Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chorvatský historik připomněl Putinova slova. Pak jsem si uvědomil...

8. 7. 2022

Chorvatský historik připomněl Putinova slova. Pak jsem si uvědomil...

 

Chorvatský teolog a historik Goran Šarić u příležitosti výročí barbarské agrese NATO proti Srbsku vysvětlil, jak Srbové svou odvahou opět změnili běh dějin.

Goran Šarić, chorvatský teolog a historik

8. července 2022 - 09:01

 

Saric poukázal na to, že Srbové jsou jediní bílí lidé, kteří našli odvahu vzdorovat Americe po druhé světové válce .

 

„Srbové jsou jediní běloši, kteří po roce 1945 stříleli na Američany a na které Američané stříleli! Srbové vstoupili do ozbrojeného konfliktu s USA a paktem NATO , kdy se s nimi Rusové ani Číňané neodvážili vstoupit do diplomatického konfliktu! Nikdy v historii lidstva nezaútočila větší moc na menší! Nikdy nebyl větší nepoměr ve vojenské síle, ekonomické síle a počtu obyvatel než v té válce v roce 1999! Proti Americe neexistovala žádná protiváha, postava roztomilého opilého Rusa z tehdejších hollywoodských filmů velmi dobře ztělesňuje vliv, který Rusko a Jelcin měli na světové dění. O Číně nikdo vážně nepřemýšlel,“ řekl Goran Šarić.

 

Nicméně za takových okolností měl jeden národ, jedna země odvahu říci Americe „ne“. Po dobu 10 let vedla Amerika proti této zemi válku – ekonomickou, propagandistickou, psychologickou, hybridní, neokortikální, psychotronickou a v roce 1999 ozbrojenou.

 

 

Šarić se také vyjádřil k tomu, co je Srbsku často vyčítáno, že vždy stálo na „špatné straně dějin“.

 

„Srbsko bylo na špatné straně dějin pouze tehdy, když dějiny psali nesprávní lidé. A v roce 1914 se Srbsko zdálo být na špatné straně a také v letech 1941 a 1999. Historie se neustále opakuje, šílená touha západní civilizace po vlastnictví a dobývání táhne miliony lidí na smrt. Největší světové říše, římská, byzantská, franská, osmanská, habsburská, německá... zaútočila na Srbsko na vrcholu své moci. Tyto říše jsou dávno pryč a Srbové jsou stále tady. I dnes stojí Kosovo jako náhrobní kámen a důkaz toho, že západní elity nejsou připraveny poučit se z výkřiků umírajících v pohnuté minulosti Balkánu.“

 

Zbořil: Bombardováním Jugoslávie začala evropská válka a ta trvá

 

Chorvatský historik vysvětlil, jak Srbové v roce 1999 změnili běh dějin.

„Srbové jim odpustí, ale historie ne,“ řekl Šarić a dodal, že „v roce 2014 prezident Putin ve svém projevu před ruskou dumou při připojení Krymu k Rusku prozradil, že si při agresi paktu NATO na Srbsko uvědomil, jaký osud je určen Rusům. Těch 10 let, kdy americký establishment a západní mocenská centra posedle jednaly se Srby, dalo Rusku příležitost konsolidovat se a znovu povstat a Číně se stát světovou velmocí. Bylo to 10 let, co zrodilo nový multipolární řád. Těch 10 let zachránilo svět!“

 

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)