Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buď to, nebo nic - Putin vydává Ukrajině ultimátum

14. 7. 2021

Buď to, nebo nic -  Putin vydává Ukrajině ultimátum

14. 7. 2021 Janinna  

 

Článek ruského prezidenta Vladimira Putina o historické blízkosti Ukrajinců a Rusů, který byl včera zveřejněn na webových stránkách Kremlu, znamená, že Moskva již rozhodla, co s Ukrajinou. http://kremlin.ru/events/president/news/66181

 

Toto stanovisko vyjádřil kyjevský politolog Sergej Belaško v komentáři pro „PolitNavigator“.

„Apel v článku je velmi prostý: buď bude Ukrajina přátelskou zemí, přátelským státem, nebo tento stát vůbec nebude existovat. Nebo bude v nějakých velmi osekaných formách. 

To je hlavní myšlenka tohoto článku.

 

Když se takové články objeví, je zřejmé, že již existuje nějaký akční program, některé scénáře s různými možnostmi. Ve skutečnosti se jedná o jakési ultimátum, poslední varování Kremlu. Scénáře jsou ve skutečnosti známé – v informační sféře, v mediální, armádní, migrační, atd.,“ uvedl expert.

 

Podle jeho slov ruský vůdce dává jasně najevo, že „buď to bude tak, nebo nijak.“

„Pokud to dobře chápu, toto bylo jedno z témat jednání s Bidenem a Merkelovou, následně byla tato možnost oznámena. Toto je výsledný dokument, ultimátum:

„Drazí přátelé, buď uděláte něco jinak, nebo budete smutní a v potížích.“ 

 

V přímém textu se píše: pokud budete pokračovat v protiruské doktríně „anti-Ruska“, ničíte svou vlastní zemi. Už to nelze vyjádřit jasněji. Kromě toho byla pojmenována území, která se budou odčleňovat, počínaje Nikolajevem a Oděsou a konče Zakarpatím,“ říká politolog.

 

„To znamená, že ve skutečnosti bude vytvořen systémový tlak po celém obvodu, od poskytování možností lidem pracovat, studovat, žít, získat občanství, atd.. A skončit to může blokováním dodávek zboží a služeb, včetně na trhy třetích zemí, například do Číny, Egypta, atd“.

 

Zachar Prilepin, známý ruský spisovatel a bývalý zástupce velitele armády DNR, komentuje programový článek, který včera zveřejnil ruský prezident Vladimir Putin o jednotě Rusů a Ukrajinců.

„Imperátor ve svém článku správně píše, že Kyjev Donbas nepotřebuje.“

 

Rád bych také připomněl, že Kyjev nepotřebuje Rusíny a Rusíni nepotřebují Kyjev, protože Rusíni podali žádost o oddělení ve stejném dalekém roce 2014, ale Kyjev případ s Rusíny ututlal. Ale Rusíni si svou touhu pamatují.

Kyjev nepotřebuje Oděsu, protože se ji Kyjev pokusil spálit.

Kyjev nepotřebuje Charkov, je proruský.

Kyjev nepotřebuje Poltavu, narodil se tam ruský imperialista Gogol.

Kyjev nepotřebuje Cherson, protože jej Kyjev nepostavil.

Kyjev nepotřebuje Černigov, protože odtamtud je ruský černigovský kníže, hrdina „Igorova pluku“.

Kyjev nepotřebuje Lvov, protože Lvov patří Stalinovi.

Kyjev nepotřebuje ruský Kyjev.

To vše potřebujeme my.

Ale nejdříve Donbas. Správně. Celý Donbas“.

 

Jak Ukrajina k území přišla:

ČERVENÁ – UKRAJINA V ROCE 1654, žlutá 1654-1917 – dárky ruských carů, modrá 1922 – dárek Lenina, zelená 1939,1945 – dárky Stalina, fialová 1954 – dárek Chruščova

https://bit.ly/3yR72vO
https://bit.ly/3AXsW2h

pokec24.cz