Jdi na obsah Jdi na menu
 


Braňme svého šerifa!

10. 3. 2020

Braňme svého šerifa!

 

Evropu napadl zákeřný a neviditelný nepřítel. Dnes Evropa bojuje s nebezpečnou epidemií. Ještě před nedávným časem vládla v Evropě dokonalá pohoda. Čína byla pro mnohé politiky příliš daleko, její starosti si nepřipouštěli. Evropu nevarovali ani hrůzné záběry z čínských velkoměst. Dokonce ani ty tisíce obětí epidemie nebyly pro Evropu dostatečným varováním, podobně ani tamní razantní řešení epidemie, nebyly poučením. A ta jindy tak všemocná EU, měla jen nicotné starosti, pro nás občany zcela zástupné problémy.

 

Přitom ten neviditelný, zlý nepřítel, nikým téměř nekontrolovaný, každou hodinou  vstupoval do Evropy. Po týdnech přešlapování Evropa už hlásila první stovky mrtvých, tisíce zasažených, dnes dokonce i desítky milionů občanů v izolaci. Jsou uzavřené hranice, zrušené kulturní a sportovní akce,  uzavřené školy. Hygienici nás učí, jak si dokonale umýt ruce.

 

Z evropských států především severní Itálie se hroutí pod šířící se epidemií. Itálie hlásí 10 000 nakažených, 500 obětí. Miliony italských občanů v oblasti Alp jsou v izolaci. Tamní turistická centra se stala nositeli nákazy. Panika a strach vstoupily do života občanů. Obchody nestačí náporu kupujících. Italská vláda zaspala drahocenný čas na boj se zákeřným nepřítelem, dnes se vše snaží dohnat... Ztráta času to jsou další stovky obětí. Své mrtvé hlásí v Evropě i další státy. Německo, Francie, Anglie… Situace se vyhrocuje každým dnem. Ekonomika se hroutí.

 

Česká republika v tom celoevropském, či dokonce celosvětovém strachu o bezpečný domov se stala ostrovem bezpečí. Jistě není vše dobojováno. Ale Česká vláda nemusí před občany studem klopit oči. Česká vláda zatím obstála. Obstála před občany, ale i před celou Evropou. Říkejme to nahlas. Nebuďme příliš skromní, dokázali jsme to !  

 

Připomínám, že již koncem února vystoupila česká vláda razantně do boje s epidemií. Ne vždy byla politiky z opozice pochopena, hledaly se důvody ke kritice. Jednou toho bylo málo, jindy zase moc. Poštěkávali,  jak pejskové za plotem. Jediné, kde má opozice pravdu je to, že vláda dnes dělá body. Ale ty body jsou zcela zasloužené. Nestála na rozdíl od jiných evropských států nečině v koutě. Jistě i u nás mohou být první oběti.  Zároveň ale víme, že jsme to nevzdali, že jsme se postavili čelem proti nepříteli. Nebojme se to říci nahlas, že pro mnohé státy jsme se stali vzorem řešení této zákeřné epidemie. A to není málo ! České zdravotnictví, hygiena, policie, hasiči, armáda, ale i další složky integrovaného záchranného systému obstály. A to je dobrá vizitka pro Českou republiku.

 

A tak jsem si vzpomněl na nějaký dávný film z „ amerického divokého západu“.  Také tam místní šerif v boji proti nepříteli a pochybovačům obstál, hájil své občany. A občané se za něj postavili. Stal se pro ně jistotou bezpečí domova.

Proto braňme svého šerifa, svého premiéra a jeho vládu za jejich aktivní přístup za naše bezpečí ! Zdraví nás občanů je na prvním místě, proto místo do Alp,  hurá na sjezdovku do Pece !

 

Přemysl Votava

(Národní socialisté) 

  

 

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář