Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínský tisk varuje - Japonsko je skrytou jadernou mocností!

2. 12. 2019

Čínský tisk varuje - Japonsko je skrytou jadernou mocností!

 

Čínské vydání Sohu nazývá Japonsko skutečnou jadernou mocností a vyzývá jeho sousední země, včetně Ruska, aby byly ostražité.

Ilustrační foto

2. prosince 2019 - 10:01

 

Autor článku odkazuje na zdroje, podle nichž se pod záminkou rozvoje civilních jaderných elektráren v Japonsku podařilo získat velké množství jaderného paliva. Podle publikace stačí na výrobu šesti tisíc jaderných bomb.

 

Toto množství stačí k zničení velké země. Po několik let se Japonsku podařilo tuto skutečnost skrývat a mnoho zemí bylo v nevědomí, včetně Spojených států.

 

Sohu zdůrazňuje, že po několik desetiletí byl vojenský rozvoj Japonska omezován Spojenými státy, tato kontrola již existuje pouze formálně. Zároveň země využila podpory západního spojence a proměnila se v mocnou ekonomickou sílu. Nyní chce Japonsko hrát na mezinárodní scéně mnohem aktivnější roli.

 

Prvnizpravy.cz - Sohu: Může se Japonsko stát hlavním protivníkem Spojených států?

 

Čínské vydání poznamenává, že Japonsko patří bojové připravenosti mezi deset největších zemí a jeho technologickou úroveň nelze podceňovat. Navzdory skutečnosti, že v zemi není dovoleno vyvíjet jaderné zbraně, zaujímá přední místo ve světě v používání jaderné technologie.

 

Podle autora bude Japonsko v případě vypuknutí války schopno rychle vytvořit jaderné zbraně pomocí svého jaderného materiálu a špičkové jaderné technologie.

 

(kou, prvnizpravy.cz, sohu.com, foto: arch.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář