Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa

3. 3. 2021

Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa

nes 11:22 – Praha • Aktualizováno 12:12

Klára Beranová, Novinky

 

„Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) je situace špatná, a došlo tak na krizové scénáře. Kvůli nedostatku míst v nemocnicích ČR dojednala 19 míst pro pacienty v Německu, 20 míst nabízí Švýcarsko. Kvůli nedostatku nemocničního personálu pak bude vláda jednat i o uložení pracovní povinnosti ambulantním lékařům…

 

 Vláda nyní řeší přeplněné nemocnice, v nichž docházejí lůžka. ČR tak dojednala 19 míst pro české pacienty s covidem-19 v Německu. „Nabídku 20 míst předložilo Švýcarsko, nabízí i odvoz vlastním letadlem,” řekl Hamáček.

 

Pardubický kraj vyhlásil stav hromadného postižení osob. Lůžka na JIP docházejí v celé zemiDomácí

 

Jednání budou podle něj probíhat i s Polskem. To by mohlo nabídnout až 200 lůžek.“

Výňatek z článku.

 

Když místo informací se za  každou cenu dělá propaganda

 

Jen z výše uvedených řádek lze vyčíst, že ČR dojednala 19 míst pro pacienty  v Německu, Švýcarsko nabízí 20 míst a odvoz nemocných vlastním letadlem a od Polska se čeká, že by mohlo nabídnout 200 lůžek. Když si přečteme tyto informace, hned se nám vtírá otázka, zda nadpis článku neměl znít jinak. Německu v nabídkách  tu nenáleží prvenství.

 

Ale řekněme si ještě několik faktů. Stovky, možná tisíce českých lékařů slouží v německých nemocnicích. Jsou tam i stovky našich sester a jiných zaměstnanců nemocnic. Takže my, ČR, lékaři u nás vystudovali, získali praxi a odešli do Německa, pomáháme Německu již několik let řešit nedostatek nemocničního personálu.

 

Možná, že předmětné informace by měkly mít nadpis: „Čeští lékaři, sestry a další nemocniční zaměstnanci pomáhají zajistit provoz v Německu“.

 

A nyní k dalšímu faktu. V Letňanech jsme měli velkou provizorní nemocnici. Její vlastník ji zadarmo nabízel v nedávných dnech naší vládě, ale ta o ní neprojevila zájem. A nyní tito experti prosebně požadují místa pro pacienty s  covidem v zahraničí. A dokonce ani neprotestují proti nadpisu článku. „Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa.“

 

Je cílem takovéto a dalších podobných informací, lépe řečeno dezinformací, utvrdit nás nejen v tom, že si neumíme vládnout, jak nás z Německa již dlouhodobě přesvědčují, ale dokonce i v tom, že se český stát již nedokáže postarat o své vážně nemocné občany.

 

Nevíme, zda k takovýmto článkům přispívá více pan Hamáček, který  prošel jak školením v Česko-německém diskusním fóru (ČNDF), tak i v sobotkovské, silně proněmecké straně, nebo pan premiér Babiš.  Jeho proněmecké kroky, není dokonce ani absolventem ČNDF, jsou viditelné, ale přesto méně nápadné než ty, které udělají jeho kolegové, především pan Hamáček. Do toho tria ještě zapadá pan Petříček, velmistr „naší“ diplomacie. Nakonec to je jedno. Jednou tahá proněmeckou pilku ten a podruhé onen.  Již fakt, že se proti takovým tvrzením neohradí, mluví o všem jasně a srozumitelně.

 

My však chceme slyšet pravdu, proti nepravdě jsme. S výše uvedenými falešnými tvrzeními nechceme mít nic společného a proto jsme dali dohromady tento článek. Děkujeme, že si jej přečtete.

 

Dr. O. Tuleškov

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář