Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byl simulován scénář jaderné války mezi Ruskem a NATO

26. 2. 2021

Byl simulován scénář jaderné války mezi Ruskem a NATO

26. 2. 2021 Janinna žádný komentář NATO, politika, Rusko, války

 

Ve vydání listu Gazeta Polska oznámili, že Rusko údajně chce vstoupit do ozbrojeného konfliktu se zeměmi NATO, uvádí agentura РИА «Новости».

Autor článku píše, že Rusko při své konfrontaci s NATO „nevylučuje možnost použití nejsmrtelnějších zbraní“ k neutralizaci sil nepřítele východním směrem, kde jsou rozmístěny síly Severoatlantické aliance. Podle něj by takový útok mohl být proveden z území Kaliningradské oblasti.

„Strategická poloha a rozmanitost typů zbraní, které jsou tam rozmístěny, by zaručily Rusku úspěch v prvních hodinách hypotetické války,“ píše novinář.

Na začátku února, Polská média zjistila, že vedení země zorganizovalo a provedlo největší vojenské cvičení v posledních letech – simulovanou „válku s Ruskem“ .Vojáci s nejnovějšími zbraněmi (včetně systémů Patriot a stíhaček F-35) měli zadržovat ofenzívu po dobu 22 dní, ale podle simulačních výpočtů selhali již pátý den.

Dříve v Norsku média varovala zemi před aktivní účastí v soupeření mezi Ruskou federací a Spojenými státy a konstatovala, že by se jejich území mohlo stát „bojištěm“ mezi mocnostmi. 

A švédská armáda zveřejnila sérii videí pod obecným názvem „Když válka začíná“, na kterých ukázala Rusko jako potenciálního protivníka v ozbrojených konfliktech.

Americké vydání časopisu The National Interest uvedlo, co čeká NATO v případě konfliktu s Ruskou federací v Evropě. Tvrdí, že cvičení „Zima-20“ pořádané v Polsku ukázalo, že východní křídlo Severoatlantické aliance je zranitelné vůči „ruské invazi“.

Výsledkem je (podle publikace), že nastal čas, aby Spojené státy posílily svoji přítomnost v regionu, jinak by ruské jednotky snadno rozdrtily polskou a pobaltskou formaci aliance. 

A v tomto případě do války vstoupí i Bělorusko. Potom obě armády „obsadí území NATO podél hranic a roztrhnou tak spojenecké síly na polovinu“. To přeruší logistické uzly, které spojují Polsko a Litvu.

Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář