Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bojovník za svobodu

14. 12. 2022

Bojovník za svobodu

 Vážení spoluobčané,

ve svém životě jsem nejprve byl mladým studentem Filosofické fakulty s ideály a studoval jsem obor Historická archeologie. To skončilo s Pražským jarem a nástupem drsné normalizace, kdy jsem se za své názory studenta obratem stal politickým vězněm a byl jsem uvězněn na 2,5 roku. Ale to mne neodradilo, naopak, hned v dalším období jsem začal působit v disentu a jako jeden z prvních signatářů jsem podepsal Chartu 77. V letech 1972 - 1990 jsem proto pracoval v dělnických profesích, konkrétně na stavbách více než 100 mostů. Ve volném čase jsem se ale naplno věnoval i své vysněné archeologii s mou manželkou, archeoložkou Danou, která je mi cennou oporou už 40 let. Své tři knihy Poslední král Bójů, Prokletí rabštejnské skály a Zapomenuté vítězství opírám o výsledky našich společných vykopávek a je v nich řada až magických příběhů plných tajemství, které by Vás mohly nadchnout.

 

Při Sametové revoluci v roce 1989 jsem byl vtažen do politiky. Stal jsem se postupně náměstkem ředitele nově vznikající tajné služby (FIS), dvakrát poslancem (1996 - 2000), i ministrem (1998 - 2000). Následně jsem nastoupil diplomatickou dráhu a v letech 2000 až 2005 působil jako velvyslanec ČR v Rusku, náměstek ministra zahraničních věcí (2005-2007) a velvyslanec ČR na Ukrajině (2007- 2010). Poté jsem se věnoval psaní knih a v roce 2021 jsem se do politiky vrátil, jako poslanec za hnutí SPD.

 

Události letošního roku mne vyburcovaly k přijetí kandidatury za hnutí SPD na Hrad.

Za své hlavní poslání považuji prosazení obrany svobody a demokracie, udržení sociální stability a bezpečnosti České republiky. Potřebujeme akutně zajistit energetickou bezpečnost a potravinovou soběstačnost naší země. Česká armáda musí být znovu připravena k obraně naší vlasti, nikoli používána v cizím zájmu. V mezinárodních vztazích prosazuji spolupráci (zejména se zeměmi V4 a dalšími sousedy) a snahu o dohodu. Mír není sprostým slovem a musí znovu zavládnout v Evropě. Potřebujeme udržet dosaženou životní úroveň a nedovolit propadání se do bídy. K tomu chci přispět za využití svých zkušeností.

 

Kandiduji na prezidenta proto, aby naše země neskončila ve válce a bídě. Lidé potřebují mír a normálně žít.

 

Jaroslav Bašta

@ www.jaroslavbastaprezident.cz  

jbastaprezident@seznam.cz

https://www.facebook.com/basta.cz

 

 

Poznámka ČNL:  Pan Jaroslav Bašta kandiduje na Hrad nejen za SPD, ale je také kandidátem řady vlasteneckých subjektů a tak i mnohých českých vlastenců.

Nyní je otázkou, co pro zvolení pana Jaroslava Bašty na Hrad můžeme udělat? Prostřednictvím sociálních síti můžeme šířit jeho program, jeho články, jeho projevy. Snažme se, abychom dali alespoň těm nejhlavnějším jeho myšlenkám i písemnou formu, a tak jsme je mohli šířit i mezi těmi, kteří na internet nemají přístup.

Kandidatura Jaroslava Bašty na Hrad je pro nás velkou příležitostí. Udělejme vše pro to, aby mohl po volbách dosednout na prezidentský stolec na pražském Hradu. Čekejme mnohá protivenství, útoky z mnohých stran. To nás však nesmí odradit od našeho cíle - dosáhnout úspěchu v demokratických prezidentských volbách. Je  přáním mnohých z nás, aby Jaroslav Bašta se stal prezidentem republiky. Máme již své zkušenosti, někteří z nás, i z Vlasteneckého fóra, které aktivně a úspěšně podporovalo Miloše Zemana na jeho dvojí cestě na Hrad. Využijme je i kontakty, jež jsme dříve získali.  

Jděme cestou českých národních a státních zájmů, cestou pravdy, míru v srdci a lásky k lidem, tak dojdeme k cíli.

 

 

Pan Jaroslav Bašta má 11 prezidentských priorit. Postupně vás budeme s nimi seznamovat. Na našich stránkách též najdete jeho projevy, reakce k aktuálním i jiným problémům.

 

Naše heslo zní: Bašta na Hrad!