Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berou milióny od státu a prezident je u nich ruská onuce a premiér Stbák

17. 11. 2020

Berou milióny od státu a prezident je u nich ruská onuce a premiér Stbák

 

 

„A ty politické neziskové organizace, já nechápu, proč je vláda pořád financuje. Teď tady máme aktuální případ, kdy Organizace pro pomoc uprchlíkům, je to název české neziskové organizace, vede ji nějaký pan Rozumek, inkasuje od vlády, vláda ji financuje obrovskými penězi z ministerstev," řekl Okamura.

 

Při vystoupení Tomia Okamury došlo v přímém přenosu ke konzultaci s premiérem

15. listopadu 2020 - 07:30

 

„Takže vláda Andreje Babiše. Pan premiér se ptá kterých. Vy jste mi, pane premiére, sám odpověděl v písemné interpelaci, že považujete činnost této neziskové organizace za potřebnou a jestli si... Ano, mám to od vás písemně, já vám to ukážu. Já vím, že toho máte hodně, tak to asi píše někdo jiný za vás, ale přímo jste tam napsal, já jsem to i zveřejnil, že činnost této neziskové organizace podporující migraci považujete za prospěšnou. Já vám to předám ještě dneska, tu interpelaci, protože ji mám nahoře v kanceláři, takže písemně vám to dám, co jste mi na to odpověděl. A já jsem rád, že tady tedy diskutujeme takhle. Jasně, děkuji, že to prověříte, ale jste pod tím i podepsán, tak já vám to přinesu, já řeknu sekretariátu, aby mi to tady přinesli a rád vám tu vaši interpelaci předám," řekl dál v Poslanecké sněmovně místopředseda této sněmovny.

 

Ale jde o to, že tu organizaci na pomoc uprchlíkům financují některá vaše ministerstva. Je to například Ministerstvo práce a sociálních věcí, jestli si pamatuji dobře, je to Ministerstvo vnitra, je tam, tuším, Ministerstvo zahraničí. Já vám to přinesu. Ona inkasuje z několika míst v rámci vaší vlády a jde o to, že ta organizace na pomoc uprchlíkům, která tady otevřeně prosazuje migraci do České republiky, já bych chtěl, abyste utli to financování, abyste jí ukončili to financování, pane premiére. Tak doufám, že to uděláte úplně neprodleně, když teď takhle spolu. Tak pan premiér říká, že napíše ministrům za ČSSD, ale je to vaše vláda, vy jste mi to podepsal, tu interpelaci, že to považujete za potřebné financovat tuto organizaci a že jí podporujete," dodal Okamura.

 

„Ale o jakou pointu jde? Tato organizace pro pomoc uprchlíkům, pane premiére, možná jste zaznamenal minulý týden, tak ona zažalovala český stát kvůli dvěma nelegálním afghánským migrantům, kvůli údajnému pochybení policie, když je tady zadrželi - a představte si, oni zažalovali český stát a soud jim normálně přiznal odškodnění 180 tisíc korun pro ty dva nelegální afghánské migranty, ono jich bylo tuším celkem šest, ale zažalovali v zastoupení jejich, tato organizace, vaší vládou placená organizace zažalovala normálně český stát a soud jim přiřkl, těm migrantům, kteří už prý mezitím někam zmizeli, 180 tisíc z veřejných peněz na osobu. A to já považuji za skandální, že vy vlastně z veřejných peněz financujete politickou neziskovku, která tady podporuje migraci a zároveň žaluje český stát, který potom na základě úplně šíleného rozhodnutí soudu ještě vysává státní rozpočet a je tam 180 tisíc pro dva nelegální afghánské migranty a proběhlo to, už je dokonce druhá instance, už to byla, soudní," konstatoval dál Okamura.

 

„Takže jsem rád, že takhle si o tom povídáme. Já bych vás chtěl opravdu, pane premiére, požádat, zdali byste také neudělali krátký audit těchto neziskovek politických, které tady podporují migraci, protože opravdu - a utněme jim to financování - není možné, že ještě žalují český stát a vy to ještě platíte. To přece je šílené. A mimochodem, ten pan Rozumek o vás v médiích mluví tedy velmi nevhodně, řekl bych, přímo sprostě. Takže to já nechápu, co to je. Já tam být, být součástí vlády, tak to okamžitě řeším, tohle, a vyřeším to, protože co to má znamenat, takové jednání. Vždyť přímo poškozují český stát a ještě i vám nadává ve veřejném prostoru," oznámil premiérovi Okamura.

 

„Tak jsem rád, že to budete řešit, protože ta arogance je - tím myslím té organizace - úplně, úplně neuvěřitelná. Takže to jsem rád, že jsme tady tedy, pane premiére, přímo tady tedy u pultíku vyřešili jeden z mých bodů. Tak to jsem rád, že takhle to tedy probíhá. Já vám tedy přinesu, já si to nechám přinést, tu vaši odpověď na interpelaci, ať to tedy přímo řešíme, protože to je neuvěřitelné, to je potřeba prostě ukončit, takové financování," uzavřel svůj příspěvek v diskusi s premiérem Tomio Okamura.

prvnizpravy.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář