Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiš jako fackovací panák nejen fialovců

24. 1. 2023

Babiš jako fackovací panák nejen  fialovců

 

Když si vzpomeneme na nekonečnou řadu útoků na Ing. Andreje Babiše, na soudní procesy na pokračování, kterými musel v průběhu několika let projít, na média hlavního proudu, jež na něj lila a dosud lije kýble špíny, musíme uznat, že vším tím peklem obdivuhodně prošel.

 

Nyní v průběhu volební kampaně se do něj opětně dala  vší silou pětikolka řízená premiérem Fialou. I generál Pavel hraje zřejmě cinknutými kartami. Přesto se Babiš probojoval do druhého kola prezidentských voleb. A nyní, kdy se již rozhoduje, kdo půjde na Hrad, se s velkou silou  do něj téměř všichni pouštějí. A přesto to nemá pan generál jisté. Zatím vede, ale jeden den může se vším vrtnout v jeho neprospěch.

A tak protibabišovská kamarila dokonce, chce-li vyhrát, musí vydávat vlastní neúspěchy za Babišovo selhání, řečeno slušně.

 

Ten, kdo z nás má smysl pro fair play, nemůže tento hon na Babiše v podobě, v jaké

probíhá, nechat chladným. Velká většina proto jednomu, který ne a ne povolit, porušuje všechny pravidla slušné hry. Kdyby za takovýchto  podmínek měl kandidovat generál Pavel, či jeho nová opora, paní Danuše Nerudová, tak nedosáhnou ani několika procent hlasů, pokud by soutěž o hradní stolec přímo již na počátku nevzdali.

 

Co můžeme udělat my, kteří vidí, jakými prostředky se na Babiše nevybíravě útočí? Pokud máme smysl pro faierovou hru, nutí nás to pomoci „zajíci“, který je již dlouho honěn mnoha psy. Babiš prošel řadou těžkých zkoušek s vyznamenáním. Ukázal svého bojového ducha, vytrvalost hodnou žižkových bojovníků, pro které také platilo nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme. Ukázal, že má všechny  vlastnosti potřebné k úspěšnému vykonávání prezidentské funkce.

 

Jeho program je obsažen ve „Smlouvě Adreje Babiše s občany České republiky.“ Její obsah je  v řadě bodů více než přijatelný. O ní si řekneme několik slov zítra. Jsme přesvědčeni, že  získá mysl mnoha voličů, i těch nerozhodnutých, aby dali svůj hlas panu A. Babišovi. I my s nimi voláme Babiš na Hrad!

 

Náš původní kandidát pan J. Bašta ze známých důvodů neuspěl, ač jeho předpoklady pro výkon funkce prezidenta, praxe i program, byly jedinečné. Ano, můžeme do volební urny vhodit bílý lístek. To by jistě bylo správné v podmínkách plně funkční demokracie, ale nikoliv, kdy protinárodní, asociální a neschopná vláda P. Fialy se vydala na cestu omezování svobody projevu, bez níž nemůžeme mluvit o demokracii, kdy naše ekonomika padá, inflace stoupá. Část našich spoluobčanů žije v chudobě. A vláda místo o míru, mluví o válce. Řadou kroků nás do ní vtahuje, ač velká většina lidu si válku nepřeje. Pan generál P. Pavel je vládním kandidátem na prezidenta. Nevíme však, že by se od válečného úsilí vlády distancoval.

 

Pokud by proti všem předpokladům pan generál zvítězil, pak stranu války zřejmě důrazně podpoří. Pan generál nemůže být tedy našim kandidátem.  Je vojákem, který se v natovské funkci „osvěčil“. Takže pan A. Babiš, přes některé jeho nedostatky, některé chybné kroky, vychází z této konkurence jasně vítězně. Volme proto, prosíme všechny, pana Babiše, který je ekonomem a diplomatem, prezidentem republiky.                                     Dr. O. Tuleškov