi za bombardéry B-21 bychom měli investovat do posílení sítě, rozmístění komplexního vícevrstvého systému národní protiraketové obrany sestávajícího z 5 000 protiraketových střel (ABM) a vrácení našich 2 000 částečně demontovaných strategických jaderných zbraní do aktivní služby. Od doby, kdy jsme je před 77 lety vynalezli, USA utratily asi 5–7 % celkových vojenských výdajů USA na náš jaderný arzenál. Rusko vynakládá asi 28 % svého obranného rozpočtu na jaderné zbraně včetně ABM s neutronovou hlavicí. To samozřejmě vysvětluje, proč mají mnohem pokročilejší jaderný arzenál, a jsou  schopni rozmístit 4,4krát více strategických jaderných hlavic, než máme my na svých  stávajících strategických jaderných odpalovacích zařízeních.

Americké nukleární stealth bombardéry se pohybují poměrně pomalu podzvukovou rychlostí a dosažení  cílů trvá několik hodin. Pohybují se také rychlostí 25krát nižší než ruské ICBM a balistické střely odpalované ponorkami (SLBM) a trvalo by jim nejméně 10 hodin, než by dosáhly svých cílů ze svých základen v kontinentálních Spojených státech. Rusko má 10 000 pokročilých S-400 a S-500 ABM plus dalších 2300 S-300, které je mohou sestřelit stejně jako ruské stíhačky. Jak řekl Dr. Pry, Rusko nebo Čína nebo dokonce Severní Korea by mohly zničit všechny americké jaderné bombardéry pouze třemi hlavicemi, protože žádná není ve 24hodinové pohotovosti a není od roku 1991. Bohužel se Obama zbavil všech našich pokročilých střel s plochou dráhou letu. takže vše, co máme, jsou naše 40 let staré řízené střely odpalované vzduchem (ALCM). Rusové mohou poměrně snadno sestřelit naše podzvukové řízené střely s plochou dráhou letu ALCM pomocí svých ABM, které jsou pokročilejší a mnohem schopnější než naše, stejně jako pomocí MIG-29 a SU-27 ze sovětské éry pomocí velkých pulsních Dopplerových radarů. I když silně podporuji americkou jadernou triádu, vzdušná část je zdaleka nejméně schopná a nejsnáze se ničí, takže její modernizace by měla být po Columbiích  a Sentinelech nejnižší prioritou. V reakci na článek, který sdíleli o americké jaderné ponorce, která během 90. let detekovala plavidlo plující pod vodou rychlostí Mach, jsem odpověděl, že jedinou zemí na světě, která má technologii na to, aby mohla cestovat pod vodou tak rychle, je Rusko, které nasadilo Superkavitační raketová torpéda Shkval s rychlostí až 500 uzlů koncem 90. let. V té době jsem o nich psal hodně.

Nyní se USAF chce zbavit našich nejnovějších stíhaček F-22 páté generace, když jich má Čína víc než my. Sledoval jsem živý webinář s plukovníkem amerického letectva, který slouží jako programový manažer programu stíhaček F-15EX, na kterém jsem pracoval ve své současné práci, a ve skutečnosti řekl, že program F-15 zajistíme až do konce století. Dokážete si představit, že USAF létají na 120 let starých stíhacích platformách čtvrté generace v roce 2100, zatímco naši nepřátelé létají na stíhačkách šesté nebo možná sedmé generace? Museli by předělat Top Gun , aby všechny naše prastaré bojovníky sestřelili naši nepřátelé. Úžasné na tom je, že my Američané jsme si mysleli, že máme nejpokročilejší high-tech armádu na světě. Je to pěkný sebeklam, ale bohužel to není pravda. Americké vojenské síly patří k nejlépe vycvičeným na světě, ale výcvik nekompenzuje nedostatky pokročilých zbraňových systémů, zejména strategických zbraňových systémů. Rusko a Čína jsou před námi prakticky ve všech nejdůležitějších oblastech včetně jaderných zbraní, superelektromagnetického pulsu (EMP), kybernetických zbraní, pozemních laserů, protisatelitních (ASAT) a zabijáckých satelitů, protiraketové obrany, rušiček GPS, AI, roje dronů, kvantových  počítačích, protilodních střelách, jaderných hypersonických střelách včetně hypersonických kluzáků, balistických raketách odpalovaných ze  vzduchu (ALBM), jaderných  superzbraních, podvodních jaderných dronech, těžkých ICBM, super tvrzených  silech ICBM, podzemních jaderných velitelských  centrech, silnicích a železničních mobilních mezikontinentálních balistických raketách, z nichž většinu ani nemáme a ani neplánujeme vyvíjet, a to je jen na první nástřel. Pointa je, že pokud Biden pošetile zahájí nebo vyprovokuje palebnou  válku s Ruskem o Ukrajinu nebo Čínou o Tchaj-wan, určitě prohrajeme.

Naše armáda během studené války byla velmi působivá jak velikostí, schopnostmi, tak moderními zbraňovými systémy. Náš jaderný arzenál byl méně než 20 let jiný než jen  bombardéry B-52. Jen v Evropě jsme se mohli pochlubit 7 200 taktickými jadernými hlavicemi a celkově 30 000 jadernými hlavicemi. Armáda měla 18 divizí. Teď máme možná polovinu. Měli jsme 4 000 stíhacích interceptorů a 4 000 SAM a více pozemních ABM než máme nyní oproti  roku 1975. Americké námořnictvo dosáhlo počtu celkem 42 jaderných raketových ponorek s 28 nasazenými v daném okamžiku. Nyní jich máme celkem 14, z nichž pouze 4 jsou nasazeny najednou. Všichni naši hlavní američtí námořní povrchoví hráči  a útočné ponorky měli jaderné zbraně stejně jako ruské a čínské povrchové lodě a útočné ponorky dnes. Dnes to nikdo z nich nedělá. Až do roku 1972 jsme měli jadernou nadvládu nebo převahu nad Ruskem. Nyní mají nad námi jadernou nadvládu Rusko a Čína. Do americké armády jsem vstoupil koncem 80. let. Bush zahájil velké škrty v počtu vojáků v roce 1990, než Saddám napadl Kuvajt. Pak v roce 1991 vykuchal náš jaderný arzenál o čtyřicet procent, pár měsíců před rozpadem Sovětského svazu. Bylo to, jako by jeho masivní opatření v oblasti jaderného odzbrojení byla plánována daleko dopředu . Je těžké odradit Rusko a Čínu pouze se čtyřmi jadernými námořními plavidly proti stovkám ruských a čínských jaderných lodí a ponorek.

Prakticky všechny ruské jaderné zbraně a nosné systémy jsou moderní, byly postaveny v posledních dvaceti letech. Rusko může vyrobit 3000 jaderných hlavic ročně, zatímco USA údajně zvyšují naše kapacity jaderné výroby na 80 ročně. Dr. Peter Pry uvedl, že Rusko je o 30 let před námi, pokud jde o pokročilé konstrukce a technologie jaderných hlavic. Americké jaderné hlavice jsou v některých případech staré až 50-60 let a admin Biden neplánuje stavět nové. Americké plány jaderné „modernizace“ nás dokonce vyzývají, abychom na naše nové ICBM a SLBM rozmístili až 43 let staré jaderné hlavice, jakmile budou na konci dekády spuštěny. Protože USA přestaly testovat naše jaderné zbraně před 30 lety, nikdo s jistotou neví, jestli jsou spolehlivé a v případně zda  by dokonce explodovaly, Nemáme na výběr -musíme je použít. Číňané mají na Dálném východě více než 1500 jaderných zbraní a Rusko má pravděpodobně více než dvojnásobek tohoto počtu v Asii. USA mají nulu, ale američtí vůdci věří, že USA jsou nejmocnější jadernou supervelmocí na Zemi. Jak se stali tak klamnými? Mezitím, Rusko pokračuje v odklonu od Nové smlouvy START a masivně zvyšuje velikost svého jaderného arzenálu, který je již mnohonásobně větší než ten náš.

Navzdory bezprecedentní slabosti Ameriky ve vztahu k našim nepřátelům poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan odmítl vyloučit použití jaderných zbraní proti Rusku , pokud by Putin použil jadernou zbraň proti Ukrajině. Když prezident Donald Trump vedl kampaň za prezidenta v roce 2016, demokraté varovali, že pokud bude zvolen, zahájí třetí světovou válku s Ruskem a Čínou, ale místo toho Trump tvrdě pracoval na míru zejména s Ruskem a Severní Koreou, ale tragicky mu bylo zabráněno vytvořit komplexní mírovou dohodu s Ruskem, která by téměř jistě zcela odvrátila ruskou invazi na Ukrajinu prostřednictvím tajného podvodu demokratů o vztazích mezi Trumpem a Ruskem. Prezident Trump je od svého odchodu z úřadu oddaným zastáncem světového míru a na předvolebním shromáždění v Arizoně prohlásil:

Musíme být velmi chytří a velmi hbití. Musíme vědět, co říct, co dělat. A říkáme přesně to špatné. Skončíme ve třetí světové válce…Musíme požadovat okamžité vyjednávání o mírovém ukončení války na Ukrajině, nebo skončíme ve třetí světové válce a taková válka už  nikdy nebude. Nikdy nebudeme mít válku jako je tato, a to vše kvůli hloupým lidem, kteří nemají o ničem  ponětí. A je to také kvůli druhu zbraní, které jsou dnes k dispozici.“

Prezident Biden udělal dobře kdyby  dbal  moudrých rad svého předchůdce a následoval příklad prezidenta Johna F. Kennedyho při vyjednávání diplomatické dohody o odvrácení zbytečné jaderné války s Ruskem, kterou by Amerika pravděpodobně nepřežila.

NATO je špatně připraveno vést rozsáhlou válku s Ruskem

Zatímco Bidenova administrativa pokračuje v politice oslabování Ruska tím, že pomáhá Ukrajině zabít desítky tisíc ruských vojáků a zničit tisíce kusů ruské vojenské techniky, neuvěřitelně pošetilá politika Bílého domu slouží k oslabení americké armády zároveň tím, že odesílání obrovského množství amerických raket, dronů, několika raketometů a munice na Ukrajinu. Mezitím USAF oznámilo, že celá americká flotila jaderných bombardérů B-2 byla po nehodě z minulého týdne uzemněna na neurčito. Vzhledem k tomu, že hrozba jaderné války s Ruskem se každým měsícem zvyšuje díky Bidenově eskalaci proxy války proti Rusku na Ukrajině, je velmi nejistá doba mít nejmodernější  třetinu jedné ze tří částí americké jaderné triády offline. údržba a opravy potrvají  dobu  od několika týdnů, do několika  měsíců.

Bohužel vojenská připravenost našich spojenců v NATO na vedení velké války proti Rusku je ještě mnohem horší. Jen pro ilustraci toho, jak je německá armáda zchátralá, všech 18 jejích bojových vozidel pěchoty Puma (IFV) se porouchalo během nedávného cvičení, kterého se zúčastnila německá ministryně  obrany. Wehrmacht  se mohla pochlubit 315 divizemi,  Německo během druhé světové války postavilo 50 000 tanků a obrněných bojových vozidel (AFV). Dnes mají 200-250 tanků a těžko by nasadili do války více než jeden prapor. Bohužel. Vojenská nepřipravenost Německa je dnes pro armády NATO velmi typická.

Úžasné je, že Rusko s 6. největším HDP na světě na základě parity kupní síly (PPP) hned za Německem dokázalo vybudovat jaderný arzenál téměř čtyři a půlkrát větší než náš vlastní, takže byste si mysleli, že Německo, které nemusí utrácet žádné peníze za jaderné zbraně nebo raketové  systémy by dokázalo bez jakýchkoli potíží postavit tisíce tanků. Místo toho utrácejí nepatrný zlomek svého rozpočtu na obranu, protože armádní generál Dwight D. Eisenhower indoktrinoval Němce, aby se po kapitulaci na konci druhé světové války stali partou sebenenáviděných pacifistů. Zatímco konec první studené války ukončil ruskou konvenční hrozbu pro Německo, agresivita NATO vůči Rusku způsobila, že jeden německý generál prohlásil, že Rusko může vymazat Německo z mapy Evropy podruhé za osmdesát let!

Tady na Západě je populární dělat si legraci z výkonu ruské armády, ale zatímco ruská armáda si na Ukrajině vedla za očekáváním, protože byla nucena proti ukrajinským ozbrojeným silám bojovat v  podstavu jedna ku třem, většina armád NATO je mnohem menší a v mnohem větším havarijním stavu než ruská, která je pravděpodobně třetí nejlepší konvenční armádou na světě za USA a Čínou. Pokud by USA bojovaly s Ruskem přímo, Rusko by bojovalo tak, jak bylo od počátku války pravděpodobně vycvičeno pomocí nekonvenčních zbraní včetně kybernetických, super-EMP a taktických jaderných zbraní, aby rychle porazilo USA a jejich spojence v NATO.

Tak tohle napsal bývalý vysoký  důstojník US  Army. Nepřeceňuji to. Ale  zní to úplně jinak, než bláboly  českých gaučových stratégů. Kladu si otázku  – co když má ten pán pravdu?

 

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/01/04/david-pyne-skutecna-valka/