Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiš je zdatný obchodník, prodá vás se ziskem

11. 1. 2023

Babiš je zdatný obchodník, prodá vás se ziskem

Andrej Babiš je celoživotně úspěšný, protože bezvadně ovládá svůj obor: nákup – prodej. V tom je opravdu dobrý. Dovede obchodovat s mnoha komoditami. V posledním desetiletí rozšířil obchod o politickou moc, mediální vliv, iluze davů, jejich naděje a strach. Hlavním beneficientem jeho podnikání je ale vždy Andrej Babiš.

Datum příspěvku 11. ledna 2023

MUDr. Ivan David, CSc.   

S tím, jak občané ztrácejí půdu pod nohama a cítí zhoubný vliv prosazování cizích zájmů, naučil se Andrej Babiš obchodovat s vlastenectvím. A také s demokracií a lidskými právy. Vymění je za svůj politický vliv a ten zpeněží ve svém podnikání.

Protože je zranitelný stejně jako jeho byznys, je vydíratelný a musí vyděračům platit za ochranu. Peníze ušetří, platí politickým vlivem, nabídne spolupráci, odstranění překážek a lidí z jejich křesel.

Aby nejen přežil, ale i vynikl, musel používat v každém režimu vhodné mimikry. Budování socialismu mu bylo lhostejné, ale aby mohl budovat vlastní blahobyt, vstoupil do KSČ a podepsal, co bylo požadováno. Aby využil příležitostí po pádu moci KSČ, ze strany zase vystoupil, zmocnil se podniků, koupil média a nakonec politiky do vlastní strany, aby mohl obchodovat s iluzemi voličů a jejich nadějemi, že „bude líp“, protože „není politik, maká“. Koupil si důchodce citelným zvýšením důchodů ze společných peněz, zatímco ČSSD je ponížila „navýšením“ o 57.- Kč měsíčně.

V České republice se tváří jako vlastenec, ale mocné v Bruselu, Berlíně a Washingtonu nezarmoutí a nenaštve, že by nesloužil podle jejich očekávání. Jeho lidé v Evropském parlamentu v čele s místopředsedkyní Ditou Charanzovou podporují všechny perverzní projekty jako je Green deal, podpora islámské imigrace a války na Ukrajině do posledního Ukrajince, atd. Babišem nominovaná komisařka Evropské komise pro „evropské hodnoty“ Věra Jourová prosazuje zavedení cenzury pod záminkou boje proti “dezinformacím“ a „omezení politické reklamy“ až k zákazu politických stran, které nevyjadřují „evropské hodnoty“.

Nyní nás má Andrej Babiš oslinit svým setkáním s francouzským prezidentem. O současných statisícových demonstracích proti Macronovi, nominantu velkých bank a nadnárodních korporací se v ČR nepíše. Je to návštěva šéfa. Macronova strana je hlavní silou europarlamentní frakce Renew, součásti „vládnoucí koalice“ v EP, v níž působí europoslanci hnutí ANO. V této koalici frakcí, v níž jsou i europoslanci KDU-ČSL, TOP09, StaN a ČSSD jsou podporovány zhoubné projekty. Zelení včetně Pirátů pomáhají.

Takovou opozicí je Babišovo hnutí ANO.

Občané ČR budou strádat za jeho loajální spolupráce se současnou zločinnou vládou, ale podnikání Andreje Babiše dál pokvete.