Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biden chce řídit svět, doma je podle Američanů neúspěšný

29. 7. 2022

Biden chce řídit svět, doma je podle Američanů neúspěšný

hiden neorientovaný

28.7.2022 16:52

 

Joe Biden má před polovinou svého prezidentství nejnižší úroveň veřejné podpory ze všech poválečných amerických prezidentů.

 

Administrativu Joe Bidena v červenci akceptovalo 38,6 procenta Američanů. Jak zdůrazňuje portál FiveThirtyEight, jde o nejnižší úroveň ze všech poválečných amerických prezidentů v této etapě jejich prezidentování těsně před volbami do Kongresu.

 

Portál porovnal oblíbenost Bidenova vládnutí s mírou podpory čtyř jeho předchůdců. Ve stejné fázi prezidentského období bylo pozitivní hodnocení Donalda Trumpa 42,1 procenta. Barack Obama měl s Bidenem jako viceprezidentem podporu 46,8 procenta. Současný prezident se nevyrovná ani George Bushovi mladšímu, jehož vládnutí v polovině prvního funkčního období pozitivně hodnotilo 67,4 procenta. Biden prohrává i ve srovnání s administrativou Billa Clintona, tu kladně hodnotilo 46 procenta Američanů. Podpora Joe Bidena rostla pouze v prvních třech měsících jeho prezidentury a v březnu 2021 dosáhla dosud nejvyšší úrovně - 55 procent. Od té doby neustále klesá.

 

Američané mají velmi negativní pohled na celkovou situaci ve své zemi. Asi 75 procent podle RealClearPolitics věří, že země je na špatné cestě, zatímco pouze 18 procent tvrdí, že se země ubírá správným směrem. Je to nejvyšší míra nespokojenosti od roku 2011.

 

vaševěc.cz