Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brilantní. Stát Texas požaduje zrušení výsledků prezidentských voleb ve Spojených státech.

9. 12. 2020

Brilantní. Stát Texas požaduje zrušení výsledků prezidentských voleb ve Spojených státech.

Žaluje Georgii, Michigan, Pensylvánii a Wisconsin u Nejvyššího soudu!

8. 12. 2020 Janinna  

 

Texas žaluje Georgii, Michigan, Pensylvánii a Wisconsin u Nejvyššího soudu kvůli volebním pravidlům.

Texaský generální prokurátor žádá Nejvyšší soud USA o zvrácení výsledků voleb ve čtyřech státech.

Mluvíme o Georgii, Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu, kde vyhrál Joe Biden.

 

NEW YORK, 8. prosince. Texaský generální prokurátor Ken Paxton se odvolal k Nejvyššímu soudu USA s žádostí o zneplatnění výsledků voleb ve čtyřech amerických státech, kde kandidát demokratů Joseph Biden zvítězil kvůli údajnému masivnímu porušování. 

To je uvedeno v prohlášení zveřejněném v úterý na webových stránkách Paxtona.

Jak vyplývá z dokumentu, generální prokurátor „podal žalobu u Nejvyššího soudu USA proti Georgii, Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu. 

 

„Tyto čtyři státy využily nové pandemie koronaviru k ospravedlnění ignorování federálních a státních zákonů o hlasování, čímž zkreslily výsledky všeobecných voleb v roce 2020,“ uvedl Paxton. Domnívá se, že státy nedodržovaly předpisy týkající se zpracování hlasovacích lístků, včetně těch zasílaných poštou.

Paxton uvedl, že orgány v Georgii, Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu „podkopaly důvěru“ v integritu amerických voleb, zpochybnily výsledky hlasování a rovněž porušily ústavu země.

 

Stát Texas podal žalobu přímo u Nejvyššího soudu USA krátce před půlnocí v pondělí a napadl volební postupy v Georgii, Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu z důvodu, že porušují ústavu.

Texas tvrdí, že tyto státy porušily volební klauzuli ústavy, protože provedly změny v pravidlech a postupech hlasování prostřednictvím soudů nebo prostřednictvím výkonných opatření, nikoli však prostřednictvím státních zákonodárných sborů. 

Kromě toho Texas tvrdí, že v jednotlivých státech existovaly rozdíly v pravidlech a postupech hlasování v různých státech, což porušuje ústavní doložku o rovné ochraně. Nakonec Texas tvrdí, že v těchto státech došlo v důsledku výše uvedeného k „hlasovacím nesrovnalostem“.

Texas se tradičně těší podpoře Republikánské strany. 

Prezidentské volby ve státě vyhrál současný americký prezident Donald Trump.

https://bit.ly/3qGdFOc
https://www.scribd.com/document/487348469/TX-v-State-Motion-2020-12-07-FINAL#from_embed

pokec24.cz