Jdi na obsah Jdi na menu
 


Caitlin Johnstone - Jaderná válka je stále pravděpodobnější

26. 11. 2021

Caitlin Johnstone - Jaderná válka je stále pravděpodobnější

26. 11. 2021 josh-xy  

25. listopadu 2021

 

Provokativní USA vyhrožují přesunem jaderných zbraní do Polska, ignorují moskevské „červené linie“ a podněcují svou rétoriku ze studené války proti Číně. Proč je Washington vždy tak bojovný a šťastný, že může přivést svět na pokraj Armagedonu?

 

Zatímco mainstreamová západní média tráví čas trollováním o „ chybějícím “ čínském tenistu, který  ve skutečnosti nechybí, téměř žádné zpravodajství směřovalo k oznámení NATO, že pokud nová německá vláda nebude nadále povolovat americké jaderné zbraně na své půdě, tyto zbraně budou přemístěny na východ Německa. Tím by se dostali blíže k ruským hranicím, což by byla velká provokace Moskvy a další krok vpřed v neustále eskalující hře západního impéria  o jaderné bitvě.

 

„Německo se samozřejmě může rozhodnout, zda v (jeho) zemi budou jaderné zbraně, ale alternativou je, že snadno skončíme s jadernými zbraněmi v jiných zemích Evropy, také na východ od Německa,“ řekl generální tajemník NATO. Řekl to minulý týden Jens Stoltenberg.

 

„Pokud by se NATO rozhodlo přesunout americké jaderné zbraně například do Polska, bylo by to pravděpodobně považováno za krok k rozhněvání Moskvy tím, že je přiblíží k ruským hranicím,“ píše Reuters .

 

Mezitím USA  zvažují poslání dalších zbraní na Ukrajinu, protože napětí mezi Moskvou a Kyjevem narůstá, a Vladimir Putin  varuje, že západní mocnosti ignorují ruské červené čáry, které mají sloužit jako odstrašující prostředek, který má zabránit eskalaci v plnohodnotnou jadernou válku. Studená válka proti Číně také  neustále nabírá na síle a zdá se pravděpodobné, že tomu tak bude i v dohledné budoucnosti.

 

Polovina Američanů by nyní  údajně upřednostnila válku proti Rusku na obranu Ukrajiny a  většina by nyní upřednostnila válku s Čínou na obranu Tchaj-wanu. Tyto drastické skoky v názorech nejsou náhoda; souhlas byl násilně vyroben  agresivní propagandistickou kampaní proti těmto dvěma národům. Nevyrábějí ten souhlas pro zábavu; dělají to z nějakého důvodu.

 

A já jen zakopávám o tom, jak je to divné, že tak málo lidí vidí bezhlavý útok amerického impéria do studeného válečného konfliktu se dvěma samostatnými jaderně vyzbrojenými národy jako jediný nejnaléhavější problém naší doby. Pravděpodobně se ani nedostane do top 10 většiny lidí. Zdá se, že jen velmi málo lidí věří, že nejnaléhavější hrozbou pro lidstvo mohou být všechny ty armagedonské zbraně, které shromažďujeme, a to, jak čím dál nezodpovědněji s nimi naši vůdci zacházejí.

 

Píšu o tomto problému hodně, protože se mi zdá samozřejmé, že když se  skutečně podíváte na  fakta , je to ta nejznepokojivější věc ze všech znepokojivých věcí na tomto světě. Je zcela možné, že klimatický chaos způsobující teplotní špičky a bleskové mrazy, které ničí rostlinný život, by mohl být tím, co nás poslalo do cesty dinosaurům, nebo by to mohl být bezohledný vývoj ozbrojené umělé inteligence, ale tyto osudy jsou o něco níže  trati. Čelíme jen jedné hrozbě, která by nás zítra mohla technicky vyhladit, a je to rychle rostoucí pravděpodobnost nudného starého jaderného holocaustu.

 

Píšu o tom hodně, ale nikdy se to nesdílí zvlášť dobře. Mohl bych získat mnohem více pozornosti, když bych lidem řekl, že nejnaléhavější hrozbou dne je zneužívání vlády související s Covidem, nebo bělošskými rasisty nebo jednou ze dvou hlavních politických frakcí, které tolik energie vynakládají na zesílení nepřátelství mezi nimi. Ale když píšu o tom, co vidím jako  největší hrozbu pro náš svět, je to jako křičet do větru. Lidé to nechtějí slyšet. Moje slova jsou pohlcena velkou černou dírou v zemi a jejich energie tak nějak sytí.

 

Velká část toho je pravděpodobně způsobena tím, že to není něco, co by úhledně zapadalo do žádného z partyzánských filtrů, které jsme vycvičili, abychom se na svět dívali skrz. Detente již není tématem prosazovaným mainstreamovými stranami, které se prezentují jako „levý“ konec spektra; když se objeví agrese proti Rusku nebo Číně, je to obvykle v hádce, kterou bychom měli nenávidět víc. …

 

Dalším důvodem je to, že lidem  se o rostoucí hrozbě jaderné války s nějakou pravidelností neříká. Západní masmédia existují především proto, aby chránila a prosazovala zájmy centralizovaného impéria USA, a je v zájmu tohoto impéria, aby si veřejnost příliš neuvědomovala skutečnost, že hazarduje se životem každého pozemského organismu geostrategickými programy. unipolární globální nadvlády.

 

Další součástí je jen zahradnicky-odrůdová psychologická kompartmentalizace z nepohodlné představy; nikdo nechce myslet na každého, koho zná a miluje, jak se vypařuje nebo umírá na jaderné záření.

 

Další část může být způsobena tím, že lidé prostě nemohou zamotat hlavu myšlence, že miliardy lidí umírají a co by to znamenalo. Bylo  poukázáno na to, že většina lidí postrádá intuitivní chápání toho, o kolik více je miliarda než milion, což se často uvádí, aby se zdůraznil extrémní rozdíl mezi miliardářem a běžným milionářem. Platí to ale i pro lidské životy; stěží dokážeme zamotat hlavu myšlenkou, že při invazi do Iráku vyhasly miliony životů, tím méně miliardy zahynuly v jaderné válce.

 

Možná největší část na tom však spočívá v tom, že tato hrozba existuje již dlouhou dobu. Nemůžu vám říct, kolik starších lidí jsem měl namyšlené, když říkali: „Pamatuji si, že jsem jako dítě dělal cvičení s kachnou a krytem! Ukázalo se, že je to úplně nic.“

 

Ale nikdy to nic nebylo. Ve studené válce mezi USA a Sovětským svazem jsme byli velmi blízko k tomu, abychom se  několikrát vymazali, protože nukleární bariéra je ze své podstaty nepředvídatelná záležitost s příliš mnoha malými pohyblivými součástmi, které nelze ovládat, z nichž každá by mohla spustit apokalyptický řetězec. události kvůli něčemu tak jednoduchému, jako je nedorozumění, technická porucha nebo nesprávná interpretace ze strany kteréhokoli z tisíců jednotlivců, kteří jsou zapojeni uprostřed chaosu a zmatku eskalujících agresí.

 

Prostě se to neslučuje s tím, jak lidé chápou svět, že to všechno může skončit stejným jaderným scénářem Armageddonu, kterého se obávali jejich prarodiče. Kdyby si dva muži drželi zbraně u hlavy, bylo by to zpočátku vnímáno jako velmi nebezpečné, ale po chvíli, pokud by nikdo nestiskl spoušť, by se citové napětí začalo snižovat. Kdyby roky plynuly a muži zestárli, ještě by to ubylo. Kdyby zestárli tak, že by už neuměli držet zbraně a nechali je převzít jejich děti a po letech děti jejich dětí, emocionální zážitek z patové situace by byl téměř zapomenut.

 

Ale zbraně nikdy nebyly o nic méně smrtící. A nyní začínají být vnuci těch, kteří iniciovali patovou situaci, neopatrní.

 

Pořád mi hlavou prochází tato scéna, kde se něco stane a atomovky začnou létat a všichni jsou překvapeni, protože ze všech věcí, které je nahnali do obav, myšlenka, že by se mohla stát skutečná jaderná válka, nebyla ani zdaleka v popředí jejich zájmu. povědomí. A někdo se podívá z okna a vidí na obzoru růst houbový mrak a říká: „Cože?“ Takhle to všechno končí? Se všemi těmi zbraněmi, které jsme záměrně budovali s plným vědomím, že to všechno mohou ukončit?“

 

Chci říct, jak hloupě bychom se cítili, kdybychom tohle minuli?

 

A nyní dochází k masivnímu tlaku na zbrojení vesmíru, abychom si udrželi náskok před Ruskem a Čínou, čímž se otevírá zcela nová dimenze nepředvídatelných pohyblivých částí, kde se věci mohou kataklyzmaticky pokazit. Člověk by si myslel, že naše místo na takové propasti nás všechny stáhne dohromady, ale protože jsme tak hluboce zhoubnými silami manipulováni, jsme místo toho rozděleni více než kdy jindy.

pokec24.cz