Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biolaboratoře USA na Ukrajině - Moskva má právo na silovou operaci

10. 7. 2020

Biolaboratoře USA na Ukrajině - Moskva má právo na silovou operaci

Vladimír Gladkov

9. 7. 2020   новости-украины

 

Moskva musí tvrdě reagovat na rozmístění u hranic Ruska amerických biolaboratoří, zabývajících se vyvíjením zakázaných biologických zbraní. To během tiskové konference prohlásil ruský mikrobiolog, plukovník medicínské služby v záloze Michal Supotnický, expert hnutí Silné Rusko, informuje korespondent PolitNavigatora.

 

"Tato činnost amerických laboratoří dávno není pro nikoho tajemstvím. Počínaje nultými roky, rozmísťují se v různých regionech kolem Ruska. A překvapuje mě rozsah této činnosti – pumpují se tam velké peníze. Ale jak málo publikací je v této souvislosti. Nevidím žádné práce (vědecké, pozn. red.), které by používaly tak obrovské prostředky.

 

V celé této činnosti mě znepokojují dva aspekty – dokonce, dobře, ať nic nevíme o výsledcích jejich tajných programů. Ale jak se tam dodržuje speciální technika bezpečnosti, jak v těchto laboratořích probíhá práce s nebezpečným materiálem, filtrace vzduchu, kam se slévá odpad. Proč se kolem těchto laboratoří šíří vzplanutí nebezpečných infekcí?

 

Jde o speciální bezpečnostní techniku, která je velmi drahou záležitostí, proto nejjednodušší je provádět takové výzkumy v koloniálních zemích, jimiž se de facto staly všechny země bývalého SSSR. A ty na to ochotně přistoupily.

 

Ukazuje se, že kromě Běloruska všechny ostatní bývalé svazové republiky potichoučku dovolují provádět nepřátelskou činnost, spojenou s vývojem a výrobou zbraní hromadného ničení bezprostředně u ruských hranic. A očividně v rozporu s Úmluvou z roku 1972, která zakazuje vývoj, hromadění, uchovávání, použití biologických zbraní", řekl přednášející.

 

Expert vyzval Moskvu, aby zahájila rozsáhlý boj s americkými laboratořemi.

 

"Místo toho, aby se v médiích uvažovalo o tom, jak je špatné, že se vytvářejí takové laboratoře, lze prostřednictvím mechanismus Rady bezpečnosti (OSN, pozn. red.), když se podíváte na článek 6 Úmluvy o zákazu biologických zbraní, vznést otázku o povinných prověrkách těchto laboratoří. Ale to se neděje. Pohovořit můžeme, ale uskutečnit konkrétní kroky se neodhodláme.

 

Mimo to je účelné proti těm zemím, kde se provádějí práce, jež porušují Úmluvu z roku 1972, zavádět opatření politického, ekonomického tlaku. A někdy, pro vystřízlivění mozků, neškodí použít i opatření válečného tlaku, jak například postupovali Američané během operace Pouštní liška", uvedl Supotnický.

 

Operation Desert Fox byla akce, provedená USA a Velkou Británií proti Iráku v prosinci roku 1998. Cílem operace bylo vyhlášeno zbavení Iráku schopnosti vyrábět a použít zbraně hromadného ničení poté, co irácká strana odmítla spolupracovat s mezinárodní komisí OSN.

 

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář