Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínský tisk - Země se musí připravit na jadernou válku s USA

10. 6. 2021

Čínský tisk - Země se musí připravit na jadernou válku s USA

Zveřejněno 7.6.2021   

Příkaz amerického prezidenta Joea Bidena americkým zpravodajským agenturám, aby zdvojnásobily své úsilí při vyšetřování původu koronaviru ve Wuhanu, zřejmě rozhněval Si Ťin-pchingovu vládu, což mělo za následek, že pekingský tisk napsal, že „Čína se musí připravit na jadernou válku se Spojenými státy“.

Čínský komentátor listu Global Times Chu Si-jing napsal, že Čína je v současné době „strategicky zdrženlivá a naznačil, že země by měla zvýšit svůj jaderný potenciál, aby v případném konfliktu odolala Spojeným státům“. Si-jing napsal:

„Máme mnoho naléhavých úkolů, ale jedním z nejdůležitějších je pokračovat v rychlém růstu počtu jaderných hlavic a strategických střel, jako je například dalekonosný Dongfeng 41.

Musíme být připraveni na vysoce intenzivní konfrontaci mezi Spojenými státy a Čínou, kdy bude velký počet raket DF-41, JL-2 a JL-3 páteří naší strategie.

Naše jaderné střely by měly být tak velké, že se americká elita bude třást při pomyšlení na vojenskou konfrontaci s Čínou.“

 

Dongfeng 41, nejnovější čínská mezikontinentální balistická raketa (ICBM), byla poprvé oficiálně představena v říjnu 2019. Odhaduje se, že má maximální dosah 14,000-15,000 kilometrů, je schopna letět rychlosti pětadvacetkrát vyšší než zvuk a může nést několik nezávisle zaměřovatelných hlavic.

 

Citovaný zdroj tvrdí, že pouze z takového postoje by bylo možné v klidu řešit rozdíly mezi Čínou a USA a je to jediný způsob, jak se vyhnout vojenskému konfliktu.

 

Je třeba poznamenat, že Peking cítí nepřátelství Spojených států v mezinárodním měřítku a navrhuje, aby jejich země využila své moci a zabránila rizikům konfrontace s USA.

 

Na druhé straně velitel Strategických sil Spojených států amerických (STRATCOM) admirál Charles Richard v únoru varoval, že americká armáda musí změnit přístup, pokud jde o použití jaderných zbraní, aby byl Washington „připraven na konflikt“.

Americký představitel vyjádřil znepokojení nad globálními hrozbami, které jsou dnes na pořadu dne.

„Existuje reálná možnost, že regionální krize s Ruskem nebo Čínou rychle přeroste v konflikt zahrnující jaderné zbraně,“ řekl.

Redaktor

admin

Článek vystavil/přeložil: redakce Svobodnenoviny.eu

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář