Jdi na obsah Jdi na menu
 


BIS na lovu aneb virtuální agenti řádili v Praze

31. 3. 2024

BIS na lovu aneb virtuální agenti řádili v Praze

 

28.3.2024 16:03

BIS podle jejího vlastního vyjádření odhalila údajně síť, která měla působit na území několika států EU. Cílem této sítě mělo být ovlivňování politických procesů v těchto státech.

 

Dnes se mi už dvě česká média, známá svým dobrým vztahem k BIS, což na jejich informovanosti je zřejmé, ptala, zda jsem před časem poskytl rozhovor nějakému médiu s názvem Voice of Europe. Sdělil jsem, že si to nepamatuji, protože mě každou chvíli požádá nějaký podcast, nějaká studentská nebo jiná televize či rozhlas o rozhovor. A já každému rozhovor rád poskytuji a nezkoumam je. Nevím, proč bych neměl rozhovor poskytovat, pokud v naší zemi stále ještě platí ústavně zaručená svoboda slova. Můj výklad je takový, že si pak můžu povídat, s kým chci a co chci. A pokud je někdo bdělý, jako je pan Koudelka anebo de facto úřadující mluvčí BIS, takto zástupce šéfredaktora Reflexu Kundra (možná Respektu, tato média se mi pletou), který vždy zdůvodňuje a uvádí v mediích na pravou míru kroky BIS.

 

Včera jsem, jen tak pro zajímavost poslouchal pana Kundru ve veřejnoprávním rozhlasu, který je placen mj. i z mých peněz. Ten dobrý muž tvrdil, že zásah vůči síti ruských oligarchů byl mistrovským dílem ze strany BIS. Ale nemohl jsem si nepovšimnout, že pan Kundra musel s lítostí sdělit, že žádné informace ani důkazy o tom, že by byl někdo ze západoevropských politiků uplácen touto ruskou agenturou Voice of Europe, BIS nemá. Je to tedy opět plácnutí do vody ze strany BIS, která spřádá nitky a další nitky, aby se do nich nakonec sama zamotala. Nejsou-li důkazy o tvrzení, která BIS a nakonec i premiér Fiala předkládá užaslé veřejnosti, případ jako by nebyl. Prostě další virtuální causa, podobně jako Vrbětice. Tam měli v muničním skladu spáchat atentát dva ruští agenti, kteří se prý dovnitř propracovali děravým plotem. Prostě úžasná odhalení. Připomínám, že dodnes jsme neviděli žádné přímé důkazy (a vlastně ani nepřímé), kromě fotografie obou agentů kdesi na ulici, v jakémsi městě, možná I v Česku, možná někde jinde. Takže ať žijí bašťouni. Je otázka, kdo ještě těmto pohádkám věří.

1850x přečteno

 

Jiří Paroubek

vasevec.cz

 

Komentáře

 

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

1rytir

Petr Sedláček - 29.3.2024 10:27.

 

Koudelkova sláva se už až hvězd dotýká. Média nám včera navečer a dnes ráno okamžitě zprostředkovala informace, že proruské agenty, kteří měli oslovovat zejména europoslance a také šířil ruskou propagandu, našli již i v Polsku a nejnověji v Belgii. A obě tamní služby se měly nechat slyšet, že na odhalení spolupracovaly s naší BIS. Neuvěřitelné. Zjevně to má posílit postavení "Zemanových čučkařů" v očích české veřejnosti. To na straně jedné, na straně druhé takové zprávy dokazují, jak mnohé země EU propadají zoufalství a stále více před volbami do evropského parlamentu sázejí na prohlubování protiruských nálad. Že to má důvod přesvědčit voliče, aby do Bruselu poslali ty správné válečné štváče je snad každému jasné. Soudím však, že až se odvolí, vezmou mnozí zpátečku a na svět a jeho současné problémy se budou dívat přeci jen realističtěji.

 

    Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

 

opatovice328

Miroslav Kelnar - 29.3.2024 07:21.

 

Koudelka zřejmě za tu rozbitou síť ruských agentů prohlásil Čermáka a Tušla, třeba je nabídne Rusku k výměně za nějaké české agenty, co sedí v Rusku. Ten Koudelka si ani neuvědomuje, jak je směšný. Vážení, já jsem sbíral v roce 2022 podpisy pro kandidaturu Vitáskové do prezidentské volby, při tom sběru před Hlavním vlakovým nádražím ke mně přistoupil chlap, a že prý je bývalým pracovníkem Vojenské rozvědky, a že někde odposlechnul, že je připraven atentát v Třeboni na Babiše. Já to šel nahlásit na policii, Babišovi zrušili setkání s občany v Třeboni, ukázalo se to jako falešná zpráva od někoho, a já rok žádám parlamentní výbory, aby prověřili, zdali se nejednalo o zasahování Vojenské rozvědky do voleb u nás na straně Pávka, protože ten byl dříve přece také agentem Vojenské rozvědky. Rok se mou žádostí o prověření této skutečnosti nikdo v parlamentních výborech nehodlal zabývat. Takto funguje český Parlament, a to mají poslanci za účast v parlamentních výborech peníze navíc ke svému platu. Skandální.