Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSSD a KSČM prosí - už nás nikdy nevolte

15. 12. 2020

ČSSD a KSČM prosí - už nás nikdy nevolte

 

Na závěr to nejsmutnější. Česká levice. Komunisté se úplně zbláznili: hlasovali pro nízké daně, které rozvalí sociální stát a pomohou bohatším na úkor chudých. Taková zrada zájmů dělnické třídy avantgardou proletariátu si říká o speciální závěrečnou kapitolu v dějinách vědeckého komunismu. Vojtěch Filip svou avantýru s Andrejem Babišem zjevně nezvládl a možná tak nezhasne jen za sebou, ale i za celou třicet let přesluhující partají.

 

Mnohem vážnější a smutnější je ovšem úpadek vládní ČSSD. Andrej Babiš sice porušil koaliční smlouvu, podle níž daňové návrhy musí mít podporu celé vlády - a ČSSD jako vždy stáhla ocas. Ale také je pravda, že sociální demokraté na konci srpna přestali na chvíli myslet a premiérovi návrh předběžně odkývali. Chaos pak znásobili ještě tím, že ve sněmovně se přidali na chvíli k opozici.

 

ČSSD se přitom celé své angažmá v Babišově vládě snaží odůvodňovat právě tím, že hájí zájmy svých voličských skupin. To ovšem po schválení daňového balíku zcela padá, protože ten pomáhá výrazně více bohatším zaměstnancům, těžce poškozuje příjmy státu a ohrožuje tím sociální transfery. A ČSSD stejně z vlády neodejde, protože ví, že pak už odejde z české politiky navždy.

 

Konec špatný, všechno špatné

Výňatek z článku  „Ještě horší daně, než jsme čekali. Strany berou ztečí státní kasu i vlastní voliče“ ,  14.12.2020  aktualne.cz - David Klimeš,   

URL| https://nazory.aktualne.cz/komentare/jeste-horsi-dane-nez-jsme-doufali-strany-drsne-poskodi-sve-v/r~0004ef223d6011eb80e60cc47ab5f122/

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář