Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSSD by měla vyměnit vedení, jinak nemá šanci přežít

12. 8. 2019

Dnes 13:04

zpe, Novinky

 

Poslanec Jaroslav Foldyna vrací úder své ČSSD. Podle něj by strana měla vyměnit vedení, jinak nemá šanci přežít. Foldyna tak reagoval na kritiku od ministra zahraničí a místopředsedy soc. dem. Tomáše Petříčka, který řekl, že Foldyna už nepatří do ČSSD.

Jaroslav Foldyna Foto: Jan Handrejch, Právo

 

„Pořád věřím, že po výsledku posledních voleb (Volby do Evropského parlamentu), kdy ČSSD získala tři procenta, vedení přijme svoji zodpovědnost, odstoupí a následně bude zvoleno vedení nové, protože jinak nemá ČSSD šanci přežít,“ napsal Novinkám Foldyna v SMS zprávě.

Reagoval tak na kritiku od Petříčka, který prohlásil, že Foldyna už nepatří do ČSSD. Petříček to řekl v reakci na Foldynovu účast na setkání za „ochranu tradiční rodiny“, které se konalo proti pochodu Prague Pride.

O odchodu Foldyny z ČSSD se spekuluje už nějakou dobu. Jeho názory jsou v mnoha případech rozdílné, než má současné vedení soc. dem.

„Podstatou sociální politiky ČSSD původně byla podpora lidí práce a podpora slabších. Podstatou politiky pana Petříčka je především podpora potřeb jeho kamarádů z různých neziskovek a Mladých sociálních demokratů, což znamená podporu těch, kteří na lidech práce a potřebných většinou pouze parazitují,“ dodal Foldyna.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář