Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budete se omlouvat Fialovi

11. 3. 2023

Budete se omlouvat Fialovi, vy mr*ky... Národ prasat.“ Starosta Novotný promluvil k „českejm zm*dům“. Přišla reakce ODS

10.03.2023 22:01 | Ze sítí

„Ty vole, já bych vás poslal do války, vy k*ndy! Vy se budete omlouvat panu profesorovi Fialovi a panu generálovi Pavlovi. Kde jsou ty povolávací rozkazy, vy mr*ky?“ oslovil nedávno v živém vysílání na sociálních sítích řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) část občanů, které označil za „české zm*dy“ a doplnil, že by všechny ruské kolaboranty „věšel“. „Specifické a ojedinělé,“ hodnotí ODS.

Foto: Jan Rychetský

Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

 

 

Reakce občanských demokratů přišla k videu, kde si Novotný vzal do úst své kritiky i část občanů. „Češi jsou nejhorší národ. Horší než Poláci a Ukrajinci. Nejhorší národ. Hlavně národ nevděčnej. Tenhle českej plebs by měl klečet na kolenou a děkovat panu profesorovi Fialovi: ‚Děkujeme! Ó děkujeme Česká republiko. Ó děkujeme bóže, že má zadarmo zdravotnictví, že je tu bezpečno, devátý nejsilnější pas, teplá voda teče, vole. Pitná je, ty vole. Nevděčná banda českejch zmrdů,“ pronesl v živém vysílání na sociálních sítích starosta Novotný k lidem, kteří se například kriticky vyjadřují k pomoci napadené Ukrajině a které označil za „české zmrdy“.

„Jsou to proruské filcky. Já bych je věšel. Všechny ty ruské kolaboranty věšet. Tam se vraždí civilní obyvatelstvo. Děti. Matky. A zaprděnej čecháček, vole… Prasata český nevděčný, udavačský zkurvený národ,“ pokračoval Novotný a konstatoval, že by Češi „potřebovali válku“.

 

Stačila by prý jen „malá válka“. „Jo prostě. Vás, Čechy, v noci vyhnat z baráku. Zabít dítě. Ženu podříznout, vole. Zapálit vám barák a kopat vás do tý prdele, abyste pochopili, co to je válka,“ naznačil komunální politik, jak by si tento „malý“ válečný konflikt pro lidi odmítající pomoc Ukrajině představoval ve videu, na které upozornil server iDnes.cz.

Následně se opřel i do SPD nebo účastníků zítřejší demonstrace „Česko proti bídě“, svolané stranou PRO právníka Jindřicha Rajchla. „Mrdky, já bych je hnal, ty vole. Ach jo. Nevděčný, bezcenní Češi,“ vyjádřil se k lidem, kteří se na akci chystají.

 

Pavel Novotný, DiS.

  •  
  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Výroky Novotného nezůstaly bez reakce. Již krátce po vysílání přišlo od podnikatele a člena SPD Jana Čížka na známého politika ODS trestní oznámení. Podle Čížka Novotný videem dehonestuje český národ. „Dostavil jsem se podat trestní oznámení na Pavla Novotného pro podezření ze spáchání trestného činu hanobení národa a možná i trestného činu šíření poplašné zprávy, kterých se dopouští zveřejněním svého videa na jeho účtu na sociální síti,“ stojí v oznámení.

Novotný se následně ve své reakci pro iDnes.cz vyjádřil, že svá slova však mířil na „dezoláty“ a je to pro něj zábava. „Mě to vyloženě baví. Mám svoje fanoušky, svoji komunitu a tu to baví. Mám tam moderátory, kteří nikdy nikoho nebanují – někdy tak mám třeba až 300 dezolátů najednou. Je to velmi zábavné,“ řekl s tím, že je pro něj jakousi kratochvílí tuto skupinu lidí oslovovat.

„Volala maminka z lázní, že si s tatínkem pustili to video a teda nelíbí se jim forma, ale jsou zvyklí, oceňují, že jsem ‚věšel‘ jen jednou a psychiatři, co mě zkoumali, mě správně pochválili u soudu za hodnotový žebříček. Naši jsou fajn,“ dodal též později na twitteru.

Podle mluvčího občanských demokratů Jakuba Skyvy nejde o názory celé ODS. „Vyjadřování pana starosty je dlouhodobě specifické a ojedinělé,“ ohodnotil Skyva pro iDnes.cz výroky Novotného a distancoval se od nich. „Trestní oznámení bylo dle mých informací podáno konkrétně na osobu pana Pavla Novotného. Pan Novotný je za svá slova i činy osobně odpovědný, stejně jako každý jiný občan naší země,“ doplnil.

Poznámka ČNL:

Příchodem P. Pavla do funkce prezidenta se nám údajně, též do pražského Hradu vrátily i hodnoty, o nichž se tak mluví. Pokud se nemýlíme, navštívil již dříve pan prezident Pavel i Pavla Novotného, starostu Řeporyj. Osobně ho též před delším časem poctil návštěvou  dokonce i Petr Fiala.

Pavel Novotný je nejen členem ODS, ale zřejmě i jejím funkcionářem. Proto by ODS se měla distancovat od  výše uvedených nepředstavitelných vulgarit, adresovaných nejen jednotlivcům, ale celým skupinám obyvatelstva, které by pan starosta věšel, a dokonce jmenovitě i Čechům a českému národu. Pokud to ODS neudělá, pak i na ní může zůstat špína tekoucí ze slov pana starosty. V tomto případě platí slova, že kdo mlčí, ten souhlasí.

I pan prezident Pavel má v tomto případě možnost alespoň veřejně a důrazně odsoudit „celé předmětné vystoupení“ pana P. Novotného a ukázat, že hájí a bude bránit hodnoty vůči komukoliv. Bude dostatečné, když tak učiní i tiskový mluvčí pana prezidenta.

Doufáme, že orgány činné v trestním řízení dovedou celou kauzu až k trestnímu postihu. Kdyby někdo se stejným způsobem, jak to učinil P. Novotný, se dotýkal Ukrajinců, vyhrožoval jim zapálením jejich domovů, podřezáním jejich dětí a žen, šibenicemi, pak by celá justiční i mediální mašinérie již jela na plné obrátky. A nyní?  Vše vypadá, jako bychom se dívali na zpomalený film.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Budete-se-omlouvat-Fialovi-vy-mr-ky-Narod-prasat-Starosta-Novotny-promluvil-k-ceskejm-zm-dum-Prisla-reakce-ODS-731684